РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

• 265 140
  • 788
  •   1
Отговори
# 660
Преди 2-3 год.ядох в един крайпътен ресторант пилешки дробчета с гъби,чушка,лук,не помня още какво и яйце отгоре.Много вкусни,мисля,че бяха запържени предварително,някой знае ли повече?! Rolling Eyes

# 661
  • густо майна Филибето
Ако не искаш да ти станат на каша, дробчетата пускат да се пържат в силно сгорещено олио.

И аз харесвам най-много пилешка супа с аромат на домашно пиле.
моите супи се доближават много до любимите ми откакто правя застройката варена - кисело мляко, яйце и лъжица - две брашно се сгъстяват на слаб котлон при постоянно бъркане (за да не загаря) и към застройката се долива от бульона на супата, за да се разтвори и се връща в тенджерата докато се кипне отново.

# 662
  • в пералнята
Страхотни рецептички си намерих, изчетох и двете теми от "корица до корица", а вчера даже изпробвах пилешките късчета на Хепи. Станаха "чук"!
Сега едно въпросче. Нашето скромно семейство много обича сърчица - и пилешки, и патешки. Но аз никога не мога да ги докарам крехки като в ресторантите. Варя ги и после ги пържа/задушавам и стават като подметки. Свиват се много и са много твърди. Подшушнете някоя тайна от някоя кухня.
Много готино ги правят в бирария "Двете халби" например.

# 663
  • Варна
Страхотни рецептички си намерих, изчетох и двете теми от "корица до корица", а вчера даже изпробвах пилешките късчета на Хепи. Станаха "чук"!
Сега едно въпросче. Нашето скромно семейство много обича сърчица - и пилешки, и патешки. Но аз никога не мога да ги докарам крехки като в ресторантите. Варя ги и после ги пържа/задушавам и стават като подметки. Свиват се много и са много твърди. Подшушнете някоя тайна от някоя кухня.
Много готино ги правят в бирария "Двете халби" например.

Като ги вариш стават жилави.Аз ги правя на скара. Разделям ги на две и съвсем леко на скарата, за да не прегорят или изсъхнат много. Това за патешките. А с пилешките нямам никакви проблеми когато ги варя предварително в тенджера под налягане за около 40 минути.

# 664
  • в пералнята
Пилешките сърчица ми стават ужасно жилави, когато ги варя предварително...
В кръчмите стават крехки и много ароматни. Как?

# 665
arhinora,

днес в предаването Бон Апети по нова тв приготвяха сърчица, виж повторението в нова плей.

# 666

Не вариш, направо в тигана, когато се позапържат и задушат и се изпари водата която са си пуснали, слагаш лук и каквото още там там слагаш  Peace...само воденичките се сваряват предварително, инак остават жилави.

# 667
  • Пловдив
Изпуснах ви.

# 668
И аз изпробвах тестото за пица"Верди" и мога да кажа това е нашето тесто за пици.Тестото е супер меко , и хрупкаво. Peace

# 669
И аз изпробвах тестото за пица"Верди" и мога да кажа това е нашето тесто за пици.Тестото е супер меко , и хрупкаво. Peace

newsm10

# 670
  • В царството на мечтите
мммм много интересна тема надявам се да нямате против че ще нахлуя във вашата тема  Simple Smile

# 671
  • София

Не вариш, направо в тигана, когато се позапържат и задушат и се изпари водата която са си пуснали, слагаш лук и каквото още там там слагаш  Peace...само воденичките се сваряват предварително, инак остават жилави.

Правих сърца само на тиган преди дни и станаха учудващо бързо и вкусно  Peace .

# 672
мммм много интересна тема надявам се да нямате против че ще нахлуя във вашата тема  Simple Smile
Тя темата си е НАША.....На всички..... Hug Laughing

# 673
  • В царството на мечтите
А как се маха кръвта на сърчицата

# 674
  • в пералнята
Аз ги закиснах във вино и вода. После ги изцедих хубаво, и сложих малко брашънце и после в гергив, за да се отдели излишното. И ги задуших в масълце и соев сос. Не слагах дори вода, те си пуснаха. Станаха много сочни и вкусни.

Общи условия

Активация на акаунт