РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

  • 263 963
  • 788
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 2 382
Сигурно е коментирано по-назад, но нямам възможност да търся сега, за което се извинявам.Може ли да се замразява тестото на Верди и как се размразява след това- в хладилник или на стайна температура?

# 481
# 482
  • Мнения: 1 352
Тесто като тесто. Замразяваш си го без проблем. Като решиш да правиш пица си го изкарваш вечерта, слагаш го в хладилника и на сутринта е готово за обработка.

# 483
  • Мнения: 2 382
Благодаря  bouquet!

# 484
  • София
  • Мнения: 10 858
Аз най-редовно си замразявам тестото Верди. Както и всяко друго тесто - не е проблем  Peace

# 485
  • Мнения: 136
Благодаря за хубавите рецепти !
  bouquet

# 486
  • Пловдив
  • Мнения: 145
В някой заведения в Пловдив предлагат така наречения десерт "Кайзершмарен"

Продукти:

6 яйца
200 гр. брашно
Щипка сол
Пудра захар 1-2 с.л.
Прясно мляко около 150 - 200 гр. (преценям на око)  
Ванилия 2 бр.
Натрошени орехи
Сладолед
Стафиди
Топинг карамел

Приготвяне:

Отделят се желтъците от белтъците и белтъците се разбиват на сняг.
Жълтъците се разбиват със останалите продукти и накрая се прибавят внимателно белтъците. Сместа трябва да стане доста по гъста и въздушна от нормалната смес за палачинки.
Загряваме тигана с малко масло на дъното. Сипваме от сместа и разстиламе като дебела палачинка.  Веднага отгоре поръсваме една шепа  натрошени орехи. Когато е готова отдолу обръщаме и запичаме и другата страна.  Преди да я извадим още в тигана разкъсваме палачинката на едри парчета. Прибавяме  1- 2 лъжици кристална захар + шепичка стафиди. Бъркаме малко да се карамелизира захарта и вадим от тигана. Изсипваме в чиния и украсяваме по желание.
В заведенията в които аз съм го консумирало го предлагат с топки сладолед в средата на чинията, отстрани е разкъсаната палачинка. Отгоре е поръсено с пудра захар и гарнирано с  топинг карамел.

# 487
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Ваня Simple Smile  -  това нито съм го чувала нито опитвала , но звучи адски вкусно с тия ядки , сатфиди и карамели ....непременно ще го пробвам като имам обект за нахранване със сладости, че аз съм се самолишили от въглехидрати Simple Smile и само се облизвам мммм

# 488
  • Пловдив
  • Мнения: 1 674
Ваня Simple Smile  Hug
Направо ще те разцелувам  Mr. Green Преди седмица го опитах този Кайзершмарен и.......... му станах фенка до живот  Blush
Трябва да я пробвам рецептата за да преценя дали е същото на вкус. Като, че ли беше по тъничко и сочно, но то е въпрос на техника, вероятно.
И да кажа... поднесоха ми го още топъл и със сладоледа се получава страхотна комбинация  Peace

# 489
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Ваня - сега преписвам рецептата и се зачудих - колко броя палачини излизат от тези продукти , че то много яйца, бре....Simple Smile

# 490
  • Пловдив
  • Мнения: 145
Аз не правя повече от 4-5 палачинки. Като една стига за двама Wink е въпрос на вкус и възможности де  Mr. Green аз лично не мога да изям една цяла порция но затова пък е страшно вкусно. Препоръчвам го горещо

# 491
  • Мнения: X
Този десерт е традиционен за Австрия,специално го пробвах в кафене Ландман по препоръка на момичетата в темата за Виена,но нямаше орехи и стафиди.Беше гарниран с пудра захар и топинг.
Мерси за рецептата,ще пробвам да го направя . Peace

# 492
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 159
И аз съм впечатлена от този десерт. Случайно попаднах на следното:

http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.4165.html

# 493
  • Мнения: 58
Страхотна тема! Браво момичета! smile3501

Побутвам я наперд , да не я забравите и да продължавате да споделяте още вкусни тайни  Mr. Green

Ето една и от мен - Пилешки филета с чеснов сос

От бялото месо от едно голямо пиле се  оформят пържолки , които се начукват леко и се осоляват.Набрашняват се и се пържат с много малко олио от двете страни докато се зачервят.Трябва им много малко време , месото е крехко.

В отделен по-дълбок тиган (касерола) се налива олио около 50 гр и в него се запържват 3 с.л. брашно с връх.Изчаквате докато започне да образува пяна , дърпате от котлона и добавяте 1 кубче пилешки бъльон.Бъркате хубаво докато се разтвори , връщате на котлона да се загрее отново и добавяте 3 пасирани скилидки чесън.Пак снемате от котлона , за да не прегори чесъна и бъркате енергично. Добавя се прясно мляко около 1 ч.ч. и се връша на бавен огън да се сгъсти.Бърка се непрекъснато! Ако прецените може да добавите още мляко.Когато е готово се пoръсва една идея чер пипер.

Пилешките пържолки се разпределят в чиниите , заливат се със соса  и се гарнира със задушени пресни гъби и картофено пюре.

Гъбите задушавам в олио и масло и малко сол под какпак , без вода.Когато поврат 10-тина минутки , махам капака и оставам водата да изври.


P.S. Сосчето върви и с панирани пилешки крилца и пилешко филе в корнфлейкс.


Надявам се да ви хареса.У дома се приготвя често за вечеря , понеже е леко ястие и не отнема много време за приготвяне.
Извинявам се, че не давам точни пропорции , винаги готвя по усет  Embarassed  , но сосчето никак не е сложно и търпи промени в пропорциите.

 

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 00:17 от aqua_soul

# 494
  • Мнения: 1 352
aqua_soul, страхотно предложение.
Аз често взимам пилешко филе, защото е по-диетично, ето още един вкусен начин на приготвяне, благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт