Фраксипарин и аспирин протект!

• 170 579
  • 907
  •   1
Отговори
# 765
  • София
    tsvetyv ,

За да не повтарям погледни няколко поста над твоя. Vassi е отговорила на същия въпрос на Ammika.

# 766
Някой наzад беШе питал zа хетероzиготното носителство на ПАИ 4Г/5Г. Според документите, които аz имам и аналиzите, които прочетох, хетероzиготното носителство на таzи мутация не се смята zа проблем. Аz лично бих се следяла по обстойно, ако zнам, че я имам. И ако всичко е наред и лекарите ми кажат´да не се притеснявам, то наистина не бих се притеснявала.

# 767
  • София
А може ли свободно да се запише час при този д-р Сигридов, примерно да ти следи бременноста ...
някъде из нета четох че следи само пациенти на д-р Стаменов ... има ли такова нещо...

Ammika, и още нещо- виждам, че си направила имунологични и генетични изследвания, но освен тях изключена ли е възможността за полипи, миоми или други аномалии в матката, защото при мен мисля, че имено премахванито на полипа се оказа ключово при бременността ми. И аз имам едно детенце ва 6 год след една прекрасна лека бременост. Извинявам, се ако разводнявам темата, но тук някой попита ,след нормално износена бременост, защо се появяват пак проблеми, та реших да споделя, че не винаги генетиката  и/ или имунологията е ключа към решаване на проблемите. При мен например и имунолози, и генетици и гениколози твърдят, че хетерозиготното носителство на тази мутация наистина не е проблем - до сега не съм намерила доктор който да твърди обратното, перзастраховахме се с фраксипарина. евентуалнво следим антифосфолипидните антитела, но те така или иначе са динамични.

Няма полипи и никакви образувания.  Патала съм изрично и за политпи и за ендометриоза.... Гледали са ме поне 3 гинеколози след последния аборт по няколко пъти на месец, да не говорим че правих и цветка снимка...  И остава да повярвам че проблем са точно имунологичните и генетични изследвания или хромозомна грешка, която се случва 3 пъти  Laughing
Според мен проблема идва най вероятно от това хомозиготно носителство на 4G/4G.
И понеже чета че много е хвален този д-р Сигридов си мислех дали да не отида и при него, но аз още не съм бременна. Тепърва започваме.
Имунологичните ги правих при д-р Балтаджиева, доверих се на нея не съм ходила до Плевен. А като чета тя терапията е една и съща имуновенин, аспирин и фракси...
Аз съм позитивно настроена и си мисля че ще има успешен край ако не следващия по следващия път... ... .... А и терапията не ми пречи да я спазвам.... Послушен пациент съм... Laughing    Само повече доверие трябва да си изградя към докторите защото ми липсва то.... Проверявам всяко нещо което ми кажат по 66 пъти...

# 768
Само да вметна: в София имунолозите (визирам Балтаджиева) много обичат да изписват терапии със и без нужда, едно към то гьотере, дори и по телефона. Ако опрете до имунология - по-добре Плевен и доц. Конова. Това не е само мое мнение, и с други момичета съм говорила, докато бях бременна, чух същите отзиви. На мен ми изкараха НК клетки 16 процента, при норма 12, с тромбофилия съм (PAI), изследването за НК клетки го правих точно когато започвах да повръщам като прасе - разбирате сами, че първите месеци е съвсем нормално НК клетките да са леко завишени като реакция на организма. Та, при този резултат, по телефона ми беше изписана конска доза Имуновенин на сума около..хм, май беше към 1.500лв. общо. В Плевен като че ли по-щадящи методи и подходи се избират.

# 769
Здравейте  Simple Smile
Имам въпрос към вече раждалите мами, които са били на терапия с фраксипарин. Кога го спряхте преди раждане- съответно преди секция и преди нормално раждане? Стойностите на времето на кървене и съсирване не са ми цветущи и леко се притеснявам...

Mayamna,

според хематолога, при когото ходих на консултация, фраксипарина действа само в рамките на 24 часа и не е оможе да се спер непосредствено преди секциото.

# 770
Някой наzад беШе питал zа хетероzиготното носителство на ПАИ 4Г/5Г. Според документите, които аz имам и аналиzите, които прочетох, хетероzиготното носителство на таzи мутация не се смята zа проблем. Аz лично бих се следяла по обстойно, ако zнам, че я имам. И ако всичко е наред и лекарите ми кажат´да не се притеснявам, то наистина не бих се притеснявала.

Миле,

точно това каза и моя доки - при такава мутация следим кръвопотока и бебето и ако всичко е о.к. оставаме без терапия. При мен в началото малко се презастраховаха заради двата аборта, единият от които в 16-та седмица

# 771
Благодаря ви за отговорите   bouquet

# 772
Искам да попитам родилите вече мами, които по време на бременността са били на терапия с фраксипарин - след самото раждане, за болницате вземали ли сте си инжекции /защото знам, че трябва да ги слагам и няколко дни след раждането/ и ако да колко???

# 773
Здравейте и от мен.
Включвам се само да споделя собствения си опит. С вродена тромбофилия съм и д-р Тодорова ми беше казала при положителен тест веднага 0.3 фракси на ден. После почнах да си ходя на гинеколок за ЖК и той каза, че се спори в медицинските среди дали да се комбинират аспирин и фракси или само фракси. Той е на второто становище. Но ми увеличи дозата на 2 х 0.3 на ден, защото такава била последната тенденция и проучвания, че иначе било недостатъчно... После го карах да ми прави изследвания дали да не ми намали дозата /не ги знаех точно кои са, тука има хора с енциклопедични познания - вече ще си ги искам конкретно тези изследвания да ми назначи/, но според него резултатите са ОК и затова няма да ми намалява дозата, щом всичко било наред.

Това само за инф - да не се притеснявате от високите дози, защото пак доки ми каза, че ако иначе ти е здраво тялото, ще понесе високата доза без да дава отклонения /мен ме беше страх да не прокървя, бях чела някъде за такъв риск/.

Успех на всички!!!  Praynig  Hug

# 774
Искам да попитам родилите вече мами, които по време на бременността са били на терапия с фраксипарин - след самото раждане, за болницате вземали ли сте си инжекции * /защото знам, че трябва да ги слагам и няколко дни след раждането/ и ако да колко**???

*  Не, казаха ми, че няма нужда да си нося.
** 4 дни ми ги слагаха.

Стефи, Heart Eyes

# 775
Мерси!!!

# 776
Момичета,
моля Ви дайте ми координати на добри хематолози, при които ходите на консултации.
Аз също съм с тромбофилия и съм на терапия с аспирин и фраксипарин.

# 777
Здравейте!
Може ли да попитам има ли значение кога се бие Фраксипарина - сутрин или вечер.

# 778
pepa_25,
на препоръките ми пишеше сутрин. Аз си го слагам обикновено към 11-12 часа освен ако не трябва да излизам рано.Но аз от самото начало спрях да ходя на работа. Ако работиш и си на крак или зад компютър, по-добре сутрин преди излизане.

# 779
И на мен ми го бият сутрин по едно и също време  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт