Фраксипарин и аспирин протект!

• 170 585
  • 907
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте момичета,

и аз да споделя моя опит и да ви затрупам с въпроси, пък дано сме си полезни едина на друга. Бременна съм в 23 седчица и съм хетерозиготен носител на PAI G4/G5, преди тази бременност имам едно живородено момченце след една напълно нормална и здрава бременност, след него един missed в 16-та седмица и едно кухо яйце.Установени са ми гранични НК клетки-12%, заради тях вливах имуновенин до 3-ти месец, след което те трайно паднаха и повече вливания не правя. От началото бях на аспирин протект и фракси 0.3, но в 5-та седмица прокървих и спряхма аспирина, останах само на фракси 0.3 всеки ден. Терапията ми беше предписана от доц.Конова,  но поради кървенето нямах възможност да пътувам до Плевен и се доверих на доц. Балтанджиева и д-р Сигридов от Надежда.Според д-р Сигридов хетерозиготното носителство на тази мутация не е проблем и след като установихме отличен кръвопоток на бебето в 22 г.с. спряхме фраксипарина. За сега ще следим кръвопотока на 2-3 седмици, но според доктора артериите са много добре отворени и при наличието на една напълно нормална бременност проблеми няма да има. Д-р Марков при феталната морфология в 19-та седмица също потвърди добрия кръвопоток. Бебчо е с 1 седмичка напред. Доц. Балтанджиева препоръчва единствено следене за антифосфолипидни антитела в 6-ти и 8-ми месец, защото те са динамична величина и могат да се променят, независимо ото това, че преди това бяха отрицателни.

Искам да ви попитам, дали има някой тук с такова нисетелство-хетерозиготно на PAI G4/G5 и какво е било поведението по време на бременност.

А иначи, и аз, както и rangely, напълно се доверявам на д-р Сигридов и д-р Марков, интересно е че и двамата смята, че моят проблем е по-скоро психологически след двете загубени бременности, и че в сегашната ми бременост няма нищо рисково. Както се шегува съпругът ми -бебето е добре, но майка му не е Joy

# 751
Момичета след 50-та страница не трябва ли да се затвори темата? Аз досега не съм отваряла друга, но ако се налага нека някой да пусне нова. Мисля, че тук обменяме полезен опит  Hug

# 752
[Благодаря Ви на всички за подкрепата и споделения опит.  newsm51
[/quote]

rangely, , много благодаря за споделеното, и аз бях на преглед във Фемина, който само потвърди убеждението ми, че за сега напълно мога да се доверя на преценката на д-р Сигридов. Смятам до края да си ходя само при него и до спра да търся под вола теле

# 753
  • София

rangely
   Peace  Вярвам че всичко ще е наред....

# 754
  • София
Vassi   съгласна съм с теб. Наистина Сигридов е златен лекар и на него най-разчитам. Той не е особенно добре разположен към Марков и Димитрова и доста ми се накара като споделих как ме е наплашил Марков. Защото нямал намерение да ме слага на Диазепами. Но страх - лозе пази ...  Simple Smile

Ammika благодаря ти. Наистина е мн. натоварващо вс., но аз така се чувствам по добре - да съм наясно. До сега по-скоро ми е помогнало отколкото навредило това поведение. Ако два месеца преди да забременея не бях пуснала Генетични и имунологични в Плевен нямаш е и тази терапия да имам. А като гледам може би благодарение на нея съм стигнал до тук. Имам 3 познати приятелни които минаха по трънливия път да загубят бебетата си, поради - Гъста кръв - така им казват!? и плацентарни тромбози в 5 месец. Има си и ползи от презастраховането. Да липсва ми безгрижността и спокойтвието на една нормална бременна жена, но такъв е живота. 

Hug 

# 755
  • София
А може ли свободно да се запише час при този д-р Сигридов, примерно да ти следи бременноста ...
някъде из нета четох че следи само пациенти на д-р Стаменов ... има ли такова нещо...

# 756
Здравейте,

Да се похваля, че мойте НК клетки и анти-тела са са ок, но Балева не пожела да се ангажира с мнение за причината на намалелия кръвооток през лявата ми артерия, и в крайна сметка АГ-то ми /доц. Карагъозова/ реши да се презастрахова и да си боцкам всеки ден до края+ флебодия, магнерот, фолиева киселина, рибено масло и салофалк / последното е заради Крона който имам/......
Но, аз не се оплаквам......  smile3512
 Grinning ще си ги бия и пия в името на бебето.
Така че, стискам палци на всички и горе главата, не се предавайте.......... всичко в името на    ylinfant

# 757
А може ли свободно да се запише час при този д-р Сигридов, примерно да ти следи бременноста ...
някъде из нета четох че следи само пациенти на д-р Стаменов ... има ли такова нещо...

Ammika, знам за момичета от форума -Поли например, които са ходили за консултация при д-р Сигридов. не знам колко се чака, но предполагам, че ако кажеш, че е спешно и обясниш точно за проблема, няма да ти откажат час. Можеш да опиташ, нищо не губиш. Аз също не може да се каже , че съм пациентка на д-р Стаменов, тъй като забременях по естествен път след оператимна хистерокопия за премахване на полип при д-р Персенска, но не ми отказаха да ми следят бремеността там. Даже имуноложките се ангажираха с терапията за НК клетките ми, независимо, че бях при Конова преди това.

# 758

Ammika, и още нещо- виждам, че си направила имунологични и генетични изследвания, но освен тях изключена ли е възможността за полипи, миоми или други аномалии в матката, защото при мен мисля, че имено премахванито на полипа се оказа ключово при бременността ми. И аз имам едно детенце ва 6 год след една прекрасна лека бременост. Извинявам, се ако разводнявам темата, но тук някой попита ,след нормално износена бременост, защо се появяват пак проблеми, та реших да споделя, че не винаги генетиката  и/ или имунологията е ключа към решаване на проблемите. При мен например и имунолози, и генетици и гениколози твърдят, че хетерозиготното носителство на тази мутация наистина не е проблем - до сега не съм намерила доктор който да твърди обратното, перзастраховахме се с фраксипарина. евентуалнво следим антифосфолипидните антитела, но те така или иначе са динамични.

# 759
Vassi   съгласна съм с теб. Наистина Сигридов е златен лекар и на него най-разчитам. Той не е особенно добре разположен към Марков и Димитрова и доста ми се накара като споделих как ме е наплашил Марков. Защото нямал намерение да ме слага на Диазепами. Но страх - лозе пази ...  Simple Smile

[

rangely, не знам дали знаеш, до д-р Сигридов е бил в МЦ Фемина до скоро, така че има доста опит с ФМ и проследяване на рискова бременност. Това го научих от моя позната, която преди около година е следила бременността си в МЦ Фемина.

# 760
  • София
Vassi ,

от теб чувам за първи път. Но аз не се съмнявам в компетенцията на Сигридов ни най-малко. А по скоро искам др. мнение и евнтуално контакт с лекари от МД. Неонатологията там е най -добра. На ясно съм вече, че там всичко става с пари под масата, но мен това ме инересува да знам как да подходя. Изцяло съм в ръцете на Сигридов, дори коментирах как да се подходи и къде да се ориентирам да раждам при спешна необходимост. Той ме успокои , че има доста контакти и ще решим във времето ако се стигне до там.

# 761
rangely,

А Сигридов къде извършва прегледи? Може ли свободно да си запишеш час за преглед или трябва някой да те препоръча?

# 762
Здравейте  Simple Smile
Имам въпрос към вече раждалите мами, които са били на терапия с фраксипарин. Кога го спряхте преди раждане- съответно преди секция и преди нормално раждане? Стойностите на времето на кървене и съсирване не са ми цветущи и леко се притеснявам...

# 763
Спрях фраксито преди деня на секциото, като след това продължих в болницата още 5 дни. Аспиринът го спрях като влезнах в 9 месец, защото не се знаеше дали ще устискам до термин, а аспиринът, за разлика от фраксипаринът, действа с натрупване.

# 764
Здравейте  Simple Smile
Имам въпрос към вече раждалите мами, които са били на терапия с фраксипарин. Кога го спряхте преди раждане- съответно преди секция и преди нормално раждане? Стойностите на времето на кървене и съсирване не са ми цветущи и леко се притеснявам...

Една седмица преди секциото. След това контрол на кръвта през ден! Чувала съм, че при спешност може и осем часа след последната инжекция да те оперират.

Общи условия

Активация на акаунт