АПРИЛски термин с очакване лелеем – а други бебешори в прегръдките люлеем!

• 13 708
  • 303
  •   1
Отговори
# 180
  • в илюзия
Благодаря ви за подкрепата  Hug Hugс се чувствам много по добре от вчера , по-спокойна съм. Нагласих си багажа и си чакам да стане 12 часа.

Рейнана добре дошла отново с малката Милена  bouquet

# 181
Момичета, а какво е това лохии ?

# 182
 За мамите,които имат проблеми с количеството кърма-аз пия лактогонен чай-действа доста добре #Crazy

Много добър съвет - и аз го пия тоя чай Simple Smile + ям жито ( варено с орехи, настъргани лимонови кори и малко захар за вкус ) - освен че е много добра диета за възвръщане на килограми , е и страхотен кърмопроизводител   bouquet

абе , момичета, знам че е рано да говорим и мислим за това, но аз искам да питам от любопитство - кога можем да правим пак кекс ?!?  newsm78

хубав ден   bouquet

# 183
Мерси Дороти-много си мила-аз вчера те мислих,понеже и ти си с планирано секцио-всичко ще е наред! newsm51
 И аз да ви разкажа как се получи моето раждане! беше планирано за десети април,но малката беба избърза доста! Изтече ми известно количество вода,но беше доста малко и не се разбираше водите ли са-все пак ме приеха в Шейново! На сутринта изтече още и левкоцитите ми бяха стигнали до небето-това означава инфекция,тъй като съм стояла толкова време с изтекли води! Лекарите решижа,че раждането трябва да започне спешно и се чудиха между индукция и спешно секцио,та избраха него! Направиха ми клизма-задължителна е дори при секцио и ме вкараха в операционната! През цялото време си в съзнание,показват бебето,което се вади за пет минути! Болката не е непреодолима,обаче радостта е непреодолима!  ylinfant
 Беба седя 4 дни в кувиоз,защото беше недоносена и 1 седмица и двете бяхме на антибиотици заради инфекцията! Аз мислих,че в 9 месец няма значение кога ще се роди бебето,но хич не е така-всеки ден е важен! На нетърпеливите мами-НЕ БЪРЗАЙТЕ! newsm51
 Успех на всички необебили се още мами-това е най-прекрасното на света! 1stroller

# 184
Polinita аз вчера правих за първи път smile3534

# 185
Polinita аз вчера правих за първи път smile3534

Охоооо,че сте бързи Mr. Green На мен ми махнаха конците ,но имам лохии!Като се изчистя-Тогава Peace Дано е скоро.......

Doroty_d това е кръвотечението от матката,която се чисти ! Нещо като цикъла ти,но има и съсиреци кръв Peace

Казах ами,че Еспумизана въпшел същата работа като  някакви капки бяха newsm78 за коликите! Ще пратя мъжа ми до някоя аптека да вземе нещо,че ми се къса душата като започне да се дере малкия ooooh!

arodoet2 имаш стиснати палци от мен Praynig

# 186
  • варна
arodoet2,стискам палци!Всичко ще е наред,не се притеснявай! Peace
Сисе,може да пробваш и Саб Симплекс за коликите-на нас само те ни помагаха донякъде.Има и едни билкови-бебинос,но са много горчиви и гадни.За инфакол също съм чувала много добри отзиви.Дано все нещо ви помогне!
Съни22,да си призная,малко ти завиждам за изненадата Simple SmileС моята мечта за момченце въобще няма да се разсърдя,ако се наложи да подарявам рокличките Simple Smile

# 187
  • In someone's dreams
sisee, еспумизан може да даваш след първия месец. За новородено са Саб Симплекс капките. Това на нас ни го каза педиатърката вчера, като идваше в къщи. На Хриси сме му дали вече няколко пъти и определено има ефект от тях. Също така ни препоръча и чай Бебезан, но само в следобедните часове, м/у храненията в 18 и 21 часа, около 40 - 50 мл  Peace

За кекса - четох, че първите четири седмици родилките са много податливи на инфекции и секса не се препоръчва. Аз определено ще се вслушам в този съвет, първо защото още ме боли от шевовете, пък и нещо нямам желание. Но пък си имам торбички под очите вече  Shocked

Последна редакция: чт, 10 апр 2008, 10:42 от Milenni

# 188
Ще пробваме с тези капки Саб Симплекс дано ни минат! На нас ни е време май за папане,голям е лакомник Crazy

Има някакво затишие тук във форума,повечето от нас се обебиха и се грежат за малките бонбончета и не има остава време да пишат! на момичетата с коремчета,още малко ви остана....... Grinning

# 189
  • Русе
galivo ,Tifani,честно да ви кажа отначало помислих,че ме бъзикат акушерките  Crazy .Хептем забравих за раждането като разбрах  hahaha .После те ми го показаха няколко пъти преди да го повият с въпроса "Видя ли му пишката?" и "от тебе излезе нали му видя пишката ?"  Joy .В родилния определено бях голяма атракция,още повече като разбраха,че съм ходила при двама доктори и Двамата са сгрешили  Crazy .Отначало като се осмислих малко(още в родилна зала)се спшекох точно за покупките,ама като ми го дадоха да го гушна и станах най-гордата мама на света.Даже сега като се сещам и се разплаках(от вълнение де),просто не може да се опише.Сега даже се бъзикаме с родата,че ще има какво да му разказваме на малкия като порасне(как няколко месеца е бил момиче  Joy .

За раждането да ви разкажа малко(нали и това обещах).На 06.04 сутринта станах до 00 към 4 часа и както ви бях писала ,след пишкането ме преряза стомаха ниско долу.След 10 мин болката се повтори,след още 10 пак и започна да тече нещо отдолу.Аз вечерта си бях слагала една свещичка и отначало помислих,че изтича тя.Ама то си продължи датече и аз реших,че момента е дошъл.Прибрах си прането,измих си чиниите и чак тогава звъннах на мъжа ми(той беше нощна) .Докато се прибере аз се изкъпах и тръгнахме.Бяхме в Родилното към 06:30.Докато се преоблека и да ме прегледат стана 07:30 и докторите трябваше да си предават смяната.Новодошлата докторка също ме прегледа и отиде на визитация.Върна се след 1 час и каза да ме пуснат на система(към 08:30)Имаше една жена от предната вечер там и докторката мислеше,че тя ще роди преди мен.Към 09:20 Доки реши да я водят онази в родилната,ама реши и мен да ме погледне преди това и като се изцъкли и вика на акушерките първо мене да занесат в родилната .Там след 3-я напън в 09:25 се появи моята изненада Александър  Heart Eyes !!!Ами това е за моето бързо и изненадващо раждане  Joy

Малко дълъг ми стана поста ама ...  Embarassed  Благодаря на всички за посрещането и успех на все още очакващите мами   bouquet

# 190
Момичета как да си кача тук снимка на беба newsm78

# 191
  • Добрич
Добро утро момичета!

Моя Борко още се ослушва,а аз цяла нощ си мислех,че трябва да родя до неделя,защото иначе ще ме предизвикат.Не знам защо ама съм си наумила,че детето само трябва да си избере рождения ден.Ще видим имам 3 дни Praynig

galivo  и аз съм мнго надъхана за кърменето,ама ефекта е че колкото повечв четеш,по- несигурен ставаш.Някои неща просто ми се разминават.А и стоях и си мислех-всяка жена от малцинствата кърми,а пък никога нищо не е направила по въпроса.Пък като гледам колко народ се изтормози въпреки разните му там мазила,книги,техники...помпи.Да се молим да потръгне Wink

# 192
Честито на Верчо и на Криси пожелавам им бързо възстановяване и много да се гушкат с малките бебоци.
 Теди спокойно мила,и на мен ми слагаха такава таблетка за предизвикване-не че подейства кой знае колко ама карай(от нея получих само половин сантиметър разкритие и няколко минути по късно слаи контракции  Joy),важното е да си спокойна и да напъваш здраво,ама много силно,когато ти кажат  Hug и всичко ще е наред,само трябва да бъдеш спокойна  Hug и ще чакаме добрите новини когато и да е.
 Сисее изпреварих те душко видя ли,много се радвамм че сте добре,че всичко е минало добре и че вече сте тук  такъв сладур малкия да го цункаш от нас с Кали.
 За Нои нито съм получила превод ,а съм в болничен от 04.03 нито пък ми се отваря тази страница в интернет.
За колограмите -аз оставих 10 в болницата ,но има още многоооооо за сваляне,ей много се ядосвах Първия ден в Болницата,колкото доктори и акушерки ме видеха,"колко кила си качила"- и аз 25-"лелееее ooooh! как си го допуснала това,как може да се угоявате така бе хора"  #2gunfire,пък аз видях къде къде по големи момичета и от мен,след това се шегувахме с момичетата там че сигурно затова ни държат на диета -защото вечерята беше "страшно голяма".
 АЗ пък исках да питам имате ли представа колко грама папкат мъниците,защото ние се храним според мен доста,ама тя не връща ,явно не и е в повече,пък на ядене си яде 70-80 грама. И през ноща се буди в 1 и после в 5.30-6 ,прри вас как е ?
 това за сега от нас  Hug

Нашата педиатърка каза , че трябва да ядем по 30 мл.Тя , докато го преглеждаше ,Косьо повърна 3-4 пъти доста и тя каза , че яде повече от 30мл.

браво , добре си поспивате през нощта.
Ние ревем нощно време между 4 и 5 часа.Храним се на 3 часа и през нощта.През деня е по-добре.Не реве толкова много и спи повече, та и аз да наваксам със съня.

Да попитам мамите с бебенца.Изцеждам много малко кърма.По 20-30мл общо от двете гърди.Дали бебо изсуква достатъчно много, за да изпразни гърдите или имам малко кърма ???

ЧЕСТИТО на новообебилите се мами !!!!

Добре дошли на другите с бебчета вкъщи !!!

Ванче , ще празнуваме заедно имен ден на 21 май на двамата Косьовци.

Сиси,и ние даваме глюкоза за жълтеницата.

# 193
  • Стара Загора
Много ни е празен форума от снощи... родилите вече мами са много по-активни от още неродилите, а са вече много по-ангажирани от нас. Simple Smile  Дано липсващите имат добро оправдание Wink
Галиво, Наана аз също много се притеснявам за кърменето, още повече че зърната ми са хлътнали, но да се роди бебока по живо по здраво, начини винаги се намират когато човек има желание Hug
Добре дошли на новозавърналите се мами, много се радвам че намирате време да пишете, вашите разкази ми действат много успокояващо, а и ми е много интересно като разказвате за бебоците  bouquet
Честито на новообебилите се мами от вчера, а на тези които днес тръгнат да раждат успех, Ардоет  Praynig

Хубав ден и много бебоци до довечера

# 194
reiana , браво  Laughing  и аз искам , ама нещо не ми стиска.... на мен кръвотечението ми намаля значително - да не кажа че само цапа...хем ми се иска кекс, хем не ми стиска  Whistling

musito , и аз съм с хлътнали зърна - особено едното , но да ти кажа , че като се опитвах да го кърмя , първо почвам с помпата на Авент, издърпвам ги така да се каже и няма проблем...Също в началото е хубаво да си слагаш силиконови зърна, защото самото зърно се дръпва пак, въпреки че бебо суче и само го мъчих моето...А постепенно зърното ще свикне - на мен едното ми вече не се прибира обратно ....

milenag , не се тревожи колко пуска после - те ще се нагодят да пускат колкото му трябва да бебчо, а как да разбереш колко яде - по памперсите - ако са наакани поне 4-5 пъти на ден и нааканато да се събира поне в една чаена лъжичка- значи всичко ти е ОК  baby_neutral

а за капките - и ние сме на Саб Симплекс - беше почнал да ми мърка често и педито каза превантивно да почна капките - чукам на дърво - засега нямаме проблеми  Naughty

това е ....отивам да пускам пералнята, че сменихме 2 комплекта на едно преобличане  hahaha
докато сложа новия памперс и хооопппп - почти да се изпишка върху мама  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт