Хиперактивност с дефицит на концентрация - тема 3

• 73 055
  • 475
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря !Първо да кажа, че детенцето ми току що ми подаде кутийката с хапчетата, които пие и ми каза "туфори"(отвори) Grinning
До сега не знаех нищо за проблемите на моето дете и за това с никого не съм обсъждала състоянието му, но вчера ходихме при нашите кумове и започнахме да говориме за детето, а те ни успокояваха да не се побъркваме, и че детето си е на ред ама ние си въобразяваме.Той обаче беше с нас и като започна да покзва "характер" те слязоха на земята и започнахме спокойно да обсъждаме проблема и за мое учудване те са чували за ХАДВ и аутизъм. Някакси ми стана по-леко, че мога да говоря с някой, който ме разбира.
Днес ходихме при брата на моя съпруг, а те не са виждали детето дълго време и го гледаха доста странно, но не казват нищо.Питат го как се казва, а той мълчи и гледа на другата страна -типично за него, как се казва госпожата в ДГ- той пак мълчи.Аз не издържах и им казах ,че детето има проблем и те като, че ли това чакаха и като се започнаха едни разговори на дълго и на широко чак се изненадах, че и те много знаят за това, а аз не смеех досега да говоря защото си мислех, че няма да ме разберат,а ще си казват "да детето е болно ,тя на маймуни ли ни прави или не смее да признае". Но благодарение на вас мили майчета аз не се притеснявам да говоря за детето си пред когото и да било.Мисля, че така обществото ни ще стане по-толерантно и ще проявяват по-вече разбиране.
стана много дълго ама вие ме разбирате най-добре и ще ме прощавате ама отдавна не съм се чувствала така  bouquet

# 151
ZLAMOMA  иска ми се да ти вдъхна кураж, в нашата тема пише и Martin4e - тя е майка на слънцето Марти, който посещава вече цяла година Карин дом.
Благодаря , Марианка, със ZLAMOMA се свързахме вече на лични преди седмица, аз с каквото мога, разбира се, че ще помогна  Hug Последно като говорих в Карин дом, ми казаха, че и според тях има нещо като "епидемия" от такива състояния, и въпреки огромното им желание да помогнат на всички деца, не могат изведнъж, мисля, че ги викат по ред на записването. Нас също ни извикаха може би на 5-я месец, след като се бях записала. Но мога да споделя нещо друго. Тази неделя бях на едно събиране, огранизирано от една варненска фондация "Българска школа по психоанализа", и тази фондация иска да помогне на децата от аутистичния спектър на възраст до предучилищна. В момента нещата са в процес на дообмисляне, но доколкото разбирам оттам могат да ни предложат занимания, след проучване на детето в домашна обстановка, на занимания на място. Другото, което мога да предложа, съвсем отскоро съм член на една нестопанска организация, отново насочена към помощ за нашите деца, казва се "Мой свят", с председателката и членовете също търсим начини за да помогнем на децата си, но за жалост тази "държавна машина" работи доста по-бавно, отколкото ни се иска. Важното е, че нещата са задвижени, опитваме се всички, да информираме доколкото можем обществеността, държавниците, и да търсим адекватна помощ за децата ни. Имаш ми телефона, можеш и на лични да ми пишеш, насреща съм за всички  Hug

# 152
Здравейте момичета,бързам почти да се похваля,ама утре ще мога напълно,май намерих училище за моето момиченце.Утре е срещата с зам.директорката и учителките,които ще работят с първолаци.Ще има едни преговори  Mr. Green, Embarassed нали знаете,пазарлъци Sick ама дано всичко е ок Praynig
Мари Анка,предварително ти благодаря,ще очаквам с нетърпение информация за Гърция и Турция.Човек не знае,пътя който е описан в предишната страница,за екстрасенските,за сълзите и пр.май всички сме го минали.Зла мома, стискам ти палци да си намериш работа,защото сега със сигурност си депресирана още повече.Ако продължаваш да мислиш за проблема,като проблем,май това не е правилното решение,мисли,че това е някакво изпитание,все пак това което ни се случва ни прави по-силни.Май пиша несвързано,обаче ми е притеснено за утре.
Галя,и моето слънчице забегна от мен на 01.03 за около 15-тина- 20 минути и обърнах целия център нагоре с краката,а направо изтръпвам от това което си преживяла Sick,
Ех, без лоши мисли все пак,нали, всичко ще се оправи  Hug  bouquet

# 153
  • Пловдив
 oddy знам какво си преживяла - преживях го същото края на януари след едни детски рожден ден ми се изплъзна от ръцете, докато плащах на касата в Макдоналдс и отзад на опашката хората казаха - споко, стои мирен до борчето, да ама пакостника стоял само минута. Излизам  - няма го. Ужас, с другите родители образувахме "хайка" - един в една посока, друг в друга, един баща наглежда останалите деца - тичаме по центъра да го търсим. Аз бях само с него, мъжът ми и големия син са в къщи, аз им звъня, големия като усетил от разговора какво се е случило се разплакал милия. Звъня на полицията и отговора беше, ще информирам колегите в района, но вие си го търсете. Тоест нищо! Баща му се сети първи, че е в един магазин на около 300 - 400 метра по главната отдалечен, където има ексалатори, а Ванко много обича да се вози на тях, тичам , наистина стои малкия пред ескалатора, пищи от кеф, ама го е страх да се качи. Добре че не се е престрашил, защото магазина е на няколко етажа и  едва ли щях да го намеря.

# 154
  • Пловдив
Тогава се сетих за филма"Код Меркурий", за картите с имената на детето, имената на родителите, закачени като ключодържател.Дори ги направих в къщи на Пауърпойнд. Но не ги разпечатах, не ги ламинирах. Някакси много безнадеждно и тъжно ми е като ги видя на компа и избягвам да мисля за тази случка. Друга идея - и у нас вече има дрешки, на които има етикет като визитка - име, възраст, адрес. Явно на запад се прилага системно, не само за деца с проблеми. Аз също като дете съм се губила, била съм доста голяичка - към 5-6, спомням си че беше по време на първомайска манифестация, просто загубих майка ми, но... живеехме в малък град и се прибрах съвсем благополучно в къщи.
Да ви питам, как са дечковците ви с ориентацията, Вани ме изненадва понякога, вчера пътуваме и на една детелина с надлес - доста сложно дори и за мен, и Вани ми показа безпогрешно на къде завиваме за братовчедите му и накъде за терапевтката. Баща му  дори отбеляза, че имал по- добра ориентация и от мен Mr. Green

# 155
Да ви питам, как са дечковците ви с ориентацията, Вани ме изненадва понякога, вчера пътуваме и на една детелина с надлес - доста сложно дори и за мен, и Вани ми показа безпогрешно на къде завиваме за братовчедите му и накъде за терапевтката. Баща му  дори отбеляза, че имал по- добра ориентация и от мен Mr. Green
Мири се ориентира страхотно където и да отидем. Ако сме били някъде, по някое време след време като тръгнем пак за същото място той върви пред нас. Ако е ходил през деня някъде примерно с баба си, вечерта като излезе с мен ме прекарва през същото място /ако имаме път натам/ и аз се чудя какво правим там. Като се прибера като споделя къде ме е водил и тогава разбирам, че са били там през деня.
На мен друго ми прави впечатление при него. Като тръгнем да излизаме нанякъде, ако сме например трима-четирима души, докато не се нагласим всички не ни пуска да излезем от входната врата. Стои на вратата като портиер и не пуска никой да излезе докато и последния не си обуе обувките и тръгне  Joy

# 156
Логопедичните карти на   издателство" Мая  Христова "- С  тези карти се отработват     въпросите  ,описание по картинка и тн , на нас ни бяха много полезни затова и реших да ги сканирам   bouquet

' http://picasaweb.google.bg/DesislavaPeeva79/wYUTnC

Последна редакция: вт, 22 апр 2008, 18:36 от Bluevelvet

# 157
Да ви питам, как са дечковците ви с ориентацията,
Супер, по добре от мен. И не забравя места , които го интересуват. Laughing

# 158
Момичета, май всички сме преживели ужаса на изчезването. И аз изгубих Мими, два пъти. Първият път беше през лятото на миналата година. Бяхме седнали семейно на едно кафене и тя си играеше около нас. Бяхме с бебето и може би това ни разсея, изчезна за секунди. Много се изплаших. Хукнахме да я търсим из целия парк. Добре, че живеем в малък град, където повечето се познаваме, та една баба ни я доведе.
Вторият път беше тази година на Св. Валентин. Празнувахме в ресторант. Тя вече е голямо момиче, много по-адекватна и такива щуротии не беше вършила отдавна. Гледаше в телевизора, ние с баща и потанцувахме и само след секунди нея вече я нямаше в заведението. Тя отишла до вратата, казала на един човек, който седеше най-близо, че мама е навън. Той пък решил, че родителите на това дете са си тръгнали и са го забравили. Shocked Отворил и вратата и тя в тъмното хукнала. Усетил се той какво е сторил и излязъл след нея, но тя не му отговаряла на въпросите как се казва и къде живее. Добре, че сама тръгнала да се връща. Ние през това време се бяхме разтичали с персонала и собствениците на заведението и вече ги намерихме почти до вратата.
За ориентацията - Мими се справя перфектно. В неделя имахме работа из Пловдив. От къде минавахме незнам, но тя веднага се сети, че това е пътя за логопедката. Mr. Green С моя мъж си говорим често, че това ще е първата жена в света, която се справя блестящо с ориентирането. Mr. Green Laughing
Момичета, тържеството в ДГ е утре. Стискайте палци!

