МАЙчета 2005 (109)

• 12 751
  • 306
  •   1
Отговори
# 165
Не мога да се включа адекватно в темата за болните деца и яслата. Нямам наблюдения в нашата ясла как е, защото не я водя аз, но пък досега Миша е боледувала само веднъж сериозно - миналите две седмици, така че предполагам, че много не се разхождат болни деца.
С майка ми сме си говорили много пъти за този проблем, нали и тя работи в детска градина, и тя ми е казвала, че първо, много често носят бележки, че децата са здрави, при положение, че видимо не са и второ, още по-често се случва да доведат детето и да изчезнат "яко дим" преди още учителката да е успяла да каже добро утро. Като се обадят, че е болно детето, си го взимат и на другия ден пак е там. Няма оправия просто ooooh!

Ей, забравих, честит имен ден на Мартинчовците! Да са живи и здрави и много щастливи  bouquet

Мартеа, как са нещата в семейството?

# 166
На мен ми идваше да  #2gunfire директорката. Маги за 2м. изкара 4 гнойни ангини. Препоръчаха ми да я спра от ясла до пролетта, за да се възстанови и т.н. Въпросната беше наредила да ми се обадят, за да се срещнем. Отивам и ми казва, че ако не пусна Маги от началото на м. Март ще я изключи. Нямало вече да ми приемат бележките от личната и т.н. Също така ме увери, че няма шанс да я запиша в градината, независимо, че съм с предимство. Пуснах я и ходи точно 4 дни. След това беше с бронхит. Стоя си 3 седмици в къщи. Излекува се и след 2 дни в яслата пак болна. Е, с кой да се разправям  #Crazy. На всичкото отгоре, за да я отпиша ме разкарваха като маймуна. Сега пък трябвало да ходя да си взимам картона, ама съм им теглила вече м.йната  Embarassed   
Освен, че гледат по-малко деца, май нямат друга полза. Като са болни нали не се плаща такса, а като е с бележка по дом.причини се плаща само половината такса  newsm78. Мен явно ме нарочиха, защото съм инвалид и не плащам нищо  newsm78

# 167
Мен явно ме нарочиха, защото съм инвалид и не плащам нищо  newsm78

ако това е причината, направо за идиоти говорим ooooh!

Впрочем честито на всички малки именици! Да са живи и здрави, много късмет да им носи името!
А на големите - наздраве Laughing

# 168
Дона, честита рожба!!! Да расте здрав, усмихнат и спокоен младежа и много да ви радват синовете ви!!!   Heart Eyes

честит имен ден на Марти
(ние го празнуваме на 1ви март  Mr. Green)

Мартеа, Тарталета, не ви е лесно с тези боледуваници!!! И Ема и Любака бързо да оздравяват!  Praynig

Куки, а вие как сте?

Сиска, поздравявам те за почти отбиването на Дени! Аз бленувам Марти да се отбие, но не виждам скоро да стане.

# 169
  • Варна
Честито на всички Мартинчовци днес! Да са живи и здрави.  bouquet
Болните да оздравяват по-скоро. Hug
За воденето на болни дечица уви нищо не може да се направи. Особено, ако намерят кой да им напише бележка, че хремата и кашлицата са на алергична основа. После вече върви доказвай, че нямаш сестра....
malejna и аз като тебе искам Иво вече да се отбие, ама той нещо не иска. Уж почти беше станала работата, докато бяхме в болницата със сестра му, но като се прибрах и той беше още болен и така нещастен и се молеше и аз отстъпих. Сега сме само вечер за приспиване и понякога сутрин, ако не съм успяла да се измъкна преди него от леглото.
Ужас Иво е най-голямото бебе от майчетата - още е с памперс, още го кърмя, кара на разни сладости само и още не може да си каже името. Кръстил се е Вичи - вариант на Ивчи и това си е. Май наистина съм объркала детето и съм за бой, както вика мъжО.

# 170
Ужас Иво е най-голямото бебе от майчетата - още е с памперс, още го кърмя, кара на разни сладости само и още не може да си каже името. Кръстил се е Вичи - вариант на Ивчи и това си е. Май наистина съм объркала детето и съм за бой, както вика мъжО.
Деспинка, не се вини! Марти суче по-често от Ивчо (аз на съревнование с Надето го отдавам), също ака в пампа само  Embarassed, вярно, говори, но до 2г. нищо почти не казваше. С яденето сме на приливи и отливи.

шъ съ опра'ат децата, надявам се  Peace

# 171
Подкрепям темата,много ми е неприятно като някое дете кашля,а майката се прави на ударена.
Желая на всички болнички бързо оздравяване! Hug

# 172
Честит имен ден на празнуващите!Да са здрави, щастливи и послушни! Hug
На всички болни - бързо оздравяване! Praynig Heart Eyes

# 173
Добро утро,днес деня започна ужасно.Отидохме в градината и се установи ,че тъпия ми мъж вчера взел пантофките на Ники, тя като ревна,защото сме ги забравили,ужас, връщах се до нас да ги взема.
Как са болничките?

# 174
Привет!

Не че кой знае какво има да пиша, но да се отчета. За Теа лекарката е казала, че има секрет, който се стича назад в гърлото. Аз подозирах, защото се чува нещо да похърква вътре, а и има спорадични изкашляния, но с изсекване нищо не изкарва. Сега сме на антибиотични капки Тобрин - те са очни, но ние капем в носа. Без Т е, чук-чук, други признаци за болест видимо няма, но съм решила да я спра до края на седмицата. Не че е заразна, а за да не се зарази наново там. Яд ме е, че утре им е пролетното тържество и пак ще го изпуснем - както новогодишното и осмомартенското. Ще видя, може да я заведа само за тържеството, но пък тогава няма смисъл от такова вардене. Зависи от състоянието й утре.

Диана, между другото, в нашата ясла връщат пари, когато детето отсъства. По-точно - не ги плащаш в следващата такса, защото при нас се предплаща, не зная при вас как е. Но учителката не се лакоми за парите, тя е страшно, ама страшно точна. Дори пред мен е връщала дечица с хрема и кашлица, но майките пък от вратата съобщават, ако има нещо.

Хубав ден!

Последна редакция: пт, 18 апр 2008, 15:08 от мерка

# 175
Дона, честито бебе и бърzо въzстановяване   bouquet

За сега Анди ходи само два дена zа по два часа, но вече успя да прикачи, месец и половина беше вкъщи.При нас редовно си водят децата със сополи и кашлица, според лекарите след като детето се лекува с АБ то не е zараzно.
И ние сме капали капки zа очи в ушите. Окаzа се, че Анди събира вода в ушите и при най_малката настинка те се въzпаляват.

# 176
  • Mediterraneo
Аз съм на мнение, че напротив- нямат кирия да връщат болните, нали така прибират по- малко такси...
От друга страна аз също мога да вземам бележка за контакт с ОЗБ когато и както си поискам. Никога не водя детето при лекарката в тези случаи, често даже датата сама си попълвам. Не са важни бележките, а съзнанието на родителите. Толкова съм набрала, че ми идва да разбия нечия тиква, честно ви казвам. Това, че не работя постоянно, не означава, че моето дете няма право да ходи на ясли  Crossing Arms Един вид- болните на ясли, а здравите да си ги гледаме, та да не се разболяват...
Адри, аз в това отношение съм доволна от нашата ясла. Мъжът ми е инвалид и също не плащаме никаква такса, но пък никога не са ми казали нито дума накриво заради този факт  Peace

# 177
Адри, аз в това отношение съм доволна от нашата ясла. Мъжът ми е инвалид и също не плащаме никаква такса, но пък никога не са ми казали нито дума накриво заради този факт  Peace
Е, тази особа - директорката ясно ми заяви, че чакали много деца за нашето място. Някакви родители пускали жалби в общината, че имало деца, които не ходят на ясла, а им се пазело само мястото, за да продължат в градината и че сме се възползвали от състоянието ми  #2gunfire Също така съвсем ясно ми каза, че ако те я изключат или аз я отпиша, въобще не я интересувало, че съм инвалид и нямало шанс да я запишат в тяхната градина  #2gunfire. Както по-горе писах теглих им една ... и не ме интересуват повече. Предпочитам аз да си гледам и възпитавам детето, отколкото такива  Hug
Аз въобще не парадирам с положението си, не съм го искала. Предпочитам да си плащам, но да има за какво  Wink
Извинявам се на всички, че ви натоварвам с глупости, ама много съм ядосана.
Поздрави от нас   bouquet

# 178
Адри, ще се въздържа от коментари! Напоследък хората толкова ли са изнервени, толкова ли са себични?! Не знам просто...   Sick  Но пък тази директорка явно и възпитание няма, елементарно!  Прегръдки за вас  Hug

Аз да споделя за нашата заушка в градината - еми в петък се оказало, че нямало заушка. Една майка ми каза, след като аз четвъртък и петък поставих половината родА на челна стойка, само и само да не го пусна Наско. Били объркали диагнозата. Направили изследване в инфекциозна болница и се оказало, че детето има увеличени лимфни възли от настинка. Не знам защо си помислих, че щом лимфни възли са се увеличили толкова, че да ги объркат със заушка, значи е било сериозна настинка. Ми да, ама детето вчера беше "оздравяло" и беше на градина. Не знам какво да мисля, честно. Аз четох някъде, че изследване за заушка се правело много рядко и едва ли не с изследователска цел. Както и да е. Ще чукаме на дърво и толкова.

# 179
Доколкото знам и при мононуклеоза се подуват лимфните възли. Много често я бъркали с ангина и почти не се сещат да правят изследвания newsm78. Дано наистина да е здраво детето, че аман от "оздравели".  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт