Хиперактивност с дефицит на концентрация - тема 3

• 73 059
  • 475
  •   1
Отговори
# 165
oddy, от сърце ти пожелавам успех утре! Praynig Hug

# 166
Веселчето   има само една  преведена книжка на български от поредицата  I Spy    .Нашата е за фермата  , видях ги   в Амазон   има за  морето   джунглата   10-тина тематики  .  bouquet

# 167
Момичета, моята Мария вчера ме изненада с въпросът "Кога?". Взех я от детската градина и веднага се качихме на автобуса към логопедката. Наближихме къщата на детенцето, на което скоро бяхме на рожден ден и тя ме попита: "Мамо, кога ще ходя на рожден ден на Радито?". Даже с нужната интонация.  Grinning А снощи попита: "Тате, кога ще ходим в Бургас при леля Пети и свако краси?". Е, звукът "р" още ни е проблем. Изговаря го някак по френски. Flutter Laughing
Сега ми е едно свито на душата, след 2-3 часа ще започва тържеството в детската градина.

# 168
  • sofia
Мари_ Анка, това, че ти задава въпрос е чудесно. Моя калпазанин, май само въпроса "кога" не ми задава  newsm78. Използва "къде", "как", "защо","кой", "какво","има ли", "може ли", и май това са  Confused. На интонация ги докарва. От утре почваме и занимания с арт терапевт един час седмично.

# 169
  • Пловдив
Кифличке, Мари - анка, направо ви завиждам. Ние още сме далеч от въпросите. Но затова пък с ината сме далеч пред всички. Днес се опитвах да го заставя да си легне да си почива наобяд, но уви......уж легна, заигра се в хоризонтално положение с токата на един колан, викам си,а, ще се излъже и като му хрума че ще става и се въртя, въртя, аз се опитвам пак да го сложа да легне, но не, най накрая се разрази и рев и аз се предадох.
Чудя се на обяд нещо леко за успокоение, дори и само като ритуал - някой пробвал ли е Дормикидд/ май така се пишеше/ за леки проблеми със съня в детската възраст, дава се и на кърмачета, та си мисля, че е лекичко. Ние сме пили Каетюд, но никакъв ефект нямаше.

# 170
Ние отдавна не спим   на обяд  и тк не  ходи и на градина се гледаме вкъщи .В интерес на истината в градината спи  а вкъщи не иска  и да чуе да ляга в леглото  Mr. Green
Задаването на въпросите  става по етапно    първо единия  въпрос след това следващия   но за да  се  научи  да задава  въпроса иска постоянно повтаряне  и питане  докато се научи.
Да се похваля  Дани   вчера  разказа цяла приказка    при  логопедката от край до край, която не бяхме   учили  вкъщи ,  направиха ми показно  какво   правят в момента само  двето не се просълзих накрая от щастие  Embarassed Hug

# 171
Bluevelvet -искам да кажа БРАВО НА ДЕТЕТО, smile3501 newsm10,надявам се и аз някой ден да се похваля с такива успехи newsm17,но ще се похваля с това,че Ана-Мария вече я записах в училището ,[smilie=smile3501.gif]даже се запознах с класната която определено е много притеснена,защото ще има още едно детенце в класа със същия проблем като нашия,естествено си остави вратичка,че ако не се справяме със заниманията ще се насочим към индивидуалната форма на обучение,но дотогава може да ни се случи чудо smile3521 newsm17  в крайна сметка,работим усилено и това не може да не даде резултат,нали.
Относно спането след обяд,недейте да насилвате децата да спят,това е някакъв тип съпротива от тяхна страна по повод на нашето настояване,/и това е фраза от нашата психоложка/ние много отдавна не караме Ането да спи,обаче с времето тя ни научи,че когато иска,тя сама ляга и спи,какво да се прави-характер на скорпион  newsm53 newsm51

# 172
  • София
Момичета, издателство "Фют" са издали много хубав "Картинен буквар" с над 500 картинки и думи:
http://www.fiut.bg/index.php?page=shop.product_details&flypa … art&Itemid=32

А картите на Мая Христова, които е качила Bluevelvet са много хубави за работа.  Hug

# 173
Oddy, много се радвам за вас. Първата малка стъпка е направена и стискам палци всичко да тръгне и да върви нормално. На мен ми е леко страшна темата за първи клас... Според нашата логопедка  ще си навакса детето до тогава и аз много много силно се надявам да е така. А най-важното е да попаднеш на човек...

Ники в къщи категорично отказва да спи, но пък в градината си спи...  newsm78 Не го молим от много отдавна. Той така или иначе спи когато иска, насила не става.

# 174
Видях го картинния  буквар   за начинаещи е чудесен   за дете  което сега започва да трупа  речниковия запас   . Има  го в Хеликон bouquet

Оddy Много се радвам за вас   bouquet

Последна редакция: ср, 23 апр 2008, 18:45 от Bluevelvet

# 175
  • София
Видях го картинния  буквар   за начинаещи е чудесен   за дете  което сега започва да трупа  речниковия запас   . Има  го в Хеликон bouquet
Точно така, за натрупване на пасивен печник и за развитие на активен речник е страхотен. И картинките са хубави, не се чудиш какво точно е нарисувано.  Simple Smile

# 176
Разсмя ме темата за неспането на хиперактивните дечица. JoyСетих се ,че в тяхното ежедневие  май само на мен и на родителите ни се спеше и то..зверски. LaughingАми тук са се убедили,че по-полезна е за децата над 3 години  не съня от 1-2 часа след обяд ,а т.н дрямка(nap) от 30-50 мин.Забелязвам ,че идеята е да се насити с терапии,училище, спортове деня ,което би гарантирало  по-дълбок и ползотворен нощен сън.Задължително спортовете са към 5-6 часа вечерта. Много полезни са методите на приспиване на детето с монотонни звуци(водопад, дъжд,прибой-ще ги потърся в нета за фри доунлоад).А също при мен много използваха ароматните масла  с успокоителен ефект-лавандула,календула..има цял списък .Няколко капки на възглавницата или изсушени билки вързани над леглото.Или разходка след вечеря.А щях да забравя ,ако детето е на стимулант вече имаме и допълнителен проблем с приспиването-не знам сега как са със заспиването децата на концерта с..този 12 часов ефект:((( newsm78

# 177
Музика за релаксация   Simple Smile

7   -диска музика   Sounds of Nature (звуци от природата) - http://www.demonoid.com/files/details/1312074/3100888/
Sounds Of The Earth - Deep Into The Earth - http://www.demonoid.com/files/details/1444227/5426554/
 Sounds Of The Earth - Sea- http://www.demonoid.com/files/details/1444236/4651332/
Sounds Of The Earth - Mountain Stream- http://www.demonoid.com/files/details/1444230/775222/

NATURA Sound Therapy software features sounds of ocean waves, babbling brook, thunderstorm,
forest evening and two ambient space music sounds. Each sound has its own volume control and sounds
can be mixed with each other to form unique combinations. These nature sounds have been digitally
recorded in stereo sound. NATURA also offers brainwave frequency patterns that can be added to the
nature sounds or played on their own, enhancing mental focus and producing states of meditation and
relaxation. -Това е програмка само с такива звуци  водопади  ,вълни,вятър ,бълбукане на поточе  и  тн

http://www.demonoid.com/files/details/1439738/6201776/

Музиката е много приятна за слушане    bouquet

# 178
И Мими не спи на обяд, а вечер е активна до към полунощ. Confused В детската градина редува периоди на обеден сън и периоди с тотална липса на такъв. И аз многократно съм си мислила за някаква аромотерапия, но за съжаление не мога да намеря такъв терапевт за сега.
Тържеството на Мими най-накрая е вече история. Бях ужасно притеснена, но като цяло мина добре. Е, можеше и по-добре да е, защото тя така хубаво и с висок глас си казваше стихчето у дома и на репетициите в ДГ, а на самото тържество мънкаше под носа си и на всичкото отгоре се обърна с гръб към публиката. Mr. Green Иначе участваше в абсолютно всички танци, без изключение и пееше във всички песнички. Мисля че като за първа такава изява, трябва да съм доволна. Grinning
mama mariana, спокойно, и Ванко ще започне да задава въпроси. Още от самото начало работите може би с най-добрите специалисти в Пловдив и не сте изгубили ценно време в търсене и лутане. Последният път като видях Ванко, ме изненада приятно - има вече реч при него, нещата започват да се развиват! Hug
Bluvelvet, благодаря за линковете с хубав релакс.  bouquet
Веселче, на теб също   bouquet Ще ми се да запиша Мими на някакъв спорт. На конен със сигурност, но искам и още нещо.
oddy, браво! Hug Много късмет ви желая! Разбира се, че след като се работи с детето, няма начин да не се види резултат рано или късно. Grinning

# 179
Браво на Мими   Laughing Марианка трябва да си по  уверена и да  вярваш в нейните  въвзможности   Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт