Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!

• 28 614
  • 400
  •   1
Отговори
# 285
  • София
За връщането на кърменето - една майка, с която се запознахме на шофьорския курс, каза, че една сутрин детето не искало да захапе гърдата. Плачело и се дърпало. След 10ина мин. опитала пак да предложи, но детето пак отказало. Нахранила го с кисело мляко и повече не предложила гърда, заради това суеверие, че веднъж отказано кърмене не се връща.
 Интересно ми е, как може едно хранене да означава прекъсване на кърменето?  newsm78 Това значи ли, че когато детето замени едно хранене с различна от кърма храна, то трябва да се спира изцяло от мамино мляко!?

# 286
Нашето педи:
-Не се цеди, защото кърмата постепенно ще ти намалее и ще спре!  Joy
- Ама хайде може да почвате сок4сокчета (бяхме на 24 дни),ние с мъжа ми  Shocked, -ааа не, ние мислим друго Wink
-Е айде издръж до годинка после ела ще ти я спрем.
Но и да я похваля, след ваксините имахме проблем с коремчето-яко разтройство и тогава бяхме постоянно и на често на кърма, тя предписа едни прахчета и лечебно АМ, за което каза засега да не го давам, да не вземе да не иска повече кърма.

# 287
  • Толбухин
"Лятото не било хубаво да се кърми,защото кърмата вкисвала" /вкисват им мозъците/

# 288
Вчера седим с една съседка, чието бебе няма 3 месеца.  И тя гордо казва: "Аз почти не го взимам на ръце." Изумена, питам защо.  "Ми за да не свиква, няма после само на ръце да го нося я."  Искрено се възмутих и казах, че това са остарели и порочни глупости.  Не зная дали заради това, или зарад нещо друго, тя го взе и го подържа около 3 минути, както аз бих държала котарак с лош дъх. 

Не мога да разбера едно нещо - ми природата, ако беше решила, че гушкането е лошо, нямаше да предвиди опция кърмене?!  И дори и да не кърмиш, как може да не ти идва отвътре или пък да потискаш желанието си да гушкаш новороденото, по съвети на шантави педиатри и луди баби?!

# 289
накакво девой4е тук из форумите се беµе изцепила 4е била лоµа майка заµото не могла да роди нормално а със секцио и кърмата и намаляла много бързо

# 290
накакво девой4е тук из форумите се беµе изцепила 4е била лоµа майка заµото не могла да роди нормално а със секцио и кърмата и намаляла много бързо

Аз не мисля, че е изцепка това, а по-скоро въпрос на усещане. Аз също почти се бях депресирала, че се наложи да родя секцио и дори и сега като се сетя ми е кофти. Може би подсъзнателно като компенсация продължавам да си я кърмя и още доста ще се покърмим. Не, че се чувствам лоша майка- по-скоро това е изцепката, но ако я е друснала някоя по-яка депресийка е възможно и да намалее кърмата.

# 291
Понеже съм бременна, а все още кърмя сина ни, имах доброжелателки, които ме предупредиха, че предвид бременността ми-кърмата е вече отровна и трябва да отбия Mr. Green
Предложих да го обяснят на синковеца, който категорично отказва да се отбие hahaha
Не че нямах подобни мераци за отбиване... купих за целта Даум Ексол, но той на 5-тото мазане незнайно от де му "светна" да ми наплюнчи зърното и да го избърше с чаршафа-след което продължаваше да си суче наволя и така до ден днешен Whistling

# 292
Подкрепям мнението на Мая, аз самата ревах нон стоп две седмици преди раждането - планово секцио по медицински причини - и все още имам преживяването, че съм пропуснала нещо много важно!

# 293
  • София
купих за целта Даум Ексол, но той на 5-тото мазане незнайно от де му "светна" да ми наплюнчи зърното и да го избърше с чаршафа-след което продължаваше да си суче наволя и така до ден днешен Whistling

smile3501 smile3533

умното то, на един лак ще се даде а-ма-ха!!!

# 294
моми4ета не се обиждайте аз имах предвид 4е това ни най-малко не е критерий да си лоµа майка т.е да нямаµ кърма а секциото беµе просто за цвят  Peace

# 295
Ей не се обиждаме, просто се опитахме да поразсъждаваме Wink

Ася, още не се познаваме, а вече сме си партия Heart Eyes

купих за целта Даум Ексол, но той на 5-тото мазане незнайно от де му "светна" да ми наплюнчи зърното и да го избърше с чаршафа-след което продължаваше да си суче наволя и така до ден днешен Whistling
- той е малък, но вече знае  Joy

# 296
Ася, още не се познаваме, а вече сме си партия Heart Eyes
  Heart Eyes

# 297
Вчера на консултацията: "....от 45-тия ден сте на сокчета, нали?....от следващия месец почвате пюренцата...Стига чете дебели книги (в случая д-р Спок;)) и ровичка в интернет, че само си пълниш главата с глупости нищо полезно няма....и т.н.Просто изключих и спрях да слушам, казвах да добре ........ Close
И вашите ли консултации протичат по този начин, момичета? Thinking

# 298
  • София
Не! Бих сменила лекаря веднага.
Моята поне е наясно с новите препоръки дори ид а не е 100% съгласна с тях, то поне няма против и не ги нарича глупости...

# 299
  • София
Тази вечер на гости ни бяха девера с етървата... вече до болка са ви познати репликите: Как така без вода  Shocked ??? И какво, като кърмата имала вода, преварената водата е необходима  Naughty
 Тепърва се захранвате!? Не му давате пюрета??? Те са изключително важни!

Но аз имах щастието да подслушвам от кухнята. Мъжът ми беше нагърбен със задачата да отговаря.
 Неприятно ми е обаче, че винаги след подобни коментари, той започва да се притеснява:"Надявам се, че не бъркаш, като гледаш по този начин детето"  Sad

Общи условия

Активация на акаунт