Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Карти ТАРО

 • 107 320
 • 593
 •   1
Отговори
# 255
 • Мнения: 5 126
Така, да се поправя само, че на първа позиция не е рицар мечове, а жезли ... не знам къде ми е бил акъла като го писах одеве това.
Момичета, не ми дава мира тази подредба; защото ми се струва много хубава - и като я разгледах ме обзе едно такова чувство на спокойствие, че ще се наредя нещата в конкретния проблем, а и в живота ми. В момента съм на много голям преломен момент в живота си и ме обхвана оптимизъм от тези карти. Да не ми се смеете. От друга страна, реалността за сега не е хич блестяща, затова се чудя, дали става въпрос за по-дългосрочно бъдеще.
Ако разчитам правилно посланието, моята интуиция ми подсказва, че трябва малко да поизчакам и да съм в по-пасивна позиция, да гледам ведро не нещата и да се доверявам на себе си - така тълкувам Висшата жрица, а и десетката жезли в моята колода е изобразена една жена, а над нея един черен камък, който го повдигат едни невидими ръце от нея.
Като цяло май се вижда едно ново начало ...
Кажете, на прав път ли съм.

*Nessa*: Висшата Жрица - започва промяна във вашите взаимоотношения. това е интересно тълкувание, аз не бих го видяла така, в смисл на промяна. караш ме да се замисля.

xenia: Браво бе, супер си се справила с мача, а Simple Smile Страхотно. Аз ще взема утре да дръпна една подредба за мача, който ме вълнува в сряда: Челси- Манчестър.

А да, колодата ми много си я харесвам, много са хубави илюстрациите и много информативни. Вече си се чувствам много на ти с мойте си карти. Размера на картинката е подвеждащ, картите всъщност са си бяа големички. И мен май ме засърбяват ръцете за едно новичко тесте, но засега още си опознвам старото. А ти имаш ли нещо да ми помогнеш по моята подредбе дето съм написала - чакам с нетърпение да ми кажеш какво мислиш.

# 256
 • Мнения: 793
xenia, браво за мача  Wink
Да ви питам как бихте разтълкували едни карти,че нещо имам колебания.Въпросът е какво е бъдещето на взаимоотношенията между двама души (не особено близки приятели). Паднаха се Справедливост, Любовниците, Луната.

# 257
 • Мнения: 4 380
Елена, би облегчила тълкуването ако обясниш значението на всяка позиция. Има страшно много варианти на келтски кръст и позициите във всеки се различават.

На мен твоята подредба не ми се вижда оптимистична що се отнася до сегашната ти връзка. Раздяла има, тя е неизбежна и миналото няма да се върне. Далечното бъдеще ясно ти казва- примири се, това е положението! И с допълнителните карти ти сочи че това е необходим етап на преход от сегашното глупаво положение към нова любов.

Средата на подредбата ти не мога да тълкувам, т.к. не знам какъв точно КК си ползвала и коя карта на какво отговаря. В тази която аз ползвам примерно, Върховната жрица се пада на минало (за каква промяна в отношенията може да става дума?). newsm78

# 258
 • ул. "Мечтание"
 • Мнения: 6 147
Леле, леле! Какви постижения! Напров се чувствам засрамена и като глупава гъска!  Joy hahaha

Несса, има и една много хубава подредба за отношения със седем карти. Нарежда се под формата на буквата Н. Нарича се любовно гадание по Hajo Banzhaf.
Ето я:Подреждането се извършва от един човек. Използват се само 7 карти. Лявата колона се нарича за човека, който пита, а дясната за партньора.

Тълкуване:
1/ Сигнификатор – описва ситуацията, в която се намира питащият; основен мотив, поради който стават недоразуменията.
7 + 2: горните карти съответстват на съзнанието като цяло или поне на това ниво, на което двамата се опитват да осмислят ставащото с тях; картите показват какво мисли всеки от двамата за връзката си.
6 + 3: средните карти означават емоционалното ниво на отношенията; те показват какво чувства всеки от двамата, на какво се надява или от какво се бои.
5 + 4: долните карти показват външната страна на поведението на всеки от двамата как изглежда в действителност, независимо какво мисли за себе си.
В това гледане Кралиците и Кралете означават задължително конкретни мъже и жени. Рицарите изразяват настроението на даден човек. Пажовете са импулси за действие или импулси отвън ; пример: ако като сигнификатор се падне който и да е паж, означава, че връзката между двамата получава някакъв импулс отвън.

Мацката е писала, че се използва за партньорство, но аз съм я ползвала за всякакъв тип отношения между двама души и се е получавало.

Относно твоите карти ми се струва, че означава някакво задълбочаване в отношенията. Може би ще перастнат в добро приятелство, а дори любов. Присъства Луната, която е посредник в такива тълкувания, но не говори нищо конкретно. Тук е като вариант на Висшата Жрица. Което може да се каже, че представя теб. Абе не знам, мъгляво ми е нещо...  Sad

# 259
 • Мнения: 793
В тази която аз ползвам примерно, Върховната жрица се пада на минало (за каква промяна в отношенията може да става дума?). newsm78
Моя грешка - аз келтския кръст го редя обратно - 5 и 6 са с разменени места. Снощи обаче съм приела стандартната подредба където Висшата жрица ще е миналото, а пък съм го разтълкувала за бъдеще. Не знам дали въобще ме разбрахте  Simple Smile

Селин, благодаря за подредбата. Ще я пробвам Peace Луната може би означава,че все още е рано да се задава този въпрос (може и други неща да значи). Учудва ме и Справедливостта - когато е на първа позиция май означава събитие от миналото - един вид всеки ще получи заслуженото..
# 260
 • ул. "Мечтание"
 • Мнения: 6 147
Справедливостта, когато става въпрос за отношения, обикновено я тълкувам като равноправие, отношения на равен с равен, нещо такова... Опитай другата подредба, тя е по-подробна. Ако искаш да видиш развите може да пробваш подреба от 5 карти. Като първата и последната карта съответно са началото (как е започнало всичко, или сегашния момент) и края на нещата (до къде ще стигнат). Междинните могат да ти покажат как по-конкретно ще се развият. Но тази подредба я ползвам само когато става въпрос за близкото бъдеще и събития, които ще се развият в кратки срокове. Иначе не показва вярно.

# 261
 • Мнения: 4 380
Несса, аз съм много зле в тълкуване на съчетания защото те обикновенно си имат съвсем различен смисъл от смисъла на картите, а да запомниш хиляди съчетания не е лесно...
Обаче....колкото и далечни приятели да са тези хора, струва ми се че това съчетание индикира влюбеност. newsm78 Влюбени+ Луна- просто няма какво друго да бъде. Справедливостта може би е показател за сериозността на отношенията... newsm78

# 262
 • Мнения: 793
И на мен ми говори за влюбване, но Любовниците може би означават и че има 3ти човек намесен във взаимоотношенията. А пък Луната би могла да означава,че чувствата са все още неосъзнати. Справедливостта пък би могла и да означава (според мен) и че нещата са на кантар - т.е. не е сигурно - може и да се случи, а може и да не се случи. И заради това Луната накрая ме кара да смятам,че може би комбинацията означава,че все още е рано да се каже.

# 263
 • Мнения: 4 380
И на мен ми говори за влюбване, но Любовниците може би означават и че има 3ти човек намесен във взаимоотношенията. А пък Луната би могла да означава,че чувствата са все още неосъзнати. Справедливостта пък би могла и да означава (според мен) и че нещата са на кантар - т.е. не е сигурно - може и да се случи, а може и да не се случи. И заради това Луната накрая ме кара да смятам,че може би комбинацията означава,че все още е рано да се каже.

Не, значеш ли, ако се тълкува всяка карта поотделно много хипотези могат да се правят, но не може така да се тълкуват. newsm78 Въпреки всички останали значения на Любовниците, тази карта заедно с луната просто няма как да означава друго освен влюбеност. Никакви трети хора, никакви кантари. Те чувствата пак могат да са си неосъзнати, но че ги има е безспорно. Справедливостта според ме идва за да покаже закономерността на случващото се и предопределеността на двамата един за друг.

# 264
 • Мнения: 793
Мина ми през ума за Справедливостта,че може да се тълкува като кармична предопределеност - както си предположила.

# 265
 • Мнения: 5 126
Сега ще поясня позициите които съм използвала, както и тълкуванията на картите, както аз съм ги научила и ги прилагам, да видим как биха ви се сторили.

1: Рицар жезли - Това е картата точно над мен, изправена. Това е очевидно фигурата на млад мъж, много целеустремен, който ми е легнал на сърцето Simple Smile
2: Девет чаши - Картата над мен, пресечена. Тази карта значи по принцип изпълнено съкровено желание; а в случая за мен беше нещо като потвърждение, че оправянето на взаимоотношенията ми с този човек са приоритет в моите желания. Също го приемам и като знак, че желанието ми не е невъзможно.
3: Колесницата - Картата зад мен, миналото. - Аз бях доста инициативна и устремена към тази връзка и с много целенасочени действия допринесох да се случи, или поне да се ускори и развие така какво се получи; без моята устременост едва ли нещо подобно щеше да стане. А дори бих я тълкувала в едно значение и като "хванала юздите на колата", което в крайна сметка доведе и до раздялата, тъй като аз до известна степен отново я предизвиках с желанието си нещата да се получат по един начин както аз го виждах.
4: Седмица мечове - Това е бъдещето, картата пред мен - Традиционно, тази карта значи нещо като отлагане, като нежелание за определена работа и аз точно така я прочетох - и двамата се избягваме и нямаме голямо желание да предприемаме никакви разговори или виждания. Бягство от емоционални отговорности, задължения и изобщо избягване. А и както Несса каза, наранена чест и самолюбие, което се получи и при двамата.
5: Висшата Жрица - Над мен. Това много лесно и интуитивно си го обясних с факта, че напоследък около мен се нароиха много съветници по всякакви въпроси, което всичките си раздават мъдростта и аз гледам да не ги обидя и да ги слушам, но в стремежа си към това забравих да слушам себе си и едва напоследък си дадох сметка колко е важно да слушам вътрешния си глас. Тази карта не знам напълно как да я тълкувам обаче, тъй като аз имам и някой необяснени способности и за самата си мен - усещания, сънища, дори и картите, но аз винаги ги прилагам върху другите, а не върху себе си.
6: Десетка жезли - Под мен - Доста лоша карта, но точно така както ме описва в момента: Най-трудната точка на болката, емоционално. Усещане, че съм жертва; много занижено самочувствие, чувство на безсилие, и т.н.: всичките тези неща, които "подлагат" основата на моето емоционално състояние когато мисля, за начина, по който се развиха и стоят нещата.
7: Асо чаши - вътрешен свят; аз -
8: Асо пентакли - външен свят; другите -  Тези трите аса на тези позиции аз лично ги приемам наистина като много положителни знаци, досега не ми се е случвало три аса в едно подреждане! И то са такива много хубави, ново начало в много сфери на живота. Помогнете ми дали аз не изпускам някой детайли.
9: Асо жезли - надежди и страхове, но също така и карта, която дава съвет и насока -
10: Двойка мечове. Понеже не разбрах напълно значението на тази карта, в началото сложих още три върху нея и те бяха: Глупакът, Двойка пентакли (обърнати) и Двойка чаши - далечното бъдеше. Доста прочетох тези дни за двойката мечове и доколкото мога да преценя, а и по интуиция като гледам картата си това значи застой, запазване на дистанцията, различни гледни точки; но пък в книгата, на която най-много се доверявам е описана тази карта и като примирие, двама души, които в крайна сметка ще постигнат компромис, когато емоциите между тях малко поизстинат, или както символиката на картата в моята колода показва "като изтече малко вода". И във връзка с тази интерпретация, после навързвам и другите като Глупакът - ново начало, чист и неопетнен старт; Двойка пентакли обърнати - нетърпеливост пред предизвикателствата, нещо не съвсем естествено развиващо се, може би несправяне със ситуацията по идеален начин, което обаче не пречи на Двойка купи - голямата любов , която възтържествува:)

Надявам се това да поизнява някои неща. Ксения, чакам с нетърпение новото ти включване, както и твоята подредба кто ти остане време.

xenia, Въпросът е какво е бъдещето на взаимоотношенията между двама души (не особено близки приятели). Паднаха се Справедливост, Любовниците, Луната.

За мен много ясно при тази подредба се вижда, че има сексуално влечение между тези двамата, тък като любовниците в комбинация с луната отключва точно първичните, силните емоции на инстинктивно ниво. Луната освен това показва фантазии, илюзии - нищо чудно единият от двамата да мечтае много силно по другия, да има много недоизказани терзана в посока на другия човек, които обаче да не са споделени поради объркване, неяснота. По-скоро момичето в двойката не е наясно с напълно цялата ситуация, но не мога да преценя дали защото момчето не се издава, или защото самата тя не може нещо да се разбере какво иска за себе си. Справедливостта не знам защо я виждате така - на мен тази карта в тази комбинация много ясно ми показва едно решение, което предстои, признание на чувства или не вербално, но много ясно изясняване на позициите между двамата и то в посока на много "честни" отношения.

# 266
 • Мнения: 4 380
Първо да ви се похваля момичета, току-що си купих страхотна колода и съм адски доволна.  Mr. Green Ето тази:

http://taroteca.multiply.com/photos/album/252/Napo#

Отдавна исках арт-колода, с ръчно рисувани изображения. Много ми допадат картините на художника, ако сте забелязали аз си падам по примитивизъм и кубизъм (на аватара ми е мое "произведение). Mr. Green Хубава пастелна гама в розово-синьо и много интересни рисунки с латино-американска стилистика. Жезлите са кактуси, пентаклите- като диамантчета, а чашите- глинени гърнета. Laughing А главата на Шута е като вита баница. Joy
Ох...много си я харесвам. Crazy Hug Heart Eyes

Лени, много ми допадна тълкуването ти на тройката справедливост+Влюбени+ Луна. Абсолютно се подписвам. Луната принципно с Дяволът се появява при сексуални отношения, забелязвали ли сте? С тази разлика, че Луната е там където има и чувства освен секс... Справедливостта напълно възможно да пада за изясняване на отношенията и признаване на чувствата. newsm78

За твоята подредба аз съм отново доста объркана по отношение на значението на разни позиции... newsm78 Какво значи "над мен/под мен"? Ти си ползвала сигнификатор, който да сочи теб като център на проблема? Къде ти е всъщност проблема? newsm78 За тълкуването на разни карти имам малко по-различен поглед...
Рицарят ако пада на сърцето, значи това е твоето момче, съгласна.

9 чаши не знам как да я тълкувам защото не знам какъв е проблема. newsm78 Ако си сложила сигнификатор като проблем, тази карта описва теб самата, а не решаването и изходът на въпроса.
Колесницата като минало я тълкувам като съюз на противоположности, завладяване, превземане, завоюване. Възможно разногласия и конфликти ако няма заминаване и отпътуване на някой. newsm78

7 мечове като карта за близко бъдеще аз я тълкувам като карта на надеждата. На твоята надежда с опити "да се размине някак". Лавираш и търсиш всякакъв начин да запазиш връзката като използваш по-нестандартни тайни методи. Тази карта също така дава съвет да правиш това, което не очакват от теб.

Висшата жрица...какво значи "над мен"? На какъв въпрос отговаря тази карта? newsm78 В подредбата обикновенно над "проблема" е това, което е на сърцето.

Жесетка жезли- също не разбирам какво значи "под мен". Не мога да тълкувам без смисъл... newsm78

7. Асо чаши за вътрешен свят, ти си го знаеш...Всичките ти копнежи за любов са описани добре от тази карта.

8. Асо пентакли като описание на заобикалящото те, на реакция на близките ти е много хубава карта, от която мога да съдя че имаш прекрасно обкръжение, което те подкрепя и пази. Може да е показател за добра фининсова подкрепа също. Може да показва наследство от близки. Да не забравяме че е пентакли. Дали близките ти възприемат твоята връзка като много изгодна...може и така да е, но аз не мога да тълкувам без проблематика, а ти не си я означила с карта. Това е тяхното отношение към проблема. newsm78

Асо жезли показва надеждите ти да започнете отново и желание за стабилност, всичките ти копнежи за хубаво. Тази карта пак може да говори за наследство, абе имаш ли такива изгледи? Grinning

Сега...като отвори дума за три аса в подредбата, аз съм съгласна че това са хубави карти, но да гледаме на какви позиции са тези аса! Те описат твоя вътрешен свят, твоите копнежи и желания и заобикалящата те среда. Те не се отнасят до бъдеще на връзката ти.

За двойка мечове аз не съм съгласна с тълкуване като помирение. Принципно това е карта на двойнственост, избор..Ако става дума за помирение, то по-скоро кратковременни отношения от принуда. Точно карта на застой и премисляне (примирение), на изчакване времето за действие да дойде.

Обърната двойка пентакли е ясен знак за неприятности в личен план. А двойка чаши е НОВ роман, нова връзка.

Ако разгледаш тези карти като отговарящи на въпроса, за който всъщност си ги изтеглила, а именно да ти обяснят значението на двойката мечове, всичко ще си дойде на мястото.

Съжалявам Лени, но аз не виждам в твоите карти перспектива за тази връзка. Виждам път към нова. newsm78

Ще направя собствена подредба след малко.

# 267
 • Мнения: 5 126
Супер Ксения, много се радвам на отговора ти.
Не знам какво да ти кажа още за подредбата, защото на мен ми се струва, че май сама съм си модифицирала Келтския Кръст да ми показва позиции каквито съм си ги намислила аз. В този смисъл "под" мен стои същината на емоциите, на чувствата, на дълбокото изживяване на ситуацията; а "над" мен са решенията. Сигнификатора в тази подредба си го избрах визуално най-вече, а и там ми се спря много силно погледа и си я усетих моята карта, жената върху мечовете, върху червената плащеница ... не мога да обясня много ясно. Жена с проблем, нещо я боде в сърцето. Сега като я гледам - абе аз съм си отвсякъде. Значи изобразява мен, в състоянието което съм сега. Много често така гледам и на други, като си взимам карта дето да ми прилича на човека, в момента в който съм го видяла.
Друго - при концентрацията ми мислех по-обстойно, не само за конкретния човек, ами за живота си като цяло. Но пак казвам, много ми е трудно на себе си да гледам. За другите хора, без да се хваля, имам големи попадения понякога, особено ако не са ми много близки - съвсем ясно ги "виждам" и тълкувам картите. Но за себе си ... срам.
За връзката - и аз не знам. Предполагам, че ще видим. Твоето тълкуване също не е лошо, само ако можеш да ми кажеш и откъде ще дойде тази любов Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 май 2008, 22:21 от elenna

# 268
 • Мнения: 5 126
Дали близките ти възприемат твоята връзка като много изгодна...може и така да е, но аз не мога да тълкувам без проблематика, а ти не си я означила с карта. Това е тяхното отношение към проблема. newsm78

Асо жезли показва надеждите ти да започнете отново и желание за стабилност, всичките ти копнежи за хубаво. Тази карта пак може да говори за наследство, абе имаш ли такива изгледи? Grinning


Тук не мога да се съглася с теб, нямам перспективи за наследство или пък отношение на близките към тази връзка, даже бих казала, че то е по-скоро негативно - до степента, до която го има.

Ако ти помага за твоята подредба, мога да ти кажа, че аз вече малко или много съм се примирила и съм вдигнала ръце. Тоест, чувства може да се каже, че много още имам, но имам и доста голяма гордост и това ме спира да правя каквото и да било. То и без това насила хубост не става, както много добре знаем. Но имам едно много силно вътрешно усещане, което досега никога не ме е лъгало, че нещата не са се уталожили напълно, че има още нещо доста драматично да се случи между нас. Дали ще е добро или лошо не знам, не мога да усетя; по-скоро е едно неспокойство, като пред буря малко. Всички си ги имам тези инстинкти, нали знаеш.

Иначе новите ти карти са много интересни, с тези тълкувания написани.

Аз пък днес забелязах, че всеки ден откривам нови детайли в моите си карти, а ги имам вече от шест месеца сигурно. И не е да кажеш, че са някой невъзможно усложнени рисунки, просто  определен момент ти се привличат сетивата от нещо ново и различно в изображението май.

# 269
 • ул. "Мечтание"
 • Мнения: 6 147
Не, значеш ли, ако се тълкува всяка карта поотделно много хипотези могат да се правят, но не може така да се тълкуват. newsm78 Въпреки всички останали значения на Любовниците, тази карта заедно с луната просто няма как да означава друго освен влюбеност. Никакви трети хора, никакви кантари. Те чувствата пак могат да са си неосъзнати, но че ги има е безспорно. Справедливостта според ме идва за да покаже закономерността на случващото се и предопределеността на двамата един за друг.

И аз така си мисля!  Peace И чувствата по-скоро са непризнати, а не неосъзнати. Неса, като направиш другата подредба кажи какво ти е излязло, че ми стана много любопитно.

Ксения, честита ти нова колода!

Мога ли да помоля някоя от двете ви да хвърли едни карти за една приятелка. Аз не смея, а тя така ми наду главата вече, че ми писна. Става въпрос, дали ще забременее скоро! Уф... Абе досадна работа, ама...

Общи условия

Активация на акаунт