РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

• 265 189
  • 788
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
 Това с бульона от пилето съм го забравила отдавна, напротив разчитам като го попаря или варя да излязат поне малко боклуците с които са натъпкани месата. Жалко, хвърлям на месата, слагам сухи бульони, които са не по малко химия и боклуци. Къде е пилешката супа на баба на село от домашна кокошка. Weary

# 616
  • Пловдив
невероятни рецепти сте споделили! Благодаря!

# 617
  • София

Aладин има и в Бургас , чесновия им сос се прави от сварени картофи , олио, яйца, чесън на прах , лим.сок и босилек (за киселото мляко не съм сигурна в момента, но мога да попитам утре).Всичко се смесва заедно и се разбива добре. Пропорциите са за големи количества - 2 бут. олио , 2 кг картофи , 12 бр. яйца....В домашни условия не е необходимо си играеш да правиш такава майонеза , можеш да ползваш купена.

Снощи си направих чеснов сос по тази рецепта ,сложих  и кисело мляко.Стана 1 към 1 с "дюнерския" сос  Laughing .

# 618
  • 5 етаж в ляво

Aладин има и в Бургас , чесновия им сос се прави от сварени картофи , олио, яйца, чесън на прах , лим.сок и босилек (за киселото мляко не съм сигурна в момента, но мога да попитам утре).Всичко се смесва заедно и се разбива добре. Пропорциите са за големи количества - 2 бут. олио , 2 кг картофи , 12 бр. яйца....В домашни условия не е необходимо си играеш да правиш такава майонеза , можеш да ползваш купена.

Снощи си направих чеснов сос по тази рецепта ,сложих  и кисело мляко.Стана 1 към 1 с "дюнерския" сос  Laughing .
би ли споделила технологията на правене яйцата как,кое след кое смеси и разбърка  Thinking

# 619
  • София
Използвах купешка майонеза ,че пасатора ми се развали ,но иначе бих си направила домашна такава .Иначе смесих майонезата  ,киселото мляко ,сварения картоф ,чесъна на прах ,лимоновия сок и босилека в блендера и ги разбърках добре.

# 620
Ако някой сподели рецептата на салата "Ла Валета"от Хепи, ще съм мнооого благодарна.

# 621
Ако някой сподели рецептата на салата "Ла Валета"от Хепи, ще съм мнооого благодарна.

Ето съставките, може да пробваш:

Печени зеленчуци: патладжан, тиквички, пипер и гъби, зелена салата, зелен лук, овкусени с дресинг за зеленчуци на скара, дресинг Венеция, мариновано сирене. Peace

# 622
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,790.msg147762.html#msg147762 Предполагам това е дресинг Венеция.   bouquet

# 623
  • София
За рибата и аз зная, че се оваля хубаво в брашно и после се изтръсква добре от излишното в гевгир. Трябва да се пържи в голямо количество добре загрята мазнина.

# 624
Темата е страхотна и много полезна!  Simple Smile  Благодаря на всички, които са споделили рецептите си! За аматьор като мен са от голяма полза  newsm20  Моля, ако някой знае или може да отгатне рецептата на "Крем торта Хепи" на Happy! Уникално вкусен десерт! В сайта за поръчки са изброени продуктите (домашна торта, приготвена с прясно мляко, яйца, сметана, стафиди, ванилов и шоколадов блат.Сервира се с топка ванилов сладолед и се поръсва с какао.), но все пак ми е трудно да наредя пъзела. Благодаря предварително!

Ето линк съм сайта за доставки:
http://dostavka.happy.bg/index.php?page=menu&menu=bar_grill& … cat=29&id=340

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 14:47 от mila_jo

# 625
  • в белята
Аз направо да попитам на с.Градешница има едно крайпътно заведение ,което правят невероятни пилешки пържоли в було ,казва ли са ми че месото предврително се било мариновало преди булото,някой да знае как точно се правят? Praynig Praynig Praynig

# 626
Някой знае ли тайната на шоколадовото суфле в Хепи, и може ли да бъде приготвено в домашни условия?

# 627
А аз да попитам скоро опитах страхотен десерт в Коста кафе,като блокче от типа на Корни-с ядки,сушени плодове,без шоколад е,влажен,дъвчащ и страхотен.Някой знае ли горе долу по коя рецепта може да се направи подобно десертче,и за децата ще   е полезно?????

# 628
  • София
Аз пък отдавна искам да науча рецептата за уникално вкусния шоколадов сос на палачинките "Сладки сънища" в Романса, в Симеоново. Някой ако знае как  се прави, ще съм много благодарна да сподели!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 629
Уж изчетох цялата тема,но не намерих /или съм пропуснала/ това,което търся.Страшно много ми харесва специфичния пикантен вкус на майонезния сос от сандвичите "Зингер",но не мога да разгадая тайната му. Ако някой знае рецептата много моля да я сподели.

Общи условия

Активация на акаунт