ФЕВРУАРЧЕТА започнаха масажи във очакване на новите колажи !!!

• 18 653
  • 292
  •   1
Отговори
# 30
здравейте,

за косопада - все още няма при мен и дано така да си остане, че преди време имах някакъв проблем и ако сега започне да пада не знам докъде ще я докарам.
мациписи - моят син качи 500 гр. първия месец. педиатърката каза, че е съвсем нормално. това, което съм чела е, че е нормално между 450 и 1 кг. но си мисля, че най-важното е как изглежда и показва, че се чувства бебенцето. не давам нищо освен кърма. много рядко по малко водичка - 1-2 чаени лъжички.
за почивката - ние сме канени на къща на приятели за 10 дни в българево. но аз замислям преди това да отида 2 седмици с бебочев и майка ми пак някъде по морето. но си мисля за южното черноморие, че ми е по-приятно там. тази година ще ми е единствената от мноооого години насам, в която  ще мога да отида за повече време на море и мисля да се възползвам максимално. иначе все работа и максимум 2 седмици отпуска. пък и по-добре на морето с детето отколкото в горещата и задушна софия.
пух, столчето и на мен ми беше много тежко. веднъж се излъгах да ходим на консултация с него. добре, че вече имам слинг - много ни е добре.

на всички болни бързо оздравяване!
и дано времето утре е добро, че днешното стоене в къщи никак не ни се отрази добре.

# 31
Здравейте и от мен Simple Smile!
Наистина много хубава беше срещата вчера, а и много хубави снимки сте направили, браво! Hug

Голдънче
, пожелавам ви бързо оздравяване! Дано да не е нещо сериозно  Praynig Пиши повече, ако имаш възможност.

Честито първо зъбче на yana-varna!

Нашият юнак пък вече може да се обръща сам Simple Smile, миналата седмица се обърна от корем на гръб, а вчера както си беше легнал по гръб, се катурна по корем. Тежко ми, не мога да го оставя сам и за секунда вече Crazy.

За косопада и аз тъкмо се чудех кога започва, знам че го има но още чакам..

Момичета, вие пеете ли на вашите бебета? Аз за мой срам, не знам нито една детска песничка  Embarassed, но днес запях на Наско малко от единствените 2 които откъслечно си спомням - "Мила моя мамо" и "Зайченцето бяло". Милото направо се просълзи от умиление като ме слушаше, и изведнъж така се укроти...  разтопи ми сърцето Heart Eyes
Та се хванах да му търся песнички в нета. Ето тук има добра колекция: http://www.bg-mamma.com/site/content/view/409/57/
Някой от тях направо вършат чудеса с ревливковците (като моя  Laughing)

# 32
здравейте в новата тема и от мен!

за косопада - и на мен почна дая ми пада, ама то  се очакваше! през бременността бях със супер устойчива и страхотна коса, ама всяко нещо си има край! Мен Тино не ме скубе, защото винаги съм вързана, само когато спя се развръзвам, но като стана - айде пак грабвам ластика.  така ми е и по -удобно, а и пухка нали каза, че е по- хигиенично.

За морето - искам да отидем, но мисля да пропуснем тая година, щото смятам, че няма да мога да се справя с това малко бебе. Но ще ходим на село и на Плевен, разбира се.... Joy Joy

Мери, преди беше пуснала няколко адреса за захранването със сокчета и т.н.. Четох някои от тях, за другите не ми остана време, Но обезателно ще ги прочета всичките! Благодаря, за което. Много ми бяха полезни и тепърва ще ми бъдат! Що не ги сложите на първа страница? Аз се ококорих  #Crazy Shocked  #Crazy, когато в края на първия месец докторът ми каза да даам вече сокчета от морков и ябълка? Аз му казах, че според мен е рано и няма да дам. и той каза добре. сега, в края на втория пак ми каза да давам, аз пак му казах, че няма и той се намръщи и нещо промърмори, обаче аз бях категорична. сега като ме пита съм решила да му казвам, че давам и да не влизам в тъпоумни спорове. Не съм доволна от него много - много. то и за млечницата сама си поставях диагнозата и му обяснявах по телефона и той ми предписваше рецепти по тел., въпреки, че живее в съседния блок, ние за това го избрахме..... Като наближи времето за захранване ще ти се обадя за съвет. Сега е още рано!
за разходките- мами, искам да и питам,особено кърмещите, но и останалите да дадат мнение ако искат - Как протича една ваша разходка? Колко е дълга, на далеч ли ходите от вас? Кърмите ли навън? как сте облечени ако кърмите?
за слинга - вече имам такъв, но още не съм го пробвала, щото сега виси на терасата. утре ще е Денят!
бъдете здрави, целувам ви!

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 18:53 от gotika80

# 33
 Честит рожден ден, Баленка! Бъди жива и здрава, все така лъчезарна и любяща мама! nbirthday

# 34
Merany, аз пея на Калоян най-редовно. Успокоява се от гласа ми.
Готика, това за косата наистина ми го каза една акушерка в "Шейново", но и ми е по-удобно да е вързана.
Fiforina, тоя експеримент с кошчето скоро няма да го повторя. То затова си е кръстено, че е за кола, а не за разходки. Слинг нямам, но съм купила едно "кенгуру". Още се притеснявам да го ползвам, тъй като не е с твърда подложка за гръбчето. Докато се престраша да го пробвам, сигурно ще ни стане малко newsm78.
О, имали сме си рожденичка. Честито, Балена! Много щастие ти желая!

# 35
здравейте, мами! Аз днес се обърках и писах в старата тема Crazy, та реших да си преместя писаното тук: hahaha

Здравейте и от мен
Аз толкова съжалявам, че не успях да дойда на срещата, но съм в Белите брези и входа от Витошка ми е доста далеч, т.к. съм без кола, а не бях видяла, че имате уговорена среща и на входа срещу Чико...Следващият път се надявам да дойда.Всички сте много хубави, а малките Ана и Рая са красиви принцески, пу-пу Simple Smile
Лека нощ от мен и бебчетата да спинкат сладко

Espoire, и аз съм в Белите брези. Вчера ходих на срещата в Южния с колата, но си мисля, че и пеша мога, ако не е лошо времето. Сигурно ще е към 1/2 час.

А ти къде ходиш на разходки? Можем да се видим тук някъде в квартала Mr. Green

Разходката вчера наистина беше СУПЕР! Благодаря на всички мами, които бяха там и направиха така, че да е толкова приятно! Hug Ние вчера след разходката си говорихме 4 часа!!! #Crazy Явно си беше починало детето и като каза ще приказва - ела да видиш чудо Crazy А на гости ибяха кумовете вечерта и аз - срам не срам - ги посрещнах само на кисели краставички и колбаси... никакво време нямах да приготвям каквото и да било, камо ли да ходя да готвя Blush А вечерта е спала като упоена - явно доста се беше поуморила.

Целувки на всички Heart Eyes ! Днес времето е ужасно и сигурно ще понапълним темичката Wink

# 36
Баленка - Честит Рожден Ден!!! Много щастие и здраве и успехи и прекрасни мигове с бебчо!!!
Пухка - и аз се минах 1 път с кошчето от едната баба до другата да отида и после имах мускулна треска.  Wink Но в колата и за село ми е много удобно. А слинга си го нося в бебешката чанта като излизам, за всеки случай. Днес даже гладих с нея за да не плаче.  Simple Smile

# 37
Баленка, честит рожден ден!  bouquet

Честита месечинка на Вики! Да расте здрав, щастлив и послушен! Heart Eyes

Яна
, честито зъбче. Много здрави зъбчета да доведе след себе си! Mr. Green

gotika80, аз си я кърмя навън, защото няма как да се връщам през 2 часа вкъщи. Обикновено я завивам през главичка с едно тънко одеалце да не й изгори личицето. Вече започва да се оглежда и да се разсейва като я кърмя, така че одеалцето си има и второ предназначение Laughing

merany, аз и пея и говоря почти постоянно от първия ден. И има ефект - от 35-я ден започна да гука. Вече ме гледа съсредоточено и ми приглася с някакви звуци Joy Любимите й песнички са "Лека нощ и лек сън", "Седнала в градина..." и "Часовник". И аз не си спомнях почти нито една песен, но изрових поне 30 от Интернет и ги разучавам постепенно Mr. Green

macipici, абсолютно нормално е. Първия месец почти всички бебета наддават повечко (ние - 1250 гр.), втория по-малко. Над 400 гр. е добре. А това, че не яде през нощта и през деня спи - моята е така от първия месец. Не е липса на апетит (като имаш предвид какво малко слонче е Wink), просто си се храни детето нормално, стига й и е спокойна. Щом не реве, защо се притесняваш???

За сокчетата - от 45-я ден й давам сокчета. Правя й ябълка, морков, портокал, но не смесвам плодовете (това - след 4-я месец). Много й харесват!!! Grinning Изпива ги лакомо за отрицателно време!  baby_neutral Много добре реагира. Дори преди да почна сокчетата имахме запек. Откакто й давам всяка сутрин сокче, стомахчето се регулира и си акаме нормално.

За косата - моята още не е започнала да пада. Предполагам, че защото кърмя.

За морето - мисля да ходим, но не сме решили къде.

Сега за Великден ще ходите ли някъде?

# 38
Баленка, честит рожден ден! Бъди много обичана жена и майка!   bouquet  bouquet  bouquet
Водих Маги на ортопед при д-р Димитров. Искам да ви кажа, че впечатленията ми са отлични, прегледа детето много внимателно, обясни ми доста неща и заедно й правихме гимнастика. Прегледът си заслужаваше и по нищо не се отличава от този при Драганов (само веселата лекция липсваше  Wink ). Доплаща се 15 лв. за ултразвук, но това май навсякъде се доплаща.
За захранването, мисля, че стомахчето на бебе на 2 месеца не е готово да поема нови храни, пак казвам, че това си е мое мнение. Ще захраня Маги по същия начин както процедирах с Благун, след като направи 5-6 месеца. Още повече, че са предразположени към алергии. Но познавам и деца захранени на 2 месец и са чудесни, здрави хлапета! Аз самата съм захранена на 1 месец, а на 3 съм похапвала кисело мляко и нищо ми няма така че май всичко си е до решението на родителя.
За разходките - ходя си където ми скимне - и наблизо, и надалече. Обличам каквото ми падне, като ревне детето - сядам някъде и давам гърдата, само му намятам една пелена, ама защото още е студено Mr. Green. Така де, сандвич не е срамно да ядеш, пък да кърмиш е  Crossing Arms - хич не се връзвам на това и си храня детето щом е гладно! И на плажа съм се пекла по монокини, сега ли ще се срамувам  Wink.
За кошчето за кола - даже го държа долу в гаража и в колата, наистина не става за разходки, дори наблизо.
Утре няма да боцкам Маги, Нинка се е съветвала с Попиванова и неонатолозите и смятат, че за изключително кърмено бебе си е нормално, ще изчакаме още няколко дни. Все пак утре ще я видят доколко жълтее. Както е казала Попиванова, най-много педито да ми каже да спра кърменето, но аз урокът за такъв случай добре си го знам Wink.

# 39
# 40
Баленка,честит рожден ден bouquet  bouquet  bouquet newsm59
Кошчето за кола и аз се прекарах веднъж да го нося до болницата и мускулна треска си докарах направо Shocked
За морето-ние сме си на морето и лятото ще ходим на плажа,но Мони ще си седи на сянка под чадърчетата на капанчетата с татко си,а ние с Петър ще се търкяламе по плажа sun,така сме се разбрали Laughing
За сокчетата-няма да захранвам преди 5-6 месец ,сокчета също няма да давам дотогава.На Петър започнах вторият месец да му давам и започнаха страшни колики и запек,а дотогава нямаше.
За разходките-ние живеем до парка и излизаме за около 2-3 часа,т.е. от хранене до хранене и навън не съм кърмила досега.
За косата-моята не пада,но през бременността доста падаше TiredИначе и аз я нося вкъщи постоянно вързана с ластик,че Мони много скубе. Laughing
Лека и спокойна вечер на всички,аз отивам да приготвям дрешки на дечицата,че таткото започва да къпе подред Joy

# 41
  • Варна
Баленка, честит рожден ден!

# 42
Я да ви питам нещо, че няма кой:

Как мога да намеря координати (телефон, адрес) на д-р Дяволов? Искам да отида на платен преглед, не през ЗК. Знам, че има частен кабинет за прегледи или в Стрелбище, или в Иван Вазов (не помня). Марков ми го препоръча, но пропуснах да питам за телефон.

А знаете ли дали Марков прави гинекологични прегледи в частния си кабинет? Аз ходих при него на ФМ, но нямаше гинекологичен стол и затова питам Embarassed

# 43
Kallyna,  нашите разходки до момента за съжаление се ограничават само до градинката на "Обреден дом-Красно село" и мноого рядко Южния парк и Борисовата градина(основно през уикенд-а) CryХайде да се разходим заедно като се пооправи малко времето, много ще се радвам
Относно кърменето навън, аз се прибирам вкъщи и това доста ограничава времето за разходки за съжаление.Искрено се възхищавам на мамите, които кърмят навън, но аз все още не мога да преодолея психологическата бариера(и аз самата незнам какво точно ми пречи Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 23:03 от Espoire

# 44
Я да ви питам нещо, че няма кой:

Как мога да намеря координати (телефон, адрес) на д-р Дяволов? Искам да отида на платен преглед, не през ЗК. Знам, че има частен кабинет за прегледи или в Стрелбище, или в Иван Вазов (не помня). Марков ми го препоръча, но пропуснах да питам за телефон.

Калина, аз раждах при него.Става дума за Дяволов от Майчин Дом, нали..?Кабинета му е в Стрелбище-за запазване на час тел.859 60 71.Мобилният му тел. е 0888 268011- ако искаш да го питаш нещо.

Честито на рожденичката!Да е все така усмихната и лъчезарна, както изглежда на снимките  bouquet
За кърменето- нямах никакво намерение да кърмя навън, но вече два или три пъти неволята ме сполетя на пътя, защото отворихме голямо гърлище, та се пречупих както се казва:)
Спокойна нощ, мили мами Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт