РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

• 265 164
  • 788
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Аз много искам рецептата на крем Хепи в Хепи  Heart Eyes Ако някой я знае ще се радвам да сподели  Praynig

# 631
да ви следя!  bouquet

# 632
 Изобщо не съм сигурна дали това е рецептата на крем "Хепи", но понеже го обожавам прекарах часове в експерименти докато докарах вкуса му. Това е моята рецепта: 1/2 ч.ч.захар се карамелизира, добавя се 1/2 л. прясно мляко, когато захарта се разтвори се добавя 1/2 л.течнаа сладкарска сметана, сместта се довежда до кипване, след което се прибавят 2 пакета накиснат в студена вода до набъбване желатин. Подслаждането на сместта е по желание/тъй като аз ползвам подсладена сметана не добавям повече захар, но вие може да опитате и при необходимаст да подсладите допълнително/. Дръпва се от котлона и се бърка до разтварянето на желатина. Готовият крем се изсипва се в купички, оставя се да се охлади, сервира се с топка сладолед, полят с карамелов топинг.

# 633
как ли съм ви пропуснала до сега, връщам се да чета

# 634
  • София
Чудесна тема, изчетох я с удоволствие!
Благодаря на всички за споделените рецепти!  Hug

Вдъхновена от темата, направих тази вечер
пица Верди по рецептата, споделена от
sylya. Тестото е много добро, еластично,
гъвкаво, разпъва се чудесно. Не беше
никакъв проблем да оформя тънка пица,
каквато по принцип мъжът ми ме обвинява,
че не мога да направя.  Mr. Green

# 635
  • Ямбол
Sophia L.,поздравления,а би ли споделила нейната рецепта,благодаря.

# 636
  • София
Sophia L.,поздравления,а би ли споделила нейната рецепта,благодаря.

никид
, благодаря!  Hug

Ето я рецептата, тя е споделена
в тази тема от sylya:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.msg4710143#msg4710143

Аз добавих 1/3 чаена лъжичка сол,
защото в доста коментари четох, че
тестото идва малко безсолно и така
се получи умерен вкус, нито солен,
нито безсолен. Като количество се
получи за три тънки пици в 32см тави.
Като писах първия пост, не бях я опитала
още, но сега мога да споделя и относно
вкуса й - превъзходен е! Препоръчвам
смело тестото.  Peace

# 637
  • Ямбол
благодаря много за бързия отговор,вече е записана в тефтера и утре ще се пробва Simple Smile

# 638
  • В най - голямото село
  bouquet за темата

Аз искам да попитам за дресинг на салата "Цезар". Не е майонезен, със зехтин и оцет е, но е един такъв леко сладникав  Thinking
Благодаря

# 639
А някой да знае рецепта за джолан, който се приготвя в немските кръчми.
Джолана ми става хубав само ако го правя без кожата, иначе ми мирише.
а в немските кръчми го правят с кожа и е супер вкусен, хрупкав и не мирише  newsm78

# 640
  • русе
аз имам рецепта за бисквитена торта с сметана и нишесте,по късно ще ви я напиша

# 641
  • София
Преди малко ядох в Хепи пилешки филенца с гарнитура най-страхотния спанак със сметана и синьо сирене.Преди време се опитвах да направя такъв и все не ми се получаваше нещо ,ако някой даде рецепта ,много ще съм му благодарна!

# 642
  • София
Преди малко ядох в Хепи пилешки филенца с гарнитура най-страхотния спанак със сметана и синьо сирене.Преди време се опитвах да направя такъв и все не ми се получаваше нещо ,ако някой даде рецепта ,много ще съм му благодарна!
Аз го знам тоя спанак, божествен е! Като работех в едно заведение, майстор-готвача го прави за един празник, но не иска да даде рецептата колкото и да го молихме..   Tired

# 643
  • София
Аз го знам тоя спанак, божествен е! Като работех в едно заведение, майстор-готвача го прави за един празник, но не иска да даде рецептата колкото и да го молихме..   Tired
Tired
дано се включи някой ,който я знае  Praynig .

# 644
Запис от мен! Страхотна тема. Включвам се да следя   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт