РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

  • 263 642
  • 788
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 228
Дайте рецепта за ресторантска мусака , съвсем друг вкус има?
Белият сос на пълнени чушки и сърми също ме интересува?

# 391
  • София
  • Мнения: 547
Дайте рецепта за ресторантска мусака , съвсем друг вкус има?
Белият сос на пълнени чушки и сърми също ме интересува?
присъединявам се към молбата  Wink

# 392
  • Мнения: 2 815
Сос за лозови сърми и чушки:
10 порции: 1 коф. кис.мляко ,2 яйца,3с.л. брашно .
Всичко се обърква добре .Слагаме на горещия котлон .Прибавяме от бульона от  варените чушки или сърми  и се бърка до завиране.
Прецежда се и сервираме в/у чушките или сърмите.
Този сос го   имам от жена която работеше в стол,така и не съм я пробвала,поради простата причина че мъжлето не обича варени чушки,а само печени във фурна  ooooh!,а лозови сърми хапваме само с кисело мляко.
Но мисля че това си е оргинала....така като чета съставките.....вкуса мисля че ще е точно този който хапваме в заведенията за бързо хранене  Peace

# 393
  • Мнения: 228
Сос за лозови сърми и чушки:
10 порции: 1 коф. кис.мляко ,2 яйца,3с.л. брашно .
Всичко се обърква добре .Слагаме на горещия котлон .Прибавяме от бульона от  варените чушки или сърми  и се бърка до завиране.
Прецежда се и сервираме в/у чушките или сърмите.
Този сос го   имам от жена която работеше в стол,така и не съм я пробвала,поради простата причина че мъжлето не обича варени чушки,а само печени във фурна  ooooh!,а лозови сърми хапваме само с кисело мляко.
Но мисля че това си е оргинала....така като чета съставките.....вкуса мисля че ще е точно този който хапваме в заведенията за бързо хранене  Peace


Поли , ти казваш че соса се прецежда  , аз питам за един доста гъстичък сос  newsm78

# 394
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Момичета - няма значение дали сте варили пълнените чушки или сърмите в тенджера или сте ги пекли с вода - може да им направите бял сос без проблем . Важно е да прецените колко брашно ви трябва , за да сгъстите водичката, в която са врели.
Аз процедирам така и ви уверявам , че това е и ресторантския начин на приготвяне , защото съм работила , баба ми е работила и брат ми и той ....та , точни пропорции не мога да дам , всички зависи от това колко течност имате в тенджерата или тавата.
Съставките на соса са кисело мляко , брашно и жълтъци - добре разбъркани с тел , за да няма бучки , за предпочитане в кексова купа .
С черпак вземате от водичката на пълнените зеленчуци и с бъркане съчетавате със соса. Като поразредите соса го преливате върху зеленчуците , лекичко разбъркайте с лъжица или разтърсете съдинката , за да се промуши сос около всички зеленчуци . Връщате съда на котлона , дори тавата и нека леко да бъкне , за да се свари брашното. Ако не сте преценили брашното и ви се вижда рядко , дори след като е повряло , може да размиете още брашно с водичка и да сгъстите до желаната консистенция . Аз препоръчвам да го оставяте малко по-рядък , защото когато изстине се сгъстява , а и ориза от плънката пие . Не слагам никакви домати , те развалят вкуса , само сол и черен пипер на соса и много магданоз. Дано сте ме разбрали - добър апетит .

# 395
  • Мнения: 228
Благодаря за сосчето .А за мусаката нещо newsm78

# 396
  • Мнения: 1 461
Здравейте
моята половинка поработваше по ресторантите в БГ вчера ми направи унгарска салата много ми хареса съставките и бяха лютеница , шпеков салам , кисели краставички и зелен лук точни пропорции немога да дам но е много вкусна  Crazy

# 397
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
brindda - за мусаката - аз не пържа нищо. Накълцвам си картофите , лука , прясна или замръзена чушка , настъргвам морков , слагам подправки - сол , чер и червен пипер, чубрица и олио. Слагам суровата кайма и с ръка размесвам всичко до като каймата се разпредели в зеленчука - за удобство сипвам топла водичка. Слагам да се запече до изпаряване на всичката вода и размекване на картофите. Заливам с разбити кис. мляко , брашно , щипка содичка и яйца - запичам капака на горен реотан.

# 398
  • София
  • Мнения: 547
Миг незабравим, много благодаря   bouquet

# 399
  • Мнения: 228
brindda - за мусаката - аз не пържа нищо. Накълцвам си картофите , лука , прясна или замръзена чушка , настъргвам морков , слагам подправки - сол , чер и червен пипер, чубрица и олио. Слагам суровата кайма и с ръка размесвам всичко до като каймата се разпредели в зеленчука - за удобство сипвам топла водичка. Слагам да се запече до изпаряване на всичката вода и размекване на картофите. Заливам с разбити кис. мляко , брашно , щипка содичка и яйца - запичам капака на горен реотан.


Ами и аз така я правя , ама вкусът не е същият ooooh!
Когато я правя със сини домати , тях ги запържвам  chef

# 400
  • Мнения: 4 370
Аз пак правих бисквитената торта, този път в голяма тава без да я обръщам, разкошна е: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=42925&pid=11586368

# 401
  • Мнения: 228
Аз пак правих бисквитената торта, този път в голяма тава без да я обръщам, разкошна е: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=42925&pid=11586368

Нека мине великден и аз ще я направя като теб /в голяма тава/.

# 402
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
По същия начин приготвям и аз соса за пълнените чушки..................тайната е ,да се използват само жълтъци Peace

# 403
  • Мнения: 1 461
Аз пак правих бисквитената торта, този път в голяма тава без да я обръщам, разкошна е: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=42925&pid=11586368

много добре изглежда  Hug  точно както трябва да е  браво , какъв шоколад използва

# 404
  • Мнения: 4 370
Купих един натурален на Своге, защото в магазина нямаха на Милка, и сложих остатъци от шоколадови фигурки. У нас винаги има нахапани шоколадови фигурки и тази торта ми е идеалния вариант да ги употребя. Но ще издебна момент да нямаме такива и да я направя изцяло с натурален шоколад на Милка, за да видя има голяма разлика.

Общи условия

Активация на акаунт