Пролетно-освежаваща XIII тема на Френските га(р)джета

• 21 625
  • 296
  •   1
Отговори
# 60
Сбъдваща - Завиждам ти и аз искам цяло лято в Бг Embarassed, къде ще ходите на моренце? И още един въпрос, доста неща поръчвам в ла редут, но си ги мъкна в багажа, как мога да ги изпратя направо в София? Не е ли рисковано и колко струва? Сега получих новия каталог на Обене ( les aubaines) и има много изгодни неща.
Ox, седнала съм уж да уча правилника....ама нищо не запомням, като си спомня, че листовките ги научих за 3 дни и ме хваща срам.
Момичета, кажете, с коя авио компания пътувате?
Лека вечер Hug

# 61
melinda, добре си дошла!

kookai, това да си домакиня и майка си има преимства - едно от които са летните дълги ваканции в БГ. Тая година ще имам доста задачки в БГ, няма да скучая. За моренцето - резервирахме тук:  http://miramar-bg.com/bg/gallery.php
Не сме ходили до сега там, похвалиха го доста, в нета само хубави отзиви чета. Дано останем доволни.
За Редута - аз поръчвам подаръците до сега на всеки поотделно с доставка до адреса му. В Редута на втора стъпка преди плащането има опция да изпратиш поръчката като подарък на друг адрес - пишеш адреса и готово. Има разни кодове за намаления и безплатна доставка, така че излиза доста икономично. Не е рисковано, до сега всички подаръци са получени, забавянето е 3-6 седмици, имай го предвид. За кодовете - има една огромна тема само за редутски кодове в подфорума На пазар - потърси я.
 Тая година мисля да не се занимавам с различни поръчки - ще напълня кошницата и ще направя една доставка на адреса на родителите ми. Подаръците после лично ще си ги нося.

# 62
Chumbi, Сбъдваща мечти, благодаря ви!  Hug

Kookai, аз съм летяла до Б-я с Алиталия и Луфтханса. Доволна съм и от двете авиокомпании, като че ли храната в Луфтханса е по-добра особено в сравнение с България Еър  ooooh! . Обикновено си купувам билета чрез http://www.fr.lastminute.com и задължително при търсенето тиквам Mes dates sont flexibles, за да ми покаже няколко варианта около датите. Така съм намирала доста добри цени. По-евтините билети са със смяна напр. в Рим при Алиталия, но разликата в цената с директните полети оправдава неудобството от прикачването на втори самолет.

Аз бях много впечатлена като прочетох, че Мистикови шофират до Б-я. Mystic, колко време отнема?Спирате ли някъде и не излиза ли много скъпо горивото?

# 63
Мелинда, www.opodo.fr дават по-добри цени за полети. Ние от години ползваме тях, никакви забележки (още не са ни пристигнали билетите които поръчахме в петък обаче, обикновено са много бързи). Един път поръчахме директно от сайта на Австрийските, но вече така е по-скъпо.
Иначе летим предимно с Австрийските и Луфтханза. Нямам забележки.

# 64
Привет и добре дошла на melinda и от мен  Hug!
 Е, в началото е малко трудно, винаги те мъчи носталгия и хората ти се струват студени и негостоприемни, но ще мине, а и виж там в Париж колко българи и бг мами има, така че ще си намериш приятели и среда, не се притеснявай; пък и щом си от френската, няма страшно с френския  Grinning
Ние сме пътували с Луфтханза и чешките авиолинии - ама май хапването им е по-скромно, а пък те децата нали това чакат, само да се качат в самолета и почват да питат кога ще ядем  Laughing
Проблема със сърцераздирателните изпращания съм го решила като съм забранила на майка ми да идва на летището, че става много драматично - тя реве, децата реват и аз едва се удържам, затова идва другата рода - за тях не плача толкова  Mr. Green

Сбъдваща мечти - хотела изглежда супер , да споделиш после как е там!

