Ние сме голям 2клас.Заповядайте при нас!

• 22 951
  • 284
  •   1
Отговори
# 60
  • 1st floor
  Е много умно.. А защо не опиташ с частна занималня, ако има такава  наблизо.
няма такава ...

# 61
Макар че и психолозите ги делят,има дори и понятие трето дете. За мен,обаче,е въпрос на характер,темперамент и среда,в която се развива детето, а не поредност.
Всъщност, някои психолози говорят за комплекси, породени от броя или поредността на децата в семейството, но това са само фактори, които могат да повлияят върху развитието на детето, не е задължително тези комплекси да се развият у всяко дете (както тютюнопушенето е фактор да ти се случи всичко, онова за което пише върху кутията за цигари, но то не се случва на всеки пушач).
Мамо Цоцоланке, присъединявам се към мненията, че учителката ви е основният проблем - всяко дете има нужда от индивидуален подход за стимулиране и мотивация, а вашата учителка може би не го намира (или не иска, или не може). Подкрепяй я във всичко, хвали я за всичко, за да ́и вдъхнеш самоувереност, намарете нещо, което я интересува и в което е добра и изисквай там да постига успехи, а за другите неща изисквай по-умерено. Като придобие самочувствие, че може и се справя добре с нещо, ще дойдат и успехите и интересите и в други области.
Непокорна, може би детето ти подсказва, че има нужда от внимание - това, че си до късно на работа плюс семейните проблеми, влияе на детето и ако единственият начин да обърне вниманието върху себе си е проблеми в училище, ще го направи, защото си ́и дала да разбере, че учението ти е важно. Знам, че е банално, но се постарай семейните проблеми и свади  да не стават пред детето, но и не го изолирай, сякаш нищо не се случва, защото децата разбират, когато нещо не е наред. Обясни ́и простичко, че това не касае нея, че мама и тате я обичат и че както и да решат проблемите си, тя винаги ще е важна за тях.

# 62
Мамич, присъединявам се към общото мнение, че госпожата на Рая е препъникамъкът.
Всяко дете има индивидуална способност да учи и да възприема нова информация, но положителната мотивация за училище и благоприятният климат в клас са неща, които учителят трябва да създаде и поддържа.
Моля те, не унивай, изгони депресията.

Непокорна,
съжалявам за това, което се случва в твоето семейство.
И като Блещулка ще кажа, че домашните трусове със сигурност рефлектират у детето.
Знам, че е трудно, знам, че в твоите очи е много лесно за околните да ти дават съвети, обаче наистина се опитай да говориш с детето. В никатъв случай не си позволявай да избухваш и да си го изкарваш на нея, защото това ще затвърди чувството на вина, което /почти съм сигурна/ дъщеря ти изпитва сега. Поговори с нея така, сякаш насреща е най-най-добрата ти приятелка и чуй какво  ще ти каже самото дете.

Успех. Моля те, дръж ни в течение.

# 63
  • 1st floor

В никатъв случай не си позволявай да избухваш и да си го изкарваш на нея
Всъщност това е по-големия ми проблем Tired...вече дори съм съгласна да ходи без домашни , само да спра да се ядосвам и да я тероризирам Tired...но не мога...В думите на Белщулка откривам много истини...ще се опитам да поправя , това което мога и дано ми стигнат силите...
Благодаря на всички Ви !  bouquet

# 64
НеПоКоРнА ,   bouquet всички ние имаме трудни моменти понякога, и волно или не волно децата ги усещат, и на мен се е случвало да си го изкарвам на тях, но после силно се прегръщаме и се опитвам да се позабавляваме малко, да се оттърсят от стреса, да им покажа колко са важни за мен. вярно е че работата ни отнема много време, но за нищо на света не бих ги пренебрегнала или оставила да се чувстват самотни! Желая ти успех и важното е да сте живи и здрави, проблемите все пак винаги ще съществуват под някаква форма!   bouquet

# 65
  • София
Зная, че е трудно, но може би ще има ефект наистина да оставиш детето да опита горчивия хап на ходенето без домашни, за да разбере докъде може да стигне. По-добре издънка на 8 години, отколкото на 18.

# 66
Непокорна, дано ти стигнат силите да преодолееш проблемите си и да се съхраниш, защото иначе не би била полезна нито на себе си, нито на децата си. Всеки рано или късно изпада в кризи, важното е да успееш да излезеш от тях. Това, че осъзнаваш проблемите си е крачка към решаването им. Успех, сили и подкрепа от близките и важни за теб хора, ти желая.   bouquet
Да се похваля и аз -  от началото на учебната година класът на моите деца осъществява един екологичен проект и днес, като част от него, садиха дръвчета и храсти. Дори ни снимаха по телевизиятата (местната кабеларка, де, да не си помислите, че някоя от националните телевизии  Grinning). Та ето ги моите гарджета-озеленители:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=235932

# 67
Блещулка, много красиви деца! браво на озеленителите!  Grinning

моят юнак има днес състезание по английски език, дано се справи, всъщност убедена съм, че ще се справи с английския (оценките му са по-високи от тези по български)  Embarassed на мама американеца  Joy  Joy

# 68
Ние вкъщи от 2 дни сме хремави и с главоболие.Второкласничката ми днес ме ядосва -докато  шетам я гледам,че учи.Като отидох да я погледна по английски пише.А днес имат 2 часа развитие на речта и самостоятелна работа по математика.Ангийския им е чак вторник ooooh!.Ей за такива работи се ядосвам.

# 69
  • София
Какво е това развитие на речта? Ние имаме обикновен български по учебника, четене и БЕЛ-ЗИП, където правят преразкази и съчинения.

# 70
РР е модул, наред с БЕЛ и литература, дори има учебна тетрадка, голям формат.

# 71
  • София
Явно при вас се казва така. Ние имаме една фабрична учебна тетрадка малък формат, в която има текстове, които трябва да преразкажат и теми за съчениеня. Наблягат повече на писането. А по четене преразказват устно или четат според задачата на учителката.

# 72
  • София
кац и аз в темата.Не пиша, ама почвам да чета- сд бебето, работа, команировки просто не успявам да се наспя, камо ли да пиша... Mr. Green

# 73
  Чакайте да ви разправям какво ми дойде до главата. Laughing
  Моят син все разправяше за една негова съученичка. В....а това, В....а- онова... С нея все са във съревнование кой е по-добър ученик, кой има повече шестици. Такива неща.
  Днес ходи на рожден ден на негова друга съученичка. Когато се върна силно изчервен ми сподели на ухото , че В...а го попитала дали я харесва. newsm03 А той и отговорил :" И да , и не!" Joy Joy Joy А тя му казала ,че и тя също. Joy Joy Joy
 smile3555 tooth Grinning

# 74
Да се запиша при вас, момичета Simple Smile

Нашият второкласник също е апатичен спрямо уроците. В началото на учебната година се занимаваше с всички с интерес, дори и повече неща правеше от изискваните, но сега вече явно му дотегнаха тия уроци... И ние се бутаме, бутаме... Доверявам му се, че си пише домашните, тоест не му вися на главата. Но като взема да проверявам.... Това не написал, онова - забравил, трето - го домързяло, четвърто - не разбрал и т.н.....

Кога стават по-самостоятелни и разумни тез деца, мами?!

Общи условия

Активация на акаунт