Ученици пребиха учителка, заплашват я с изнасилване

• 35 189
  • 544
  •   1
Отговори
# 165
Не ми харесва. Дори сме коментирали със съученички,че щом за няколко години стана все по-зле положението,тоест ние сме от последния нормален да се каже набор /надолу 9-ти,10-ти клас са ужас/ , какво ще става нататък? И изобщо не вярваме,че ще се оправят нещата докато дойде време нашите деца да са ученици. Никак не е толкова далече това време.

# 166
Не ми харесва. Дори сме коментирали със съученички,че щом за няколко години стана все по-зле положението,тоест ние сме от последния нормален да се каже набор /надолу 9-ти,10-ти клас са ужас/ , какво ще става нататък? И изобщо не вярваме,че ще се оправят нещата докато дойде време нашите деца да са ученици. Никак не е толкова далече това време.

Знаеш ли, че и ние си го казвахме това, когато завършихме. От тогава училището коренно се е променило. Жалко за децата, които наистина имат някакви амбиции и искат да учат. Как се вирее в такава среда? Как се оцелява? Живея близо до едно средностатистическо българско училище. Прибираме се с детето от разходка и минавайки покрай училището чувам как девойско гласче "нежно" подвиква на някой "Ела тука, мършоооо" . Обърнах се и видях красиво дете, като изписано, натъкмено по модата, с цигарка в ръката да говори на друго също хубаво дете от женски пол. По-скоро на себе си казах: "Е, хубава работа" и понеже ме чуха, за да не звуча като стара мома допълних "такива хубави деца, а толкова грозни думи от устите им излизат". Реакцията им беше бесен кикот, грозен. Подразни ме очевидното неуважение към самите тях, нетактичността, че си позволяват да се държат така на улицата, пред външни хора, пред малки деца.

# 167
  Не ми се чете всичко, а и виждам ,че спорът ви е доста конструктивен.
  Работила съм като учител. Виждала съм подобно поведение , но слава Богу ,до побой не се е стигало.
  Искам само да се надявам обществото ни поне този път да си направи правилните изводи.
Днешните новини са ,че Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу учениците за хулиганско поведение и директорът на злополучното училище е отстранен от длъжност. Това ме кара да се надявам ,че може би все още има надежда.

# 168
Гнус ме е, че съм българка. Последната седмица съвсем ме хвърли в оркестъра. Ще емигрирам! Sick
Те това искат някои- всички българи да емигрират. Да ни пръснат по цял свят и да ни претопят. След като разградиха държавата, чалгаризираха народа и развратиха младежта! #2gunfire

# 169
Е сега вече като гледах клипа и честно казано ми се  Sick  и така се вбесих . #Cussing out
Точно е определението за тези "ДЕБИЛИ" то такова им е възпитанието и по улиците и по стадиони и т.н.  ,но си мислех че е така само на моменти а в училище всички знаем за какво ходят децата ./да се учат а не да бият учители/  Naughty Crossing Arms
Това за тъпия татко дето си защитава детето  #2gunfire  да  нека я съди ама ползата си мисля ще е за учителката особено с този отвратителен клип който ясно показва поведението на уж травмираният му син  Crossing Arms  А и не видях какво направи учителката лошо че да я съди  #Cussing out
Както се вижда на клипа има и момчета които само си стояха и даже и да не помогнаха на учителката но ето тези деца ми се виждат че са възпитани  Thinking 
То и нормален човек да си при такива идиотчета всеки ще полудее  #Crazy 
Учителите не са в детската градина както си мисли някоя майка в предишните писания ,защото сравняването с тези лекета и малки дечица няма нищо общо  Naughty

Погнусата че съм българка все повече се наслоява в мен  Tired  е за друг коментар който не е за тук да оплювам  Peace  ,но щом аз която обичах България и обожавах града си мисля да напускам  Tired  значи не е от хубаво  Sad
На децата които не са като тези лигави дебилчета  едно голямо Браво   bouquet    Peace  и  се надявам  да си останат такива да бъдат себе си а не да им подражават и да оцелеете в тази понякога агресивна среда. Praynig   Hug

# 170
  • Шотландия
  Работила съм като учител. Виждала съм подобно поведение , но слава Богу ,до побой не се е стигало.
  Искам само да се надявам обществото ни поне този път да си направи правилните изводи.
Днешните новини са ,че Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу учениците за хулиганско поведение и директорът на злополучното училище е отстранен от длъжност. Това ме кара да се надявам ,че може би все още има надежда.
Направо се бях отчаяла, като прочетох, че хулиганите получили последно предупреждение за преместване в друго училище... Питах се, дали трябва да убият, за да ги "преместят"... Ама директорът си го знаем, с този голям тренинг от едно време да прикрива нещата...  Най-после нещо смислено като реакция от страна на просветните власти...

# 171
Направо се бях отчаяла, като прочетох, че хулиганите получили последно предупреждение за преместване в друго училище... Питах се, дали трябва да убият, за да ги "преместят"... Ама директорът си го знаем, с този голям тренинг от едно време да прикрива нещата...  Най-после нещо смислено като реакция от страна на просветните власти...

Преместване ли!? Това си е направо скриване от проблема. Другите учители и ученици в другото учебно заведение какво са виновни, че да бъдат наказани с присъствието им покрай себе си? Според мен трябва да бъде въведено наказание отстраняване от учебна дейност и отлагане на завършването им със срока на отлагането. А да не говорим, че точно тази конкретна проява е предвидена в Наказателния кодекс и е много точно упомената в цитираните статии, а именно:

1. Нанесена лека телесна повреда 
2. Хулигански действия с особена дързост и цинизъм
3. Срещу длъжностно лице - което е квалифицеращ състав, тоест утежняващо вината обстоятелство

В същото време при учителката изобщо не може да се говори за вина, защото тя е действала при самоотбрана, освен това в състояние на афект - това ясно се вижда от записа.

От тук натам само се моля нещата да се докарат до края и тези антисоциални индивиди (нарочно не ги наричам деца или друго) да проумеят, че такова поведение не може да им донесе дори и краткотрайно щастие!

# 172
  Подобно поведение изобщо не е рядкост . И се моля ,наистина нещата с тези  ученици да се доведат докрай, за да послужат за назидание и лош пример. Чувството за безнаказаност днес в училище е по-голям враг и от МОН.
  Знаете ли ,че между директорите на училища има неформални споразумения за взаимонастаняване на наказани ученици с т.З - преместване в друго училище, защото ПАРИТЕ СЛЕДВАТ УЧЕНИКА? Знаете ли ,че на педагогически съвети основно се разглеждат наказания свързани с неизвинени отсъствия и то надвишаващи 200-300 пак поради същата причина?

# 173
  • Ямбол
  Подобно поведение изобщо не е рядкост . И се моля ,наистина нещата с тези  ученици да се доведат докрай, за да послужат за назидание и лош пример. Чувството за безнаказаност днес в училище е по-голям враг и от МОН.
  Знаете ли ,че между директорите на училища има неформални споразумения за взаимонастаняване на наказани ученици с т.З - преместване в друго училище, защото ПАРИТЕ СЛЕДВАТ УЧЕНИКА? Знаете ли ,че на педагогически съвети основно се разглеждат наказания свързани с неизвинени отсъствия и то надвишаващи 200-300 пак поради същата причина?
Знаем, много неща знаем. Ах колко много знам и ми се иска да го напиша, но все още се спирам. Какви далавери си въртят директорите на гърбовете на учителите и как няма начин, пак заради директора, да накажеш ученик, дори нямаш право да се оплачеш от ученик, а това е много малко от това, което знам.

# 174
Учител съм в училище само с момчета - от 9 до 13 клас
това на клипа е нищо , в сравнение с това, на което аз съм била свидетел с мои колеги.
Тъй като се водех от строгите - викали са ме да въдворявам ред.
Много често интелигентни и мили жени не могат да се справят с момчетата.
В моите часове всеки ден са идвали дрогирани, пияни, многократно съм предупреждавала колегите да внимават, говорили сме милиони пъти  на съвети.
Виждала съм клипове  в телефоните им/ показваха ми ги, щото ме смятат за "печена:/с меле със столове, замеряне със тебешири по учителя, влизала съм в час и съм спирала ученик засилен със стол към колега.
Представяте ли си що тестостерон  тече из тези коридори и класни стаи... Twisted Evil
Жалко е друго - много често тези учители си траят, защото се страхуват. Аз ставам на съвет и казвам: Има клипове с колеги, страшно е, не допускайте това, ще се видите в нета, вземете мерки - мълчание...
Страхът, нежеланието на институцията като цяло да се справи с проблема е причина повечето да си траят.
не знам къде е вината - знам, че много трудно можеш да се пребориш с това. Авторитетът е нещо много относително. Не се гордея с това, че мен ме слушаха, защото не трябваше да съм прекалено интелигентна, а да съм на тяхното ниво, да се опитам да бъда приятел, да се слея с тях и  в същото време нещо да научат. Това е вродено, не се учи. Или ставаш, или не ставаш.

Много е трудно, когато не си влизал в такава обстановка да прецениш вярно нещата.
Проблемът тепърва ще добива реални измерения.

Последна редакция: нд, 13 апр 2008, 22:21 от Елфина

# 175
  Не трябва да си траем ,колеги. Нещата трябва да се казват с истинските им имена ,защото ние берем негативите. И децата, дори и лошите! Нека разберат хората при какви условия е принуден да работи българския учител!

# 176
  • София и там където не се пуши
За съжаление това с последното предупреждение е много лошо. Съученик на синът ми при това доста проблемен ама поне пет пъти е бил с последно предупреждение - е чакаме следващото ама няма.

# 177
    Още дълго ще почакате. Парите следват ученика, а след въвеждането на делегираните бюджети мисля ,че направо това наказание практически ще отпадне.

# 178
За учителите ми е ясно, защо си траят... Както и в случая се получи, в един момент срещу тях могат да се изправят собственият им директор и колеги, не само ученици и родители... Но не си ли дават сметка, че подобни деца са заплаха и за съучениците си? И ако утре се случи нещо трагично с някое дете, родителите му могат да съдят и училището и определени учители, които са били наясно с проявите на виновника... Дано повече преподаватели започнат да си търсят правата, както го направи тази учителка...

# 179
все пак случая има полож. развитие - директорът е уволнен , '' децата '' и те ще понесат някакви наказания ...

Общи условия

Активация на акаунт