МАЙчета 2005 (109)

• 12 740
  • 306
  •   1
Отговори
# 150
Хайде и аз да почерпя за Марти, че днес има имен ден!
Честито на всички Мартовци от нас!!! Да растат здрави и щастливи!!!

Ние в събота бяхме на Карандила и Марти много се радва на "буклана", голямо ходене му удари. За съжаление забравих в Сливен фотото. Въпреки това много му хареса. Там е готино има езеро и футболно игрище въобще на времето си беше супер местенце.

# 151
Dobro utro!
Честит имен ден на Мартиновците на Кременхен и Малейна!

Днес температурата при нас е поне с 10 градуса надолу Rolling Eyes Егати времето!
Снощи изкарахме трудна вечер. Малката вече от дни няма Т, но се борим с обилни сополи и кашлица. Цяла нощ кашля даже повърна от зор. Вчера лекарката каза, че гърдите са чисти и гърлото е ок, обаче изписа тоя гаден Коларгол. Иначе е жизнена, хапва си. Айде да се оправя, че рожден ден ни чака.
Сиска, Дени е цял майчичко- много си приличате, особено като е направил муцунката на първите снимки Grinning
Деспина, твоите двамата пък  приличат един на друг. Много хубави деца Hug
Тарталетке, как се чувства твоята госпожица днес?
Гуш, много се смях на песента на сън Grinning. Как си я разпознала се чудя Laughing
Верно, Куки е пропуснала да каже как се казва на Дона бебето.
 А как е родила, нали лекарят и беше зает през уикенда Thinking

# 152
Да, дайте повече инфо за Дона!

Теа пак е болна Sad Тъкмо се беше закрепила за една седмица и вчера пак вдигна 37,7. Естествено, на градина не я пуснах, въпреки че през нощта и сутринта не е вдигала, чук-чук. Кашлица и сополи почти няма - избърсвам носле през 3-4 ч., прокашля се сигурно 5 пъти на ден, но вчера ходи до тоалетна 2 пъти, по-рязко ми се стори, а и днес веднъж - пак същото изглеждаше. Баща й я взе да я заведе на лекар сега, а аз направих невъзможни комбинации, за да дойда на работа - баща й ще я гледа, докато са на лекар, после брат ми, който днес за щастие е почивка, после майка ми. Писна ми вече. Мразя болести. И майките на болни деца в детската - също Crossing Arms Аман от безотговорници. Съвсем сериозно, мисля да говоря с учителката да се въведе и при нас практиката, когато едно дете явно е със сополи и кашля, да се донесе бележка от лекар, че детето е здраво. Не че ще се промени нещо, като в България всичко може да се плати, де...

# 153
  • София
Ей, ама вчера си мислех, че Дона ще роди на 13-ти  Joy

Дона, да ти е живо и здраво момченцето  Hug Много да те радват двамата юнаци, да се разбират и много да те слушат  Hug

Честит имен ден на нашите именници   bouquet Много да са здравички и засмяни  Hug

И ние сме още болни. Любака пие всички видове сиропи- Вентолин, Мукосолван, Кларитин + Коларгол за носа. Вчера се бях изплашила, че ще получи пристъп. Кашляше непрекъснато, ама нон-стоп. Не можа да спи следобяд, залиташе, падаше, много гадно. Изплаши ме. През ноща се будеше на 30 ин с рев, абе ужас Simple Smile
Днес съм си и с двамата, за щастие Любо няма температура. Павел има и сополи и кашлица. Скочихме от един вирус на друг.

Ама то и ние да не останем по-назад...всичко живо е болно Crazy

# 154
 ClownЧестит имен ден на Марти и Марти!  party006
Аз днес съм се заела с детската,ще мия прозорци,пердета,килими.Ще разровя играчките малко да поизхвърля начупените и така Simple Smile.Имам и един куп одеалчета и завивки да пера Crazy.Дано да успея до довечера.
Лек ден! Hug

Последна редакция: пн, 14 апр 2008, 12:32 от Gita

# 155
Честит имен ден на празнуващите!  bouquet

# 156
Дона, честит син! Да расте здрав и силен, много щастлив и усмихнат!
Честито и на всички именници!

# 157
  • Mediterraneo
Честито на празнуващите   bouquet

Аз също съм бясна на яслата вече, Мартеа! Не е нормално детето ми да ляга болно от три дни посещение! Ако всичко е наред, трябва да изкарва доста повече. Отказвам да повярвам, че всичко е само защото детето ми е кекаво  Crossing Arms Гледах я близо година вкъщи, как нито веднъж не се наложи да пие АБ?!

Силия в момента е с ангина. Януари вече лекувахме една гнойна, началото на март- пневмония, сега- отново ангина. Еми нерви не ми останаха вече. За няма 4 месеца от началото на годината, вече пие трети АБ( да оставим настрана десетдневния венозен прием)  #Crazy

# 158
  • София

Гуш, много се смях на песента на сън Grinning. Как си я разпознала се чудя Laughing

Еми тя си го изпя, буквално...ама това е защото преди да заспи се лигавихме и я пеехме заедно, явно е заспала пиейки си я и в съня си пропя  Laughing

# 159
Ако всичко е наред, трябва да изкарва доста повече. Отказвам да повярвам, че всичко е само защото детето ми е кекаво  Crossing Arms Гледах я близо година вкъщи, как нито веднъж не се наложи да пие АБ?!

ами не е нормално, разбира се. Има 2 елементарни неща, за да не боледуват толкова много. Едното - малко грижа там кога как са облечени, става ли течение, и пускат ли се на такова изпотени и второто - майките да не си водят болни и недоизлекувани деца в градината.
На мен да не ми е лесно като се разболее да я държа вкъщи. Ами разкатава ми се фамилията. Ама ща, не ща... намирам някакъв начин. Аз не мога и да разбера не им ли е жал за самите деца да клюмат сополиви и с Т, в детската... вместо да си полежат вкъщи на топло... Много се ядосвам.
Ето, сега се върна след 5дневен престой вкъщи и отново лепна сополите. Баща й я е водил на лекар, имала секрет назад към гърлото, ще капем антибиотични капки, още не зная какви. Отделно е повърнала в колата, така че явно е лепнала и друг вирус. А аз, понеже отсъствах преди седмица 3 дни, не мога да съм си до нея, а се налага да я разнасяме като куфар насам-натам.

Последна редакция: пт, 18 апр 2008, 15:10 от мерка

# 160
Ужасно безотговорни родители има. Ние също много боледувахме в яслата и най-накрая ми писна. Отписах я и сега се гледаме в къщи. Аз имам възможност да не работя, но не всички са така. При разговора със сестрата най-сетне си признаха, че в яслата не ги преглеждат  #Crazy, а само в градинските групи. Редовно имало случаи, в които връщали деца с температура, зачервено гърло и пр., а след 1ч. им ги връщали с бележка от лекар, че нищо им няма  #Crazy. Ами то бележка всеки може да си вземе. Кой с пари, кой с връзки... В една тема, майка беше споделила, че има цял кочан  #Crazy.
Всички да оздравяват бързо и по-малко да боледуват   bouquet

# 161
Подкрепям ви по темата болни деца и безотговорни родители Peace Аз като водя Марти на лекар ми дават бележка да си я попълня, като оздравее, без да съм я искала под претекст да не се разкарвам повторно. Това е то, лоша работа.

# 162
  • София
И при нас явно пускат болни деца - ето и Ема и Любчо са болни  Sad
Аз миналата седмица останах един ден вкъщи с нея, на другия ден следобяд чак отидох на работа, защото детегледачката да ни е жива и здрава, се отзовава когато има нужда. Сега смятам чак в четвъртък евентуално като закрепи да я пратя пак на градина.

# 163
Ние също много боледувахме в яслата и най-накрая ми писна. Отписах я и сега се гледаме в къщи.

ние сменихме две държавни ясли. В първата беше що-годе поносимо положението, но ми стана неудобна откъм транспорт/месторабота. Във втората беше ад - за един месец се разболя четири пъти и пи 2 АБ! Преместихме я в частна, където в два от най-болните месеци - ноември и декември въобще не се разболя.

Последна редакция: пт, 18 апр 2008, 15:09 от мерка

# 164
  • София
Не мога да разбера, защо ще пускат болни деца в яслата. Наистина и в нашата има. Скоро една майка ми каза как видяла много сополиво дете на двора (със стичащи се зелени сополи от носа).
А те имат изгода да връщат децата. Просто работата им е по-малко. А в частните пък и пари не връщат. Така, че ми е много чудно каква е тази откачена работа.
Миналата седмица Любо не беше, тази ще си остане у нас и живот и здраве чак в понеделник може и да го пусна. Ако преценя, че не е укрепнал може и другата седмица да я пиша дъждовна. Много ми е интересно как точно ще се получи, ако ходя на работа.
Пък и малкия и той е болен от днес.

Общи условия

Активация на акаунт