Ученици пребиха учителка, заплашват я с изнасилване

• 35 197
  • 544
  •   1
Отговори
# 150
Thinking Още се изумявам от самата себе си как аз не пребих една учителка по френски език тази година първият срок. Имах оценки за четворка,а тя ми каза,че се колебае между 2 и 3. Когато я питах защо, тя най-нагло в лицето ми заяви "ми има нещо,което ме кара да го направя".  Thinking  Брей да му се невиди,аз пък се очудих кое е това нещо,което ме спря да не и докарам комоцио?  newsm78
Както и да е.
Учениците са дебили. Така е.

Ти като гледам си научила перфектно българския. А френския кой знае, може за мое Очудване да го знаеш по-добре.... ама ако си така нагла - разбирам я жИната.... След като по закон не може да те изгони за лошо поведение, може да ти намали оУценката заради неуважението към нея и предмета й. Thinking

# 151
Даммм, опитвах се да анализирам мненията ти без предубеденост. За наличието на язвителност явно ще трябва да искаме жокер от другите.

Беше ми изключително интересно да наблюдавам как ще се справиш със ситуацията. Осъзнавам, че в постовете на аХ`Не! имаше отношение, провокация, агресия и дори обида. Но тя е тийнейджърка и това е поведението им. Заемат точно толкова свобода, колкото им се позволи. Само крачка да отстъпиш назад и те вече са я превзели. Но възрастният трябва да може да контролира ситуацията. И трябва да му помагат по-доброто образование, по-големият житейски опит и по-усъвършенствания самоконтрол. И така се печели авторитет.

На мен защо ми се ядоса? Защото намерих противоречие в постовете ти, което ти възприе като агресия срещу теб. Не би, обаче. В тази тема ще разбере нещо този, който се опитва да разбере чуждите постове. И аз се опитвам, доколкото и е възможно да го правя. Освен това съм се заклела в ордена на светия Индивидуалист на форума да не допускам обобщения и да приемам всяко различно мнение. Така че, споко, не съм враг. Само се опитвам да разбера.

Много е така както си го описала. Но все пак не трябва да забравяме, че тези същества са на прага на пълнолетието си. Никой не ги кара да учат щом не искат. Роми на тяхната възраст вече имат семейства с по две три деца. А някога и собствените им прародители. Ако те на тази възраст вече нямат визия за образованието си и бъдещия си живот, извинявай, ама нямат място в училище. Защото работата на учителя не е да ги връзва насила и да упражнява принуда. Ако искат! Пък щом не искат - да си ходят! Crossing Arms

# 152
Thinking Още се изумявам от самата себе си как аз не пребих една учителка по френски език тази година първият срок. Имах оценки за четворка,а тя ми каза,че се колебае между 2 и 3. Когато я питах защо, тя най-нагло в лицето ми заяви "ми има нещо,което ме кара да го направя".  Thinking  Брей да му се невиди,аз пък се очудих кое е това нещо,което ме спря да не и докарам комоцио?  newsm78
Както и да е.

Ти като гледам си научила перфектно българския. А френския кой знае, може за мое Очудване да го знаеш по-добре.... ама ако си така нагла - разбирам я жИната.... След като по закон не може да те изгони за лошо поведение, може да ти намали оУценката заради неуважението към нея и предмета й. Thinking

Поправи ми единствената правописна грешка,за да добие тежест написаното от теб ли?  Simple Smile Лошо поведение? Според теб на 18 години дали ще седна да се заяждам и да дъвча дъвка насреща и,или каквото и да е било подобно?  Thinking Българският го знам доста добре впрочем. Преподава ми Дафина Атанасова. Като гледам си от Бургас,със сигурност си наясно коя е. И тя е един от учителите,които не ни бият,не ни крещят,не ни заплашват дори,но влезе ли в час - на всеки му е ясно,че трябва да е винаги подготвен и да мълчи. Може да я питате как става.  Simple Smile

