МАЙчета 2005 (109)

• 12 719
  • 306
  •   1
Отговори
# 60
Не е добро положението с Мишка. Тя иначе, ако не се налага да става, не реагира по никакъв начин. Лежахме на дивана, борихме се, карах я да ме рита по ръцете, няма проблеми. Стискам, мачкам кракът, не реагира. Обаче сутринта е станала, мъжът ми я помолил да се изправи, тя се опитала и писнала, че много я боли Confused А честно казано вече не ми се вярва да се преструва, защото снощи по едно време забрави за крака, тръгна да слиза от дивана и като стъпи, изви. Sad
В 11.30ч. ще я водят с майка ми на лекар да видят какво става. Дано да е само нещо разтегнато, защото ако е счупено, не ми се мисли ooooh!
На нея и без това вече много й се ходи на градина, онзи ден ме пита ще й приготвя ли рокля за градината. Laughing

Мартеа, да знаеш, че много силно се надявам нещата в семейството ти да се оправят Hug

# 61
Това Морбили Паротит Рубеола за какво го бият на децата  newsm78)
е, айде де, нали знаеш гръцки - а баш Laughing И аз не мога да разбера как така децата се разболяват от заушка, като са имунизирани. Явно все пак в градините пускат неимунизирани деца.
Точно щото го знам какво е, затова питам  Grinning На гръцки е "паротитида"... Ние ли сме малоумни или на малоумни ни правят тия доктори, за какво ги мъчат децата с тия имунизации Thinking
А за Теа-какво да ти кажа-и ние сме вечно ударени, направо не смогвам да го предпазя това дете  Crazy Бръмчи като въртолет из къщи, като лудо прави  Tired Дано да ви се размине леко и това нараняване  Hug
Биренка, ами тя мярката се промени доста след кърменето, ама за бикините-как не го е срам, бе  Mr. Green

# 62
  • София
Да ви попитам, когато децата ви имат разстройство как давате това, което трябва да изпият? Не мога на накарам Любака да изпие и едно прахче смекта или Хидрати или нещо друго.
От онзи ден вечерта е с вируса- висока темп и разтсройство.

Биренка, за заушката- преди 2 седмици в яслта имаха. Учудвам се, че ваксинирано дете я кара. Заразата се предава в директен контакт, който Любака имаше, но не се разболя.

Дидка, точно в този момент ще се въздържа от коментара как се справям с двете деца  Laughing В някой друг период ще пиша за да не уплаша бременните мамита  Laughing

Мартеа и Любака има белег от един такъв ръб. Беше огромна дупка, но е на лявото око.  Теа пита ли за татко си вечер?

Феъри, дано не е нещо сериозно.

# 63
Здравейте мами , чета ви от време на време ..,но нещо не ми се пише ...защото при мен няма нищо особено ...моето момче е добре със здравето /пу -пу/ и от вчера е на гости при баба си на село ...гледам говорите за рисуване и други занимания , да кажа и аз : моят Пепи е маниак на тема коли и почти не мога да му ангажирам вниманието с нещо друго ....но в яслата,  която посещава през ден има педагог който ги занимава с апликации , песнички и други тематични занятия ....не че не съм амбициозна , като всяка майка , но от гледна точка на това че е момче не мога да изисквам от него да рисува с часове...но за играта с пластелин е друго - много му харесва .Слагам на масата една мушама , той на стола си , купих му формички . ножчета , дъски ...супер се занимава , може да откара 2 часа ....Относно  физическото и психическото му развитие го наблюдавам "под лупа " и най-малкото нещо , което ме притеснява го коментирам с лекар или чета ....малко съм обременена на тази тема , защото имам позната с дете аутист .......ох бих искала да сме в едно хубаво кафене и там да разнищим всичко .....Хубав ден ..всички дечица да оздравяват , уморените и изнервени мами да се поглезят с нещо...каня ви в събота на кафе  Hug

# 64
Цитат
Да ви попитам, когато децата ви имат разстройство как давате това, което трябва да изпият? Не мога на накарам Любака да изпие и едно прахче смекта или Хидрати или нещо друго.
От онзи ден вечерта е с вируса- висока темп и разтсройство.

Аз разтврям прахчето в много малко вода / в капачка на шише Авент/ и с една малка лъжичка , не че на пада гонене , но той намрази да го стискаме и все казва " не ме стискай " и така като не иска да го стискаме си отваря устата.....

# 65
На гръцки е "паротитида"...

е, аз само старогръцки съм учила, но коренът е ясен. Заушка е Wink

Феъри, дано не е сериозно. Струва ми се, че е разтегнала нещо. Тъпо е да сравнявам със себе си, но в момента положението с моя крак е идентично. Мачкам, дърпам - нищо. Мога да стъпя на цял крак, внимателно. Но като тръгна да ходя - направо ме срязва.
За другото -  Hug, и аз.

Теа пита ли за татко си вечер?

да. Първо й обясних, че е в командировка.
После, той си спа една нощ вкъщи, след като разговаряхме.
За вчера й обясних както си беше - колата се е счупила и ще спи при неговите татко и майка Laughing

За прахчетата - когато се дърпа, накрая казвам с равен тон, че ще-не ще - трябва да ги изпие, за да оздравее... и ако не иска, просто давам насила. Другият вариант да ги разтворя в сок, когато той е позволен.

