Черен списък на храни и хранителни продукти - 2

• 100 074
  • 722
  •   1
Отговори
# 135
krem-karamel   bouquet Hug  bouquet извинявам се  Praynig

# 136
  • Лондон
При нас дойде на работа едно момче,което преди това е работело в цех за кашкавал.Каза  да не си купуваме никога кашкавал ,защото го правели от мазнина за фритюрник!!!!!!!!!!!!!!!Всички онемяхме.

# 137
При нас дойде на работа едно момче,което преди това е работело в цех за кашкавал.Каза  да не си купуваме никога кашкавал ,защото го правели от мазнина за фритюрник!!!!!!!!!!!!!!!Всички онемяхме.

Shocked  #Crazy  #2gunfire

# 138
Във връзка с предходния пост  Mr. Green
Първата ми работа беше във фирма произвеждаща и поддържаща оранжерийни конструкция... От както посетих няколко обекта спрях да купувам оранжерийни домати и краставици  Mr. Green  Ама няма да се впускам в подробности - това че не са вкусни е най - малкия проблем  Sick

# 139
Това е цвета на мъртвото месо. За да изглежда червено и прясно се слага доста химия. Може би са решили да бъдат естествени Simple Smile
Значи животното, от което е взето месото е било умряло като са го разфасовали ли? Shocked И на това не се учудвам. Но за да е синьо-зелено месото, трябва доста време да е постояло мъртво това животно.

Дори и да е добито по най-правилния и хигиенен начин, месото пак може да придобие такъв цвят при неправилно съхранение, или при продължително съхранение на плюсови температури. То е нетраен продукт в охладено състояние и ако стои повече във витрините променя цвета си в резултат на биохимични процеси, които нормално протичат.

# 140
Хайде и аз да се отчета тук. 

Вчера си купих от Кауфланд прясно мляко Старс 3%, в бяла пластмасова бутилка от 1 л. със светло син етикет. По-гадно мляко през живота си не съм виждала. На опаковката пише, че е краве...  newsm78 само дето мирише на пръч!  #Cussing out Или ако трябва да бъда точна... по-скоро на пор. Вкусът е също толкова отвратителен, колкото и миризмата. Реших да го вкуся все пак, но не можах да се прежаля да го глътна.  Sick Млякото замина директно в кофата.

Не съм чела всичко в темата, четох само донякъде, но виждам, че и вие не сте особено доволни от марката.

Имам един въпрос. Някой знае ли няква марка кайма, в която да има месо? Не се смейте, може и да звучи малко тъпо въпросът ми, в предишната тема бях чела за всякакви гадости дето слагат в каймата. От тези марки, които продават в Монтана съм пробвала Народна (много изкуствена ми изглежда - оцветтели), Сами - М (само сланини), Берковска (същата работа+кости от известно време) и производство на Била (горе-долу, но по-скоро долу). Има и една Лорелай - не знам дали сте я чували, от Монтана е - веднъж ядохме такава на гости и ми се стори вкусна, но в големите магазини не я зареждат и не съм я намирала досега.

От известно време купувах телешка, производство на Била, но напоследък и в нея започнах да намирам кости. Последната беше направо гадна.

# 141
dixi , в Монтана нямате ли магазини за месо? Купуваш свинско и телешко в съответните пропорции, мелят го пред очите ти и знаеш, че имаш истинска кайма.

# 142
  • София
Във връзка с предходния пост  Mr. Green
Първата ми работа беше във фирма произвеждаща и поддържаща оранжерийни конструкция... От както посетих няколко обекта спрях да купувам оранжерийни домати и краставици  Mr. Green  Ама няма да се впускам в подробности - това че не са вкусни е най - малкия проблем  Sick
Е, ти така много загадъчно...  Wink Дай малко повече инфо!

# 143
Тези "Златната пещ" имаха щанд в Халите, нали? Преди време купих оттам сладки - немалко количество - пак за почерпка. Оказаха се твърди и сухи, не знам откога са седели във витрината... Confused

мухлясалата торта беше от филиала на Черни връх

# 144
  • софия
От ,,Златната пещ" на Черни връх съм вземала  торти и еклери с прокиснал крем.А миналото лято и мравки се разхождаха във витрините.

# 145
Качеството на всички продукти "Роса"   вече е мноого съмнително спирам да ги купувам особено киселото мляко

# 146
Как' Сийка, имаме магазини за месо в Монтана, но понеже съм по майчинство сега и пазарувам с детето, не ми е удобно да обикалям да търся в един магазин - едно, в друг - друго, затова пазарувам предимно в Била и понякога в Кауфланд, от които си вземам всичко. Зеленчуците - съответно от женския пазар /защото напоследък зеленчуците от посочените магазини не стават за нищо/. Затова питам ако някой е купувал някаква кайма, която "става", нека сподели. Между другото, не знам в нашите магазини за месо дали го мелят на място ... newsm78 Rolling Eyes  (Винаги съм купувала готова кайма). Ще проверя все пак. Мерси за идеята.  Hug

# 147
здравейте и от мен.Да се оплача от вакумираната пушена сьомга на Била.Много се ядосах. Купувам аз въпросната сьомга и то не 1 а 3 пакета и хуквам към къщи да готвя, че ще имаме гости. Ще правя предястие с въпросната сьомга. Ами добре че реших да отворя пакетчетата 20 мин. преди да ми дойдат гостите. Не можете да си представите как мирише развалена риба- кошмар. А най интересното е че на етикета имаше още 4 месеца до края на срока за годност. Имам едно предложение- да си направим тема за качествени продукти, за да си улесним пазаруването. То повечето са боклуци ама да споделим кой си заслужават.

# 148
# 149
Момичета, един съвет от мен! За всичко, което намерите в храната си или пък просто не му е наред - снимайте и викайте медиите или им пращайте снимки. И в комисията за защита на потребителя се оплаквайте. Въобще вдигайте "врява до Бога". То бива подигравки, ама вече прекаляват!
Не ми се ще да пиша за всички гнусотии и простотии, които съм купувала;((
Ами луканките и колбасите - прах, кости и сланина. Прахът го внасят от чужбина. Например опушен салам няма - има прах с вкус на опушено. Гадост!

Общи условия

Активация на акаунт