# 153
Както и да е.

Поправи ми единствената правописна грешка,за да добие тежест написаното от теб ли?  Simple Smile Лошо поведение? Според теб на 18 години дали ще седна да се заяждам и да дъвча дъвка насреща и,или каквото и да е било подобно?  Thinking Българският го знам доста добре впрочем. Преподава ми Дафина Атанасова. Като гледам си от Бургас,със сигурност си наясно коя е. И тя е един от учителите,които не ни бият,не ни крещят,не ни заплашват дори,но влезе ли в час - на всеки му е ясно,че трябва да е винаги подготвен и да мълчи. Може да я питате как става.  Simple Smile

Един въпрос - защо във всеки твой пост има все повече агресия и нападателност? А щом смяташ, че по френски си си останала недооценена, давай, покажи го. Тук има кой да те оцени.

# 154
Не се заяждам. С мен се заяжда учителката по ..... не знам по какво е karlotaGrinning
Влизам в тези теми,защото ми е пределно ясно,че тук 99 % са възрастни,следователно ще пишат учителки и ще е видна само тяхната страна на нещата. Умишлено винаги изчаквам темата да небре поне 5 6 страници оплакване от "гадовете" и тогава се появявам. Когато не мога да сдържа смеха си. От кое ли ? - От наглостта ви.

# 155
Цитат
Чл. 53.
(1) Всеки има право на образование.
(2) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително.
(3) Основното и средното образование в държавните и общинските училища е безплатно. При определени от закона условия образованието във висшите държавни училища е безплатно.
(4) Висшите училища се ползват с академична автономия.
(5) Граждани и организации могат да създават училища при условия и по ред, определени със закон. Обучението в тях трябва да съответства на държавните изисквания.
(6) Държавата насърчава образованието, като създава и финансира училища, подпомага способни ученици и студенти, създава условия за професионално обучение и преквалификация. Тя упражнява контрол върху всички видове и степени училища.

Дамммм,  Thinking.  Цитатът е от Конституцията.

Никой не ги кара да учат щом не искат.

аХ`Не!, овладей се.

# 156

Един въпрос - защо във всеки твой пост има все повече агресия и нападателност? А щом смяташ, че по френски си си останала недооценена, давай, покажи го. Тук има кой да те оцени.

smile3521 smile3521
Кого да оценявам, давай го насам? Laughing
Да уточня-НЕучителка съм. Смятам да си остана такава ....... след 7 години упражняване на занаята.

# 157
Летящата крава, да остана без средно образование и тоест да си прецакам живота,защото някоя друга си го е прецакала да стане учителка и ме изнервя? Все ще ги изтърпи човек. Щом до 16-тата годишнина си учил,то не остана. Пък и след това за някакви си 2 години няма какво повече да те изуми.  Laughing

# 158
Не се заяждам. С мен се заяжда учителката по ..... не знам по какво е karlotaGrinning
Влизам в тези теми,защото ми е пределно ясно,че тук 99 % са възрастни,следователно ще пишат учителки и ще е видна само тяхната страна на нещата. Умишлено винаги изчаквам темата да небре поне 5 6 страници оплакване от "гадовете" и тогава се появявам. Когато не мога да сдържа смеха си. От кое ли ? - От наглостта ви.
Ти си една от тези, които обиждат най-много. Затова те питам. Не приемай нещата винаги като нападки, просто търсим как да се изясним - нали някакси трябва да с е разберем. Нужно е да има комуникация, а ти в случая не събираш червени точки за твоето поколение, напротив-настройваш другите отрицателно. Аз знам, че не всички бълват толкова отрицателна енергия като теб, но го знам, защото всеки ден съм с учениците си. А тези, които  имат други занимания?! Спечели всички за каузата си не с нападателност.  newsm10

