РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

• 265 201
  • 788
  •   1
Отговори
# 585
Ами това си е цяло съкровище! Нямам търпение да я видя..

# 586
Имам стара книга с много рецепти.Подвързана е 1900г.Със стар правопис и имена на подправките.Мога ли да като е сканирам да я публикувам?.Няма да изтрая да я преписвам.
smile3521 и предварително благодарим  smile3529 за труда ти
Някой успял ли е да разгадае рецептата на крем-тортата в "Хепи?  Rolling Eyes
Знам от моя близка, която е работила там, че всичко пристига от кухня-майка, като готови компоненти, във вид на пудри.

# 587
  • русе
Защо бобчето в кръчмите е така вкусено ,а когато го готвя вкъщи не се получава така . #2gunfireКаква е подправката,която слагат?

# 588
# 589
  • Пловдив
В някой заведения в Пловдив предлагат така наречения десерт "Кайзершмарен"

Здравей Ваня, тъй като много ми хареса този десерт искам да те помоля да ми кажеш в кои заведения в Пловдив си го яла.
Благодаря ти предварително.

# 590
Тони 2000, Шармант...в тези съм го яла

# 591
  • Пловдив
Тони 2000, Шармант...в тези съм го яла

Благодаря ти

# 592
Много благодаря на Sylya   за рецептата за Пица от пицария Верди  Hug !Страшно сполучлива,много лесна  Peace   Hug !

# 593
лошото е, че скоро никой не публикува някоя рецептичка

# 594
  • Пловдив
Незнам дали тук е мястото да питам, обаче от много време се мъча да разбера тайната на пържената цаца.Често си правим в къщи,но не мога да я издокарам като на морето, правички,целички и хрупкави. Каква е тайната на пърженето знае ли някой ooooh!  chef

# 595
овалват се в брашно и се пускат в много и горещо олио Simple Smile

# 596
  • Пловдив
 Naughty ммм не, не стават така,явно има друга тайна

# 597
Аз съм виждала на едно капанче, че се прави рядка каша от брашно и вода +сол (малко по-гъста от палачинковата смес)и всяка рибка се хваща за опашката , топва се в сместа и се пуска в много сгорещено и много голямо количество олио.

# 598
  • Русе
Аз съм виждала на едно капанче, че се прави рядка каша от брашно и вода +сол (малко по-гъста от палачинковата смес)и всяка рибка се хваща за опашката , топва се в сместа и се пуска в много сгорещено и много голямо количество олио.
   Наш приятел,който држи такова капанче ни светна на този начин на пържене. така олиото се запазва чисто.

# 599
Забравих да допълня, че е важно да си нагласите гъстотата на сместа , така че по рибката да остане полепнала смес, защото ако е по-рядка има опасност сместа да изтече в олиото , а рибката да остане "гола".

Общи условия

Активация на акаунт