РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

• 265 132
  • 788
  •   1
Отговори
# 675
сърцата се цепят леко за да се изцеди кръвта...

# 676
Някой знае ли рецептата на шоколадовото суфле в "Хепи"/с течен шоколад вътре/ newsm78

# 677
Някой знае ли рецептата на шоколадовото суфле в "Хепи"/с течен шоколад вътре/ newsm78

Нещо такова ще да е: http://cooks-and-bakes.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82% … B%D0%B5-lava-cake

Иначе преди малко ядох шоколадово суфле в Хепито в Мола на Стамболийски. Още минутка-две и суфлето е щяло да стане на кексче...  Crossing Arms

# 678
Аз правих подобно/ от сайта на Йоли/ с 6 яйца, 200гр шоколад и 200 гр масло - много вкусно, но доста тежко идва. А  това  "Хепи"  е някак по леко....

# 679
  • Sofia
Хей момичета, много се радвам, че открих тази страхотна тема. Искам да попитам дали някой знае как се прави крема за бисквитената торта на пицария Ветрило?

# 680
сиси аз го правя по тази рецепта и ми е почти същото на вкус като в Хепи. И аз бях запленена от вкуса на десерта, добре, че не се налагаше да експериментирам много, за да открия точните пропорции  Laughing Даже в темата бях питала за рецептата. Не е много тежък, супер вкусен става  Simple Smile

И аз се чудя защо моята бисквитена торта не става като тази по заведенията?

# 681
За бисквитените торти по заведенията имам съмнения, че в крема се слага маскарпоне  Rolling Eyes много е лек и пуФкав  Heart Eyes

# 682
В заведенията (сладкарници и подобни) тортите се правят със сухи смески за крем, затова  Peace

# 683
за да стане по-лека бисквитената торта аз слагам в сварения крем безсолна извара. Кремът е от две пакетчета царевично нишесте /на опаковката,българската,  пише ,че е за 700 мл мляко,но аз за двете пакетчета използвам 1 л мляко за да стане малко по-гъсто.Нишестета на д-р Йоткер са за 500 мл мляко/
 и 1 литър прясно мляко,захар- 1 чаша от 300 мл, 400 гр безсолна извара.Когато имам слагам в крема и настърган шоколад.

# 684
  • Sofia
За бисквитените торти по заведенията имам съмнения, че в крема се слага маскарпоне  Rolling Eyes много е лек и пуФкав  Heart Eyes

маскарпоне-то е супер да, особено за тирамису  Heart Eyes

# 685
  • София
Здравейте дами,случайно ви открих и попаднах на много вкусотии,които ми харесаха.Снощи правих пица Верди,обаче не пекох 10 мин,а може би 25 на 250 градуса.Сигурно фурната ми е скапана.Някой може ли да ми каже за панировката на сиренцата Хепи,колко бира и брашно се слага,на око ли? newsm78
Някога съм яла пилешки хапки / и до сега са ми най-любими / в Стек-хауса,тяхната панировка приличаше на бухта,даже беше повече от пилето.Това доближава ли се до панировката на Хепи?
Приятен ден и ще ви следя с интерес. Hug

# 686
Някой може ли да ми каже за панировката на сиренцата Хепи,колко бира и брашно се слага,на око ли? newsm78

ANI BANI, виж рецептата в поста на didi62.

Панирани кашкавалчета Хепи

# 687
  • София
Labrex   bouquet
Сега вече разбрах.

# 688
  • България

и на мен така ми се струва
маскарпонето е за терамису  newsm78

# 689
е това, че тирамисуто се прави с маскарпоне, изключва ли използването му и в други десерти?  Grinning изказах предположение просто, но ако някой има точна рецепта, ще се раздвам да я пробвам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт