РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

• 265 190
  • 788
  •   1
Отговори
# 600
аз цацата я слагам на един вестник с брашно претръсква се и я пража във фритюрника така всяка рибка се отделя и става пръхкава

# 601
  • Пловдив
Danewa точно така направи и Иван Звездев преди няколко дни случайно се заслушах и обясняваше същото. Ще пробвам,ама на заведенията пак ли така една по една ги правят newsm78, едва ли

# 602
Незнам дали тук е мястото да питам, обаче от много време се мъча да разбера тайната на пържената цаца.Често си правим в къщи,но не мога да я издокарам като на морето, правички,целички и хрупкави. Каква е тайната на пърженето знае ли някой ooooh!  chef

Тайната е ,след като ги овалиш рибките обилно в брашно ,да ги поставш в голяма цедка (в която миеш ориз)или сито много добре да изтръскаш от брашното и да пържеш в гореща мазнина и не в големи количества . Simple Smile
В кръчмите е невъзможно да пържат рибка по рибка .В домашни условия да . И брашняна каша е добре ,но трябва да улучиш гъстотата  Mr. Green
Аз гледах Ути ,всяка изтръскана от брашно рибка ,потапяше във вода и тогава пържеше -по гръцки метод ,така каза той ,по същия начин те пържели и тиквички за по-хрупкави . Peace

# 603
  • Пловдив
  newsm78 и все пак има някаква тайна, всеки ден когато сме на морето си купувам и тази година пак си намерих една количка до един ресторат на която продаваха и голяма тълпа ставаше за тази цаца, от ресторанта непрекъснато изнасяха големи тави с готовата цаца,  правичка,топличка и хрупкава,имайки предвид количеството което се продаваше едва ли вътре брашнянеха и топяха във вода и пържеха една по една ,защо ли не се направих на нахална да питам newsm78

# 604
  • русе
аз пък знам ,че сместа е 50:50 царевично:бяло брашно,но не съм опитвала още. newsm78

# 605
  • област Софийска
В нашето заведение предлагаме цаца и става разкошна. Всички клиенти са доволни. Първо се измива цацата хубаво, за да се раздели на отделни рибки (защото нали е замразена). После я въргаляме само в царевично брашно, изтръсква се хубаво и пак рибка по рибка се пуска в нагорещеното олио. Но определено, за да стане хубава, трябва да се пържи на по-малки порции.
От цацата обаче също си зависи, от самата партида имам предвид.

# 606
СПОРЕД МЕН-за цацата за да е хубава(аз също съм работила в ресторант на морето две лета)-ясно е че се набрашнява,но тайната е в големите фритюрници в ресторантите,загряти на много висока температура,там се пържи за две три минутки и естествено прясна ако е-ще е най добре.Ние сме я пържили с обикн.брашно,с обикновено олио за фритюрници(но прясна риба с прясно олио).

# 607
Здравейте! Аз не ходя много по заведения, затова много се изненадах от пилешката супа в два съседни на моята работа ресторанта. Аз правя пилешка супа по най-различни начини, но в тези 2 супи ми се сториха много хубави! Има ли някаква тайна в ресторантските пилешки супи? Ако може рецепта! Тази беше със лук, моркови,фиде, картофи, , застройка, магданоз, месото беше като пилетата от моето детство  chef.

# 608
  • Пловдив
Не ги казваааат Crossing Arms
И аз се мъча да изкопча тайни ама  нищо конкретно, най-хубава пилешка супа беше пак на морето тази година, е как го правят ,кажетее. Rolling Eyes

# 609
е какво има в тая супа - бяла ли е на цвят?
На мен един готвач ми каза застройка на такава супа, пък другото се знае.
Но тези супи със застройка ли бяха или без?

# 610
Да, писала съм, че са със застройка, цвета не е точно бял, но е светла супата. Вкусът на месото е истински.

# 611
запис - ще пробвам бисквитената торта на Карчита /чак сега открих темата/

# 612
  • София
Да се запиша и аз в тази тема ,много полезна ми изглежда  Peace .

# 613
Да, писала съм, че са със застройка, цвета не е точно бял, но е светла супата. Вкусът на месото е истински.

истински вкус на месото се постига с щастливи пилета  Laughing
..извън шегата - съмнява ме заведение да са готвили домашни пилета.

Последна редакция: ср, 19 окт 2011, 21:25 от Бо_

# 614
  • Бургас
За цацата - овалва се всяка рибка в брашно и след това се усукват или по две по две само за опашките или 3 по 3 /но пак казвам, че се увъртат една за друга опашчиците/.Пържат се в много силно сгорещена мазнина.
А за пилешката супа, моята става винаги вкусна като по заведенията, защото я правя така:
Сварявам едно -две пилешки бутчета до готовност и ги обезкостявам.Режа 2-3 картофа на ситно, една глава лук - също на ситно и стържа половин морков.Запържвам/задушавам лука в олио /плюс вода, който не иска запръжка/.След 2  минутки прибавям моркова, разбърквам и добавям и картофите, разбърквам добре и доливам с вода или прецеден бульон от сварените бутчета.Оставям да поври 10 минутки и добавям и пилешкото.Слагам готов пилешки бульон на Маги, малко чер пипер и оставям да ври до готовност на картофите.След като се сварят, добавям от най-тънкото фиде 1-2 шепи и оставям да се свари.Доливате вода или бульон при всички положения.Когато и то е готово, прибавям застройка приготвена предварително от:
1-2 жълтъка;
3-4 супени лъжици кисело мляко;
щипка сол.Разбъркват се добре жълтъците, към тя се добавя разбитото кисело мляко и накрая солта.В тази смес се слага от соса на супата, за да се уеднаквят температурите и да не се пресече яйцето и се добавя към супата на тънка струйка и при непрестанно бъркане.Намаляте огъня и разбърквате.Добавяте задължително магданоз в супата и оставате да си пусне вкусовите качества за 3-4 минутки.Изключвате и оттегляте от огъня.Ръсите с млян чер пипер, а отгоре лимонов сок няколко капки и оставяте под капак.Става много вкусна.

Общи условия

Активация на акаунт