Раз, два, три, ще съм ученик, нали-набор 2001

• 17 346
  • 362
  •   1
Отговори
# 195
Аз все се чудя кой им лепва тези етикети "елитно училище" ?

Предпочитам първото, защото, ако елитно означава за богаташки синове и щерки, то съвсем не значи, че е по-добро от другото.

# 196
Лени и аз бих избрала спокойното училище.

# 197
  • На черешата
 Спокойното,още повече,че казваш,че добре се грижат за децата. Peace

# 198
И аз съм за спокойното.

За детската градина и за така ще направя.Ще занеса торта и сладки, сок.Аниматор няма да викам  Confused

# 199
Лени, какво стана на род. среща при вас? Искаше ми се да се запознаем, но си беше тръгнала като излязох. Не  се ли чувства добре младежа в Шилер? Нашата учителка каза, че преподавателката им по немски, която ще ги поеме през септември била страхотна. Класната тепърва ще ни я представят на 30 май.... та съм малко притеснена от този факт, но пък малчовците все повече ги изместват към 145-то, което ме радва.
За протокола, мисля, че по-спокойната среда е за предпочитане. Изключително важно е, според мен, в тези така големи 1-ви класове (мин 20 деца) да има време да се обърне нужното внимание на децата, а не някои по-стеснителни да се изолират, вместо да се приобщят.... и много други неща, които формират отношението на децата ни към околните, към всичко въобще. Та затова е много важно да са в подходящи ръце!

# 200
Лени, знаеш ми мнението, но за протокола - спокойното, за малките бонбони това е най-важното.

# 201
Уффф не е точно с богаташки - защото то се води елитно, но си е в квартала. И въпреки това е набедено за супер добро училище - в миналото беше такова, но какво е останало сега.
В голяма чуденка съм, единственото което знам е че не искам и малкия да изживява, този потрес, който преживя големия в друго такова нарочено за "елитно" училище пак в квартала де. Те и сега там си живеят с идеята колко са велики, а дори не могат да съберат паралелка с друг език различен от английски при положение, че навремето когато може би са били наистина "елитни" са имали и по трите западни езика плюс руски.
По тази причина тях вече ги отхвърлих, но за другите две съм в голямо колебание. Confused

# 202
  • На черешата
  Lennyh,ако говориш за 55-о,ужасена съм от тях.
  Май вече никак не ми се иска детето ми да учи там. Confused

# 203
  • София,
Фантичка, ти отказа ли се от 55 то, не се обади да кажеш?

# 204
  • На черешата
Фантичка, ти отказа ли се от 55 то, не се обади да кажеш?

Подадохме молба за всеки случай,но все повече виждам,че май не сме за там.
 Жената в Послушковци също беше ужасена от ръководството на това училище като цяло. Confused

# 205
Лени, какво стана на род. среща при вас? Искаше ми се да се запознаем, но си беше тръгнала като излязох. Не  се ли чувства добре младежа в Шилер? Нашата учителка каза, че преподавателката им по немски, която ще ги поеме през септември била страхотна. Класната тепърва ще ни я представят на 30 май.... та съм малко притеснена от този факт, но пък малчовците все повече ги изместват към 145-то, което ме радва.
За протокола, мисля, че по-спокойната среда е за предпочитане. Изключително важно е, според мен, в тези така големи 1-ви класове (мин 20 деца) да има време да се обърне нужното внимание на децата, а не някои по-стеснителни да се изолират, вместо да се приобщят.... и много други неща, които формират отношението на децата ни към околните, към всичко въобще. Та затова е много важно да са в подходящи ръце!
flea аз по принцип не искам да го местя от Шилера. Сегашната ни госпожа по немски каза, че Лъчи ще издържи изпита по немски, но не е сигурна че ще издържи психотеста. Да съм си помислела дали детето ми е за там, защото разбираш ли натоварването в първи клас ставало сериозно. А пък видиш ли Лъчи, понякога не слушал и не изпълнявал каквото искат от него. Ами той е дете на 6 години, м***ка му и е момче и ти поне си го виждала що за човече е. Енергично, жизнено хлапе. За мен си е най-доброто естествено.
Та след този намек да ти кажа първо останах като гръмната, но после започнах да проучвам и други варианти, защото не искам да се окажа в последния момент в небрано лозе.  
Първо държа на езика и искам детето да продължи с него, а това донякъде затруднява задачата с избора, но ще се справим ако се наложи.
Та така живи и здрави се надявам, ако не по-рано то поне в 1-ви клас да се запознаем на родителската среща  Wink, но ..... човек предполага, а господ разполага както казваше баба ми.
Апропо, аз нахълтах във вашата стая по едно време, защото ни казаха да дойдем да се разберем за тържеството за края на годината, но нашите мами вече се бяха изнесли, а аз бях в тотален потрес от новините и дори не се сетих да се поогледам  Confused

# 206
Спокойното,още повече,че казваш,че добре се грижат за децата. Peace

и аз това бих избрала Peace

# 207
  Lennyh,ако говориш за 55-о,ужасена съм от тях.
  Май вече никак не ми се иска детето ми да учи там. Confused

Фантич, в случая не говоря за там а се колебая между две училища в Младост - 125-то което от време оно минава за елитно, както вече казах навремето то наистина беше такова, но сега не мога да преценя. Има много добре поддържана база и наплива е страхотен там. А другото е 39-то което е някак си по-арт, много ми допадна атмосферата там и човечността която съпоставих на едно трето училище, чието номерче ще спестя - където фелдфебелската им зам.директорка високопарно ми хвалеше до болка познатото ми училище. А на въпроса ми дали от 7-те паралелки ще има поне 1 немска - каза че аз съм първата от 170 деца пожелали да учат този език. При положение, че то също е "елитно" в очите на много хора и се води с усилено изучаване на езици. Лично аз съм страшно разочарована от това училище и дори се чудя на самата себе си защо изобщо ходих до там след като съм на ясно за какво става дума.
Но пък добрата новина е, че все пак в квартала има и хубави училища наистина, тъй че слава богу маминото ми гардженце няма да остане недоучено.
За мен си остава отново гнева, че различните и нестандартни деца бинат отхвърляни и неразбрани. И повечето хора, гордо наричащи се педагози гледат да се отърват от деца, които не са стандартно послушни, покорни и ученолюбиви. То такива и аз мога да обучавам.....
Сори за дългия пост........

# 208
  • На черешата
 Ох,и нашето дребосъче е от темпераментните и не знам какво ще стане,когато дойде време за училище. ooooh!
 Още повече,че каката е от изпълнителните и старателните.

# 209
Така както го описваш 39-то е по-доброто училище според мен.Нека свикнат първо и да се адаптират без стрес и зор, пък после има да учат докато им се завие свят.
Истинската борба започва за 8-ми клас /езикови, матемтически и т.н./.

А палавите деца /по мое наблюдение / може да не изпълняват заповеди и команди, но са по-любознателни и отворени за знание. Не стресирай детето с "казарма"  Hug
С какви спомени сте от първата си учителка?
А помните ли последната си класна? /Колко минути ви трябваха да си спомните?/

Общи условия

Активация на акаунт