РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

  • 263 556
  • 788
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 2 616
този Кайзершмарен задължително ще се пробва   chef  bouquet

# 511
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Ето и от мен един друг вариант на Kaiserschmarrn / Императорски миш-маш  , който едва ли ще го намерите за консумация в България, но е типичен за Горна Австрия, много вкусно се получава.

# 512
  • Мнения: 372
Набелязах си някои много вкусни неща  Crazy
Как не съм видяла темата до сега?!   bouquet

# 513
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 567
Я да се запиша и аз в темата, много интересни неща видях Hug-

# 514
  • Мнения: 8
Много ми хареса темата. Включвам се с рецепта за сандвичи "Принцеси". Каймата се обърква с черен пипер, чубрица, малко вода, краве масло и кашкавал на кубчета.

# 515
  • Мнения: 243
В Пловдив, най-вкусни са дюнера и печеното пиле на "Аладин". С мъжа ми живо се интересуваме
и правим опити вкъщи да улучим чесновия сос, който предлагат, ама все "още нещо му липсва". Ако някой е опитвал точно този сос и е ял точно това пиле/защото незнам в другите градове дали има точно "Аладин"/, и разбира се, знае рецептата, моля да я сподели Praynig Знаем, че се слага майонеза и кисело мляко, но има и още....

# 516
  • Мнения: 2 172
В Пловдив, най-вкусни са дюнера и печеното пиле на "Аладин". С мъжа ми живо се интересуваме
и правим опити вкъщи да улучим чесновия сос, който предлагат, ама все "още нещо му липсва". Ако някой е опитвал точно този сос и е ял точно това пиле/защото незнам в другите градове дали има точно "Аладин"/, и разбира се, знае рецептата, моля да я сподели Praynig Знаем, че се слага майонеза и кисело мляко, но има и още....

Аз знам,че майонезата е на принципа на домашно приготвената,чесън,варен намачкан картоф и оттам нататък имаше още доста нещица/специфични подправки,киселина...дори и смлени кисели краставички  Laughing

Аз съм върл любител на този сос и да ви кажа,след като сложих и варен картоф,доста заприлича на оригиналния  smile3521 Стои точно такъв плътен на леки вълни  Heart Eyes

# 517
  • Мнения: 243
elfi4ka , благодаря за отговора. Ще сложа варен картоф другия път, когато приготвам соса, но ми се иска , ако има някой , който е работил там да се включи за тоя сос и за маринатата и подправките на пилето.

# 518
  • Мнения: 531
 В София, до езерото в Дружба 1 има "Chicken house". Също предлагат дюнер, има и чеснов крем. Казаха ми, че не е с майонеза, но имало яйца.
 В нета има арабски чеснов крем, но не е същия.

# 519
  • Мнения: 293
В Пловдив, най-вкусни са дюнера и печеното пиле на "Аладин". С мъжа ми живо се интересуваме
и правим опити вкъщи да улучим чесновия сос, който предлагат, ама все "още нещо му липсва". Ако някой е опитвал точно този сос и е ял точно това пиле/защото незнам в другите градове дали има точно "Аладин"/, и разбира се, знае рецептата, моля да я сподели Praynig Знаем, че се слага майонеза и кисело мляко, но има и още....

Aладин има и в Бургас , чесновия им сос се прави от сварени картофи , олио, яйца, чесън на прах , лим.сок и босилек (за киселото мляко не съм сигурна в момента, но мога да попитам утре).Всичко се смесва заедно и се разбива добре. Пропорциите са за големи количества - 2 бут. олио , 2 кг картофи , 12 бр. яйца....В домашни условия не е необходимо си играеш да правиш такава майонеза , можеш да ползваш купена.

За пилетата някой ми беше споменал , че в маринатата от червен пипер , сол  и чер пипер се капва и лимонов сок , но не смея да твърдя...

# 520
  • някъде на юг
  • Мнения: 282
 Simple Smile

# 521
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
И в соса, и в марината се слага канела. Simple Smile

# 522
  • Поморие
  • Мнения: 97
Страхотна тема, момичета записвам се да я следя с интерес  Peace

# 523
# 524
  • Мнения: 64
В Пловдив, най-вкусни са дюнера и печеното пиле на "Аладин". С мъжа ми живо се интересуваме
и правим опити вкъщи да улучим чесновия сос, който предлагат, ама все "още нещо му липсва". Ако някой е опитвал точно този сос и е ял точно това пиле/защото незнам в другите градове дали има точно "Аладин"/, и разбира се, знае рецептата, моля да я сподели Praynig Знаем, че се слага майонеза и кисело мляко, но има и още....

Aладин има и в Бургас , чесновия им сос се прави от сварени картофи , олио, яйца, чесън на прах , лим.сок и босилек (за киселото мляко не съм сигурна в момента, но мога да попитам утре).Всичко се смесва заедно и се разбива добре. Пропорциите са за големи количества - 2 бут. олио , 2 кг картофи , 12 бр. яйца....В домашни условия не е необходимо си играеш да правиш такава майонеза , можеш да ползваш купена.

За пилетата някой ми беше споменал , че в маринатата от червен пипер , сол  и чер пипер се капва и лимонов сок , но не смея да твърдя...


соса на "Синдбад" също е много добър,дори го предпочитам пред този на "Аладин"....работя близо до един от обектите им и ще побутна да видя дали ще издадат точната рецепта  smile3508... иначе аз опитах преди няколко дни  такова сосче стана наистина вкусно ,но не и като техните  Thinking

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 16:05 от otito

Общи условия

Активация на акаунт