# 66
  • София
Да и аз разтварям в малко вода и с малка лъжичка. Вчера го гоних, насила дадох и го повърна. Днес след много обяснения как ще спре да го боли коремчето склони и започна да отваря устата сам, с мерак. Да, ама на втората лъжичка го повърна. А виждам как му се гади, като гълта. Какъв сок мога да давам сега? От ябълка и банан може ли? Разреден с вода, де...че ми се струва че ще го свие повече от тях  newsm78

Така, както ви попитах може или не може сок му дадох половин чаша сок от ябълка със смектата и я изпи Simple Smile Дано не съм направила беля

# 67
  • Варна
Дианче, като бяхме с Детелина в инфекциозното казаха, че може да яде банани, солети и обикновени бисквити. Пробвай следващия път със сок от банан. Аз давам лекарства насила.  Embarassed
За съжаление доброволният начин при нас не действа, така че уви стискам и давам. Другият вариант е въобще да не давам, което не е възможно.
Наистина е странно при имунизирани деца да се разболяват от Заушка. Ренката, не знам какво да те посъветвам, но знам, че заушката е особено опасна за момченцата.
Феъри, горката душица Мишито. Да акжеш какво е казал лекаря.
Адри, и аз щях да си изкарам акъла, ако ми направят такъв номер с очите. Дано да не става друг път.
Катка, как е Ава днес?
Дона, стискам палци.  Hug
Мартеа, и вие сте имали голямо премеждие. Как е днес Теа? И Иво си има белези на веждите от голямо слушане.
Дидка, Августа, нали знаете кажи му мъж и не го обиждай повече. Дето е казала Августа ще си ги търпим, заради хубавите си дечица.
Ей ги моите.

Аз утре сутринта заминавам пак за Русе. Майка взе да се сърди, че не отивам. Днес ще заведа Ивчо да го види лекарката.
Я кажете много ли е ще е смешно, ако го возя с количката. Наистина е голям, но аз имам да свърша нещо още, а с неговият ход и пеша просто няма да стане.

За подаръка дето питах се оказа, че зълвата ще ходи и тя ще купи и от наше име. Измислих да купи някакви сакии и от тия корени на рози, дето са за засаждане. Не знаем дали е вярваща, а пък живее в малък град, почти село и не вярвам да тръгне да се кичи. Има си малка градинка и може да си засади цветята.

# 68
Изобщо не е смешно ...преди две години в Испания видях как си возят големите деца в колички ...и не им пука , пък и смятам че ако не се возил скоро ще му бъде голям кеф

# 69
  • Варна
Nelly BgL, то туй на запад и тук чужденците като дойдат и петгодишни возят с количките, ама я пробвай в наше село. Ей така ще те гледат всички по улиците. Shocked Shocked Shocked

# 70
Хич да не ти пука , на Петър количката стои в колата ми и ако имам дълъг преход пеша я вадя и го возя ...щото като ми захленчи "вземи ме " или " уморих се" и като се задърпа по улиците сигурно ме гледат по различно ....

# 71
Деспина, хич да не ти пука от хорското мнение.

# 72
Eто ме и мен!
Деси, взимай количката и върши работа! Да не ти пука кой как ще те гледа, а си свърши работата !
Феъри, как е крачето? Дано няма нищо сериозно  Praynig А ти как си?
Мартеа, а  удареното на Теа мина ли?
На мен пък ми е тъпо от вчера Sad Една колежка, с която сме по-близки се обади че е в болница - прекъсва бременност по мед. показания. Това й е трета неуспешна бременност...Искам да направя нещо за нея, но не знам какво....

# 73
Дианче, да ти кажа честно аз като бях с въпросния вирус нищо не можех да приема. Затова давай му само да пие по малко 2-3 лъжички, но доста често да не се обезводни. Другият тарикатлък е да му дадеш гентамицин 2 дни по 1 ампула еднократно и пресича веднага, знам че е вреден, но в такова количество няма проблем. За разтройството като бяхме още в Германия ми казаха и така пишеше по книгите, пасиран банан или ябълка, но направо да станат на пяна, а не само да ги врътнеш, понеже някви вещества се отделяли при пасирането и остававали само полезните. Пробвала съм го при Марти действа.

Деспина, както ти е най-удобно така си транспортирай детето, какво ти пука от хорските приказки, нали ти ще го носиш иначе на ръце. А децата ти са големи сладурчета.

Феъри, да докладваш как е положението.

Кате, а Ава днес как е?

Августа, в Германия големи германки, затова и сутиените им са такива, а и мъжо да не се стиска сега е време да инвестира и в силикон, че да е пълна чашката. С къщата докъде я докарахте?

За заушката само знам, че ако е момченце е по добре като малък да я изкара, а не на стари години.

мартеа, отпадна ли разходката до Германия?

# 74
мартеа, отпадна ли разходката до Германия?

да, още февруари, когато изпуснахме всякакви евтини билети Confused

Деспинка, големи сладури са и двамата, и колко са пораснали!

Общи условия

Активация на акаунт