# 159
# 160
И аз да споделя как се справям с ужаса да не го изгубя някъде.
Моят син по принцип не се отделя от мен . Един път ми се е случвало да го изгубя . Бяхме на море и той тръгнал да излиза от лагера, за да се върне на плажа. Беше преди 2 години, когато нямаше никаква реч.  Срещнала го една леля и го питала :"Къде са мама и тати?" и ние чухме крясъци все едно го колят , та така го намерихме  Laughing
Така ме втресе тогава, че измислих следното нещо- ИЗБРОДИРАХ на шапката отзад, на банския(когато не е със шапка) , на якето,и т.н - моят телефонен номер, ако го намери някой да ми се обади. Особено на шапката отзад на лепката не е натрапливо, но се вижда и хората се сещат. За щастие не се е случвало от тогава да го губя.
Пожелавам и на вас никога да не ви се случва!

Иначе с ориентацията е перфектен! Мога само да му завиждам.

# 161
  • София
Мишо няколко пъти ми се е губил докато нямаше реч.Два пъти ми избяга от къщата за да посрещне комшийте от другата страна на улицата - видял им е колата, и е решил да отиде да го почерпят  chef.Става въпрос за различни къщи и различни коли.Това на село.Веднъж изтича след разсърдената кака и двамата са си се сърдили сами в гората около селото с колелетата.Тогава  двамата ги изгубих.Сега вече има реч и е наизустил точния си адрес.Но трябва да бъде зададен въпроса правилно за да отговори.Ако го попита някой къде живееш - вероятно няма да отговори, но ако го питат в кой квартал живееш, в кой блок, и т.н. ще каже - дано чуе от първия път питащия, че не повтаря  Rolling Eyes.Задавам му всеки вариант на въпроса - дано не се случва да го използва  Sad.Ще го науча да наизусти и тел. ми.За него цифрите не са проблем - типично за диагнозата му. Confused.

# 162
Днес учителката се оплака, че на репетициите Мими никак не е стояла мирна. Confused Иначе стихчето си го е казала. Тиоридазин-ът не ни помага, момичета. Сутрин и давам две таблетки преди градинка и резултат нулев.
Ама за утре съм купила разни вкусотийки за награда, след тържеството. Да има стимул. Mr. Green Laughing

# 163
Здравейте:)
Абе, мен не ме е толкова страх да загубя някого,а повече да не попадне в полезрението на педофил...Тук това за съжаление си е истински проблем:(А иначе винаги надписвам връхните дрешки,ако имат децата GSM в неговото меню има "мама" "татко"-номера.Преди носех снимчици на децата в джоба си ,а сега ги имам в телефона си.Безопасността на децата е приоритет#1.А също тук е нормално да имаш кичур коса от детето си в къщи-обикновено когато го постригва фризьорка за първи път тя дава кичурче с един сертификат и ..така родителя има и ДНК..Да не се налага,но е важно.Това са все неща ,които са полезни за всички деца и родители.А и на мен не ми е простено да загубя дете -старая се когато ги гледам да ги гледам непрекъснато:)
Мари-Анка-успех и снимки очакваме от утрешното тържество на Мимето.Да разкажеш подробно после:)
Блювелвет-ти,виждала ли си тази поредица от книжки "I spy" ?Те са много добра занимавка-тренировка за концентрацията  на детето,може ако ти харесват да ги добавим към базата данни?

# 164
Здравейте момичета,днес не можах да се срещна с учителките,защото се оказа че имали съвет,та работата остава за утре Sick,е направо ми е  #Crazy
Веселче,честно казано си написала моите най-страшни кошмари,защото реално това е едно от нещата които  ooooh! #Crazy Crazy,ама господ да я пази,защото аз очевидно не мога.Като много малка съм била в ужасна ситуация на 6-годишна възраст и няма да преувелича,ако кажа,че това нещо ми е повлияло много върху отношенията ми с родителите ми,а аз можех да говоря за разлика от съкровището ми,това нещо според моята хомеопатка реално ми е повлияло и върху детето,този страх и т.н.
Надявам се,че всички усилия които полагаме всички ще бъдат увенчани с успех,  PraynigPeace Hug

Общи условия

Активация на акаунт