1. Две пакетчета масло от 125 гр., или съответно едно голямо
2. Една чаена чаша пудра захар
3. Три супени лъжици вода
4. Три супени лъжици какао (трябва да е задължително натурално, без примеси на захар и да е тъмно, сиреч най-простото)
Всичките продукти се слагат в тенджерка на котлона и се разтапят при постоянно бъркане. След това се отделя една чаена чаша от сместта и се оставя на страни.
Останалата смес се разбива с три жълтъка,
една чаена чаша брашно (хубаво е да пресеете брашното преди това - става по-финно)
1 бакпулвер
1 ванилия
Така забърканото тесто се изсипва в намазнена и леко набрашнена по-малка и плитка тавичка (кръгла, а ако е тефлонова още по-добре) и се изпича на предварително загрята фурна на около 180 градуса. Става за около 10-15 минути. След като извадите сладкиша от фурната, оставяте го да изпръхне малко и го обръщате в една по-широка чиния, или табличка. Нарязвате го на кубчета и го заливате с какаовата смес, която сте отделили. Оставяте го да поизстине и го намазвате отгоре с 200-250 гр. заквасена сметана, разбита с шест суп. лъжици пудра захар. По желание отгоре го наръсвате с настърган шоколад или друго по ваш вкус и го слагате в хладилника за няколко часа, а още по-добре и за цяла нощ, за да се стегне. Повярвайте ми ще си оближете пръстите! Досега не е имало някой който да съм черпила с това изкушение и да не е поискал рецептата!!