" kookai, това да си домакиня и майка си има преимства - едно от които са летните дълги ваканции в БГ"  !!! Точно така,  подкрепям абсолютно!!!

Последна редакция: вт, 22 апр 2008, 18:17 от isave

# 65
Здрасти на Мелинда и soit bienvenue!

Не знаех, че на Обзор такива големи хотели са построили. Аз пък се ориентирах към Поморие и то много скоро  Laughing
Иначе аз ползвам различни сайтове, които сравняват цените на по-известните агенции за билети. Последно обаче купих от SwissAir директно от сайта им. Застраховката не е скъпа плюс това.
Пътувам най-вече с Луфтханза. Избягвам Алиталиа, заради лоши техни навици. От австрийците също съм доволна. Когато мога и има различни промоции, се спирам на Еър Франс и БГ Еър.

За пътуването с кола до БГ и посещаване на различните страни по пътя, го обмислям сериозно това лято след новата мобилна придобивка обаче.  Crazy

Съвсем друга тема: не знам дали вие сте си намерили крема за лице на вашите мечти, но аз бях в търсене на този от години. И го отрких! Затова ще споделя  Mr. Green :

KiBio

Ако някой се интересува, имам инфо откъде да се закупи на много по-изгодна цена. Пишете на ЛС.

Тази седмица сме сами с мъжа ми. Моето Йо ми липсва много, макар да знам, че се забавлява.  Confused Затова всяка вечер имаме по нещо организирано,  за да минава времето по-бързо  Mr. Green Днес темата е театър и тартини със салати след това.  Wink

Приятен ден, девойки кръшни!

(П.С. Днес случайно се качих на кантара и какво да видя цифра 5 отпред  Mr. Green за първи път ми се случва от 2,5 години, т.е. от бременеето ми  Whistling ) Ха, наздраве!   bouquet )

# 66
Мерси за информацията относно самолетните билети, ще прегледам линковетем, които сте дали, досега винаги се набутвам с ер бг или ер франс и въпреки цените, все имат закъснения.

Сбъдваща - хотелчето изглежда страхотно, да изкарате много приятно край морето. Ако ти попадне някой код за безплатна доставка, дай насам, благодаря за бързия и изчерпателен отговор Hug
Клео - честито за добрата форма, за каква кожа е този крем? Аз току-що си купих един дневен крем на caudalie, но ако е много добър, като ми свърши този може да го потърся.

Hug

# 67
  • София
Момичета мога ли да помоля за малко помощ ?

Имам следният проблем - българска гражданка осигурена за всички рискове в България се омъжва във Франция и е постоянно пребиваваща там от 01.02.08. Трябва да ражда след две седмици.
Питахме в НОИ София преди да замине, казаха, че от там трябва да й дадат формуляри Е115 и Е116 преди раждането.
Сега ми се обади и каза, че отказвали да и ги дадат във Франция, защото нямала формуляр Е 106, без него щяла да загуби болничните от България. Трябва ли да има такъв формуляр или трябва Европейска здравна карта.?Може да звуча объркано, но ако някой е минал процедурата ще му стане ясно. Дано да има такива. 

# 68
Момичета мога ли да помоля за малко помощ ?

Имам следният проблем - българска гражданка осигурена за всички рискове в България се омъжва във Франция и е постоянно пребиваваща там от 01.02.08. Трябва да ражда след две седмици.
Питахме в НОИ София преди да замине, казаха, че от там трябва да й дадат формуляри Е115 и Е116 преди раждането.
Сега ми се обади и каза, че отказвали да и ги дадат във Франция, защото нямала формуляр Е 106, без него щяла да загуби болничните от България. Трябва ли да има такъв формуляр или трябва Европейска здравна карта.?Може да звуча объркано, но ако някой е минал процедурата ще му стане ясно. Дано да има такива. 

Нямам представа от тези документи, но тъй като е омъжена за французин, би трябвало да фигурира в/у неговата здравна карта (carte vitale). Така всички мед.разходи във Франция ще й бъдат поети и няма да има нужда от документи Е115 и т.н.

# 69
  • София
Знаех си, че не съм обяснила добре - не е проблемът в поемането на разходите във Франция. Проблемът е, че в България се осигурява на максимума - 2000 лева и без тези формуляри губи 9 месеца болнични, което не е малка сума. В софийското НОИ ни обясниха, че от там трябват тези формуляри(въпреки, че не са много наясно, имайки предвид, че ни препращаха от стая в стая), а от Франция сега пък твърдят, че трябвало от тук друг формуляр - Е106.
Четох, търсих информация, но според прочетеното тези формуляри са за командировани във Франция лица, а не в нейният случай. Надявах се, че някой случайно може да знае.

cleoven , благодаря за включването!

# 70
Знаех си, че не съм обяснила добре - не е проблемът в поемането на разходите във Франция. Проблемът е, че в България се осигурява на максимума - 2000 лева и без тези формуляри губи 9 месеца болнични, което не е малка сума. В софийското НОИ ни обясниха, че от там трябват тези формуляри(въпреки, че не са много наясно, имайки предвид, че ни препращаха от стая в стая), а от Франция сега пък твърдят, че трябвало от тук друг формуляр - Е106.
Четох, търсих информация, но според прочетеното тези формуляри са за командировани във Франция лица, а не в нейният случай. Надявах се, че някой случайно може да знае.

Изпратих ти ЛС, дано внеса малко яснота по въпроса.

# 71

Надявам се Сбъдваща мечти да ти е отговорила. Аз с НОИ никога не съм си имала работа, имам си легализиран представител, който се справя много добре.  Laughing

Хора, да ви кажа, ходете на театър. Ако може да е и смешен, още по-добре. Такава доза адреналин си поех снощи от спектакъла. Страхотно! Че и с артистите се запознах...Сладкодумно с чашки пунш изкарахме до 0 часа.

# 72
Здравейте! Simple Smile
Доредих се и аз посред бял ден да пиша- Колето заспа и аз реших, че пак ще е за около 15 мин, обаче ей го, вече половин час... Поспалан като майка си!  Mr. Green
Наистина много е порастнал- пък и за възрастта си е пътешествал много, надявам се някога, като поотрасне и гледа снимките, нещо да трепне в подсъзнанието му и да се почувста наистина гражданин на света, ама съвсем в буквалния смисъл на понятието!
Ние също ще скокнем до Бг в началото на май- за една седмица. Вече си резервирахме билети, ще летим с Луфтханза. Надявам се този път да няма произшествия и счупени куфари.. и по този повод и ние сега сме в търсене на лека и малка количка, за да не трошиме Чикото на детето- още веднъж мине ли през хамалските ръце, съвсем ще му разкажат играта ooooh! Обаче нещо не мога да се ориентирам- гледахме в Леклер един модел, много лек и евтин, не е лоша, но ми се струва прекалено изправена, а малкия още не трябва да е съвсем седнал newsm78 Ще трябва в някой бебешки магазин да се разтършуваме по-подробно..
Опс- айде, толкова беше спането Grinning
Хубав ден на всички Hug

# 73
нещо красиво:
http://lh6.ggpht.com/eliaplt/Rsc0qwVjorI/AAAAAAAAEGA/6iHwF1sT1XQ … olet%200%20FC.jpg

Мамите на госпожици да хващат куката  Mr. Green

и нещо смешно:
http://kravata.kartichki.info/

Добре си ни дошла,Мелинда!
А-а-ах 16 арр-скъпи спомени имам от едни студентски купони.Успяхме да се съберем 5 човека в апартамента(9 кв.м) на домакина... Laughing 

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 18:15 от Шомон

# 74
Момичета, весели празници на всички ! Ние заминаваме утре сутринта.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт