Пролетно-освежаваща XIII тема на Френските га(р)джета

• 21 877
  • 296
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, отсрамих милата ни родина с пълна програма: козунак, курабийки и кифлички! С яйцата ще се цапам утре по традиция. Благодаря на Mama Strumpf и Шомон за напътствията. Сутринта се запътих към един турски магазин и си взех мая. Пускам линк за резултата на моите усилия, но бъдете снизходителни, защото това ми е първият соло опит за Великденски сладости!   Flushed Все пак важен е ентусиазмът!  Simple Smile

http://images25.snimka.bg/005688891.jpg
Пожелавам на всички в и извън България весели Великденски празници!  Hug

# 91
Привет момичета!!!

Аз да се обадя, че нали обещах по-често да се появявам:)

Добре дошла, melinda! Ние да несе окажем комшии:) И аз съм в 16 арондисмон  Laughing. Ти в коя част си?

А за козунака и кифличките - какви критики, на вид са превъзходни, ти ппо каква рецепта ги прави?
И ние утре ще вапцваме яйцата - аз купих от тук бои за храни и ще се пробвам.

Какво стана ще се виждаме ли по парижки този уикенд с децата? Аз предлагам да си заплюем някои хубав парк, който е удобен на всички.

Давайте предложения, а които не суспеят да се включат ще се опитаме да ги издирим по телефона или по скайпа.

# 92
Melindaaa поздравления за козуначените изделия, голяма майсторка си!!!
Вие направо ме засрамихте, момичета, аз пък хич не меся, (подсигурила съм се с готови); само яйцата  ще боядисам и ще се постарая над агнешкото  Laughing
И все в този дух - ще ходите ли на църква? В Париж има, знам, че и в Страсбург и в Лион също ще има литургия на български, аз намерих един български свещеник, ( по-точно той ме намери  Grinning),  който ще дойде и в Лил да ни навести, ама след празниците; някой чувал ли е за отец Симеонов?
Айде и утре със снимки на яйцата  Heart Eyes

# 93
Мелинда,миам-миам-миаммммм smile3501

Надин-ние, цялата рода,сме канени на тържествен обяд у един френски приятел  Wink-съпругата му е българка...Но, ако се измисли едно великденско яйцечупене и надяждане с козунак,ще се постарая да дойда.
А относно парка-предлагам моята потънала градина.Такава е зелена, а лаленцата са разноцветни-цяла феерия от красота...

Ето го и нашият човек артиста:http://www.roumiana.com/album_tch.htm

И аз се подготвих да творя великденски изкушения,но...Купих си специални триизмерни форми за сладкиши-заек и агне и... се оказа,че са по-голям размер от фурната.Здраве да е-може пък фурната ми да порасне до следващият Великден.Нали всеки ден я поливам... Laughing

# 94
Шомон, супер ще да е твоята градинка ама вие като сте канени на обяд как ще стане?

А този младеж, нашенец къде казваш, че играе в момента?

# 95
  • MERIGNAC, FRANCE
Шомонски, ами аз маята я замразявам, защото в Бг в магазините така я продават, ама щом казваш 4е не трябва - слушам  Peace  Laughing

Мелинда, дори изглеждат много вкусни твоите творения   chef

# 96
а-а-а, Щрумфи-после затова лелички се тюхкат,че баницата не се е надула  Wink

Надин-ние сме канени за 12,30...Не мисля,че ще останем повече от два часа...ще се доразберем.Стига идеята да ви харесва...

Тази вечер е последното му представление в тази пиеса.За съжаление самият театър затваря за момента.Ще ви държа в течение и можем да организираме едно културно-масово мероприятие за следващата премиера  Laughing

ПС-градината е 600 кв. м -има място за цялата бг общност и няколко картона боядисани яйца  Wink 

# 97
Ми хаиде да се разберем за час тогава. Мира е навита, Ани също, но трябва да се уточним.

# 98
Здравейте набързо и от българско! Тук великденските приготовления кипят с пълна сила, днес беше боядисването на яйцата(заради нас) от 4 деца в критично малка взраст ooooh!По-опасни яйца никой няма от нас!
Иначе пътуването мина супер, като се има предвид че аз бях с ужасно гастро....За втори път съм угорчена от студенината и нелиубезността на стиуардесите в Луфтханза. Не само , че не ми помагаха за децата, ами ме гледаха на кръв и отказаха единствената услуга, която им поисках:да ми отсервират платата преди другите, защото бяха застрашени от бутане и разливане...На връщане поради това добре ще обядвам и няма да вземам храна в самолета. Мислех, че само франсетата не обичат тези, които не им говорят езика ThinkingДори не ми казаха довиждане...само ме гледаха критично, защото бях последна....

В България иначе си донесохме студ и дъжд, не можем да си покажем носа на вън. Нямаме късмет с ваканциите тази година.

Весели празници на всички и приятна козунако-яйчена среща на парижанки!

# 99
Христос Воскресе!
Здраве и късмет на вас и семействата ви!

Ето моите козуначени творения от вчера. На вид не ги докарах много, но пък станаха вкусни. Да ми е жива и здрава машината за хляб.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=218069&photo=30

Мария, кога се връщате? Дано времето се пооправи и успееш да си починеш малко.

# 100
Воистина Воскресе!

Присъединявам се и аз към пожеланията на Сбъдваща мечти и желая на всички ви много светлина и топлина в сърцата  Heart Eyes

# 101
Честит празник на всички!!!
Сбъдваща мечти много вкусни ти изглеждат козунаците!!!

Аз се опитах един  кранч да направя ама безуспешно, печката ми явно не става за такъв тип сладкиши само на дребни сладки ще наблягам Simple Smile))

Мариякара, весело изкарване в БГ, дано се подобри времето и да се порадвате на слунчице през ваканцията!

Срещата ни за днес е в 4 на Айфеловата кула, който има желание да заповяда, от дясната страна като сме с лице към кулата до градинката.

# 102
Воистина Воскресе

Здраве и живот за всички-малки и големи...

И аз направих вкуснотийки-една любима рецепта,не точно великденска
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=241060&photo=1

Сбъдваща мечти-шапо

Мария-важното е,че сте стигнали успешно...Ще ги видя скоро и аз немските стюардеси...
Досега,най-много са ме глезили едни тиролки Laughing-тиролски авиолинии.Момичетата са облечени в носии,много красиви и мили.За съжаление имат линия само София-Виена(или поне така беше)   

Hug

Последна редакция: нд, 27 апр 2008, 21:29 от Шомон

# 103
Воистина Возкресе! Бъдете всички живи и здрави, безкрайно щастливи и обичани!

Много вкусотии сте напоказали тук. От ръцете на Сбъдваща Мечти не съм се и съмнявала, че ще се роди нещо друго  Laughing Мелинда също. Не изглеждат никак зле. Браво за куража.

Шомон
, твоите скадкотии ми приличат на едни марокански делиси. Какво е точно?

А този артист ми изглежда страшно познат. Че и заралия да бил. Питам се дали няма брат, който е учил във Варна.  newsm78

Сега след празника има някакви си 3 дни работа и пак ще има почивка. Обичам месец май!  Mr. Green

На Луфтханза все на любезни съм случвала. И все на английски сме си говорили. Само веднъж в големите студове, самолетът трябваше да изчака да му бъдат размразени крилата и стоя час и половина в готовност. Йоана беше изнервена от многото път и не спираше да се върти и да плаче. Стюардесата не спря да ми повтаря командантски да я сложа седнала и с колан + това вързана. Опитах доста пъти, но беше абсурд. А тя продължаваше да ме тормози. Накрая я попитах има ли деца. Жената се смути доста. Ходи вържи едно дете на 2 години за толкова дълго време на всичкото отгоре в периода м/у 19 и 20 часа. Казах й, че я оставям свободно на седалката под моя отговорност.
Както и да е. Върши си работата жената.

Беше слънчев уикенд, а?
Сега вали.  Crossing Arms

Последна редакция: пн, 28 апр 2008, 11:22 от cleoven

# 104
Воистина воскресе и от мен макар и със закъснение!  Hug
Пожелавам на всички ви много здраве и късмет!
Сбъдваща мечти и Шомон, много вкусни снимки!   Hands Thumbsup Поздравления!

Nadin, аз живея близо до Eglise d'Auteuil. Ти в коя част на 16-ти си? Много се зарадвах да разбера, че имам съседка  Simple Smile . За вкусотийките - правих ги по изпитаната рецепта на баба ми. Тя е моят авторитет -  chef .

Какво стана? Срещнахте ли се по парижки? Аз си мислех за тази среща, но нали съм "бездетна"   Blush , та не знаех дали е удобно да се изтърся принципно, а и видях мястото и часа твърде късно   smile3555 . Нищо, следващият път!  Simple Smile
Пожелавам ви приятен ден и чудесна седмица!  lovekiss

Общи условия

Активация на акаунт