Ноемврийчета 2005 - 13

• 15 542
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
Добър ден! Виждам, че вече сте разгряли в няколко рунда  Mr. Green  Аз ще си задържа мнението, че да не се отделяме много от основната идея, но наистина може просто да се опитаме като родители от време на време да променяме тактиките с децата и да видим дали няма и те откликнат по- добре на това  Wink

Майче, честит "протичал" мъж- по- малко аварии и повече достигнати големи цели му пожелавам   bouquet Докато схвана как точно е "протичал" в първия момент доста се затрудних, ама то днес съм с прораснали корени и ми проличава блондинското  Twisted Evil (сега да не ми се обидят русите дами- просто се шегувам  Hug )

Еххо, сръчна домакиня! Бравос  Heart Eyes
Аз съм оставила и финалните козунаци и яйцата за събота, че да са максимално преснички. Досадно е, но вкъщи почти нищо "от вчера" не се яде- брои се за старо  Tired

Днес търчах обаче до магазина за други бои, че като прочетох колко Е-та имат тези, които имах и се отказах....Да ги видя и тези сега как са.

Някой спомена кърлежите и се сетих да ви обърна внимание, че много майки се оплакват от огромни количества кърлежи тази година. Даже по улиците пълзяли, а по кучетата по 10-20 намирали след разходка  Shocked Някъде имало и смъртен случай вече на възрастен човек. Не искам да ви плаша излишно, но го имайте предвид  Peace

# 226
а, ама ти руса ли си? изтървала съм. я се щракни да те видим, моля.

аз сега правя лимонови сладки. малко късно се сетих, че май трябвало да престоят, ама и така се надявам да са ок за събота  Peace

ако на някой му се идва на РД на камен, моля, нека се чувства добре дошъл и поканен!
колкото повече, толкова по-добре!
мястото ще е градинката зад блока /окосена и обезпаразитена, надявам се от утре ис пясъчник/ - жк илинден, бл. 15, вх 12 /реален 6-ти - в дъното на алеята/.
ако вали, ще се натикаме у нас. играчки има, не е много тясно /но може и да стане  Mr. Green/ и мисля, че децата ще се забавляват. а и дано се изморят, за да спят повече и по-дълго.
добре сте ни дошли  Hug

# 227
ха така, малко да се радвижи темата  Laughing
пишете ни и нас към пищящите, ревящите, тръшкащите се, инатливи деца. понякога се справям, понякога не. чакам да мине този период, които педиатри/психолозите с право са нарекли terrible two. това ме успокоява.
честно казано, никики, без да се сърдиш, от постовете ти и на мен ми става едно такова напрегнато, щураво и много енергично. де да знам, може за това да е виновен и дявола в подписа  Mr. Green идеята ми е, че може и по наследство да се предава, ако ти си така малко по-енергична. иначе в методите на възпитание не се бъркам на никого. аз най-мразя някой да ми казва какво и как с моето дете.
чакам кейти да стане и ще боядисваме яйцата. не знам дали няма да е грешка и колко яйца ще останат здрави, но ще й е много интересно. миналата седмица й бях извадила в едни малки купички най-различни по форма макарони, панделки, звездички и т.н. е, не можете да си представите каква игра падна да ги оцветява с водните боички и после да ги набучва на поставка от пластелин да изсъхнат. игра почти цяла седмица, после й омръзна и прибрах всичко. явно бързо им омръзва на чаветата, искат разнообразие и затова щуреят.
сега сме на вълна новите епизоди на франклин и вкъщи е спокойствие.
заредила съм един шкаф с брашно, захар, бадеми, стафиди и т.н. утре започва голямото приключение с козунаците. да видим дали поне един ще мога да докарам на вкус или вид  Crazy
чудя се дали май месец да не си направим една почивка само двете с кейти във варна. дали ще е голямо приключение  Thinking

# 228
Не можах да изчета темата и много неща не съм видяла.
Честито протичване на Камен !
Явно всички ноемврийчета са в период на себеотстояване .
Алекс  говори с категоричен глас и  сключени вежди ,докато  ми обяснява
какво искала да направи и как нямало да направи това ,което съм й казала.
Ако това не помогне ,започва да повтаря до безкрай каквото си е наумила и ми демонстрира нещо като плач ,но е много смешна,защото  "играе роля"  -прави се, че плаче и  от време на време спира ,за да ме погледне изпитателно -проверява дали дава резултат. 

И още нещо забелязвам .В последно време постоянно е в роля - смее се "зловещо" ,като една консервна кутия от някакво филмче ,което й подариха,говори ми много миличко  ,с интонациите на актрисата ,която озвучава Франклин и ме пита "нали може" и в следващия момент  с преправен глас ми заявява ,че била "бойник" /побойник/.

Ако усетя ,че назрява конфликт и не мога да й отклоня вниманието  ,няколко пъти я предупреждавам ,че след малко ще направим, каквото съм казала, и след това започвам да броя бавничко: едно ,две ,три и на три я грабвам и  потегляме  в посоката ,в която съм решила .
 Това го правя от доста време и тя вече знае ,че започна  ли да броя бавничко 1,2.. - работата вече е сериозна  и  отстъпва с възмущение .Последния път дори сама тръгна ,за да не я вземам аз .Та за сега отстъпва..... Simple Smile

# 229
Майче, как бързо лети времето от страни...Кога стана време за РД на бебко  Grinning А иначе ме развесели с русото и реших да ти пусна една снимка, но да поясня, че аз съм си черна та синя, ама истинската ми перушина е русолява и като не се боядисам си излизат руси кореняци  Laughing
Ето на блондинка (http://picasaweb.google.com/milady2005/Makeover/photo#5192824395084086482  Twisted Evil

# 230
Не мисля, че темата е загрубяла, нито пък съм се обидила на някой, всеки си има мнение, а още повече, че съм и съгласна с мнението на Elspet, вярно е, че не се хваля, а повече се оплаквам, но не е лесно да гледаш дете с диструктивна енергия и всяко изречение да започва с "НЕ", вярно е и донякъде, че съм нервна, но доскоро не бях, за хвалене, мога само да се похваля, че ми е здравичка! Laughing И на мен не ми се коментира повече относно това и обещавам в бъдеще да съм по-здържана в постовете си! Peace
exxo Прекрасни са яйцата  Heart Eyes, аз мисля в събота да ги боядисам!
Цитат
А и да питам, има ли консултация сега на 2,5 или чак на 3 годинки????
Мисля, че е на 2,6г. , но може и да са я отменили. Rolling Eyes
 микки Нашите пъпки са като вашите от налазване, но да те попитам за къпането какво ти казаха, аз забравих да попитам, а искам да я изкъпя довечера? Rolling Eyes

# 231
  • София
nikiki - да де на две и половина имах предвид, ама пуст мързил да го изпиша с думи Wink май ще трябва след празниците да питам педи....

# 232
има консултация, ние оттам идваме сега. само мерки и теглилки де. Хвалим се с 91 см и 15,2 кг. То голямата хвалба  Wink
отивам да варя яйца.

# 233
  • София
тити -мерси...е то мен ясно - килата ме вълнуват нали все ми е болна тема....ама го гледам , че е получил малки бузички и мн ми тежи вече, та се чудя колко е станал Wink

# 234
Да, само тегло и мерки, а ваксината е чак в първи клас.
Аз отивам до болницата, да занеса кафенца  момичето с което бяхме в една стая до скоро в заразното, малката Християна е на 9м. и е в много тежко състояние, на косъм е Cry После ще дам подробности, опиша ситуацията.....

# 235
nikiki, стискав палци за детенцето  Praynig

# 236
Ники, прави ти чест, че не се обиждаш, а си мисля, че тук трябва да можем да си каzваме и такива нещ. Ей така zаради другата гледна точка понякога. Стискам палци zа детенцето...

# 237
  • Карлово
Ники, ами нищо не са ми казали за къпането, т.е. къпя си я всяка вечер, че и след разходка понякога, защото открихме сезона на пясъчниците и нали се сещаш в какво състояния я прибирам Mr. Green

Я да ви питам за книжките за оцветяване. Мартина много обича да оцветява, ама то всъщност е едно драскане с фулмастерите по листа на книжката. Опитвах се да обяснявам, но не схваща как става точно това нещо. Някое дете оцетява ли правилно и изобщо трябва ли да я уча някак или сама ще открие топлата вода?

Еххо, поздравления! И аз оцветявах със седефена боя, и с желатинова, и с кристали, въобще поиграх си таз година. Ще покажа утре снимки, че ми е паднала батерията на фотоапарата.

Praynig за детенцето

# 238
Да, само тегло и мерки, а ваксината е чак в първи клас.
Аз отивам до болницата, да занеса кафенца  момичето с което бяхме в една стая до скоро в заразното, малката Християна е на 9м. и е в много тежко състояние, на косъм е Cry После ще дам подробности, опиша ситуацията.....
Хриси не е никак добре, и аз се моля за нея, сдържах се пред майка й да не плача, всичко почна при бебката от вирус (бр.пневмония) изписвали са ги два пъти след нас и са ги приемали пак, втория път детето е колабирало и сега е в будна кома, мислят, че се е увредило от честата смяна на АБ - 6 на брой  Shocked.. Cry..вчера са почнали да й слагат един много силен поръчков искрено се надявам да помогне и Хриси да започне да реагира пак! Praynig
И моето Криси пак не е добре (да не я похваля, че е здрава и..), изкара ми акъла с тази нейна Т, два пъти ми вдига и сега е пак с над 39, без да чакам пъхам свещички и днес ще сме пак по доктори...

# 239
  • София
 smile3558

Nikiki   202uu

Яйцата боядисахме вчера. Много хубави станаха, снимки надявам се довечера. Идеята и децата да участват не беше добра. Накрая ги пратих да си играят в стаята и им показах готовите яйца. А и те не одобриха факта, че яйцето трябва да кисне толкова много във вода. Също така не им хареса, че не позволявам да ги трошат.

Мерки: 13 кг, 90 см - фини сме. Но пък налита много на шоколад. Понякога чак се учудвам как може да изкара цял ден на сладко.

Довечера ще се събираме с една приятелка да месим козунаци. Но с четири деца не знам как ще стане работата.

Дано хубавите молитви, които се четат тези дни да помогнат на всички, които имат нужда.

Общи условия

Активация на акаунт