# 159
Летящата крава, да остана без средно образование и тоест да си прецакам живота,защото някоя друга си го е прецакала да стане учителка и ме изнервя? Все ще ги изтърпи човек. Щом до 16-тата годишнина си учил,то не остана. Пък и след това за някакви си 2 години няма какво повече да те изуми.  Laughing
Скоро ще спрат да си го прецакват, немой се коси.
Че даже и в уни-тата няма да има свестни преподаватели.
Според тебе, един програмист и един добър строителен-и всякакъв друг тип-инженер дали ще се навиват да бачкат за няма и 500 лева? При положение, че вече и Западът кътка специалистите ни?
Оххххх.....още много хляП и боП имаш да изядеш. Mr. Green

# 160
Фльонга Заблейкова, е дано да е така. То е смешно вече.

iovka69, посочи къде съм обидила някого?  Simple Smile Аз мога и да се разбирам с хората,мога и да не се.  Въпрос на предпочитания от моя страна главно. Има учители,с които се погаждам доста добре,едната даже е смятана "за страшен гад". Просто,защото е обективна,не е подкупна,със самочувствие е и както ти пише "6" така може и "2" .Такива хора харесвам.  Peace  И кауза си нямам тук.  Joy

# 161
Влизам в тези теми,защото ми е пределно ясно,че тук 99 % са възрастни,следователно ще пишат учителки и ще е видна само тяхната страна на нещата.
Не, става нещо много различно. Учителките са много малък процент, мнозинстово са майки  Wink
Една част от тях естествено застават на страната на дечицата, призовават да им се даде втори шанс, защото те са мили и добрички по природа, просто гадните учители с непрофесионалното си отношение и неспособността си да всяват респект, са провокирали тези ангелчета да им понаритат няколко шута.
Направо на челата на тези днешни псевдодаскали пише "Ела ме ритни" и те децата какво да правят...

Фльонга, то в унитата отдавна няма свестни преподаватели. Поне в специалностите, които аз съм посещавала, е много осезаемо.

Последна редакция: сб, 12 апр 2008, 19:40 от Карина

# 162
аХ`Не! , искам да те попитам нещо. Като гледам, разумно същество си, достатъчно помъдряла, за да можеш да прецениш кое е добро и кое не. Ходиш на училище, значи си вътре в системата. Да оставим настрана коментираната случка. Кажи, харесва ли ти лицето на съвременното българско училище? Опитай се да се абстрахираш от факта, че си от едната страна на бариерата и прояви  безпристрастност. Питам те като човек, на когото му предстои да стане родител и собственото му дете да посещава ТОВА училище.
А сега да се върнем на "филма"- харесва ли ти това, което виждаш и това, което чуваш? Ако твоят бъдещ син, по някаква незнамкаква причина се държи така, би ли го защитила по начина, по който бащата защитава момчето?

# 163
iovka69, личи си, че си много търпелив човек... Може би от малко време четеш в този форум...
Повярвай ми, подобни теми нищо не променят, нито пък помагат някому... Нито учителите, нито учениците, четящи тук, ще се променят вследствие на нечии думи... Просто изписваме красиви фрази и затъваме още по- дълбоко в нашето самодоволство, а мнозина от нас не си дават сметка, че могат да се удавят дори и в морето от собственото си съвършенство и задоволство...
Приятелски съвет... Пести енергията си за твоите деца и ученици... Всички ще спечелите от това...

# 164
Както и да е.

Поправи ми единствената правописна грешка,за да добие тежест написаното от теб ли?  Simple Smile Лошо поведение? Според теб на 18 години дали ще седна да се заяждам и да дъвча дъвка насреща и,или каквото и да е било подобно?  Thinking Българският го знам доста добре впрочем.  Simple Smile

Не е единствена правописната ти грешка. Напълно подкрепям мнението на Карлота.
Защо е тази нападателност? И в час ли се държиш по същия начин?
Направо започвам да съжалявам днешните учители...

По темата - смятам, че тези момчета трябва да бъдат изключени от училище и съдени за лека телесна повреда!

Общи условия

Активация на акаунт