Хиперактивност с дефицит на концентрация - тема 3

• 73 070
  • 475
  •   1
Отговори
# 195
  • София и там където не се пуши
Мартинче - родителите с дислексия това сме го говорили (писали), че децата ни са с проблемни гърла сливици и т.н и с това търсим връзка, та нищо чудно. Аз също много късно съм проговорила и наистина имам проблемно дишане.

# 196
     http://store3.data.bg/cabelnet/tanq/

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 23:52 от Bluevelvet

# 197
Bluvelvet,   bouquet  Hug
И аз се впечатлих от т.нар. 'неправилно дишане'. martin4e, дано ти дадат повече информация специалистите. Praynig

Последна редакция: пт, 25 апр 2008, 08:35 от Мари_Анка

# 198
Здравейте мамчета!

Ние сме на осем  години (след два месеца вече на девет) и сме във втори клас.От ноември месец приемаме  Концерта (18mg.) по препоръка на д-р Топалова.В началото на учебната година сменихме училището.В старото имахме много,много проблеми както с дисциплината така и с усвояването на учебният материал.След като сменихме училището започнахме приема на Концерта.Нещата много се промениха.За няколко месеца напуснах работа за да се занимавам с него.За месец и половина започнахме да четем,събираме и изваждаме до сто.Стана много спокоен -на ден отделяме от два до три часа за учене ( с почивки от 10-15 мин.).Работим с ресурсен психолог и педагог които  са доста възхитени от напредъка.В училище за шест месеца нямаме оплаквания относно дисциплината.Медикамента го приемаме от понеделник до петък.Уикенда почиваме дори в неделя когато подготвяме уроците за понеделник не го приемаме и нямаме проблеми с усвояването на учебния материал.Относно таблицата за умножение аз повече се замислям за отговора от него.Имаме доста приятели в новото училище.   Днес бяхме при ресурсният ни психолог. Бяха правили тест .Психоложката беше възхитена от резултата.Хвърлих един поглед на теста и все едно пишеше на  китайски.............В  средата на май ще правим втори IQ test.Резултатите от първия бяха трагедия........Върнах се отново на работа -макар на половин работен ден.Странични действия от медикамента нямаме.Преди седмица започнахме приема на четвъртата кутийка.Една кутийка има 30 ампулу.Тя ни стига за месец и половина.Лятото ще почиваме т.е  няма да приемаме медикамента.И така- нещата при нас се развиват в добра насока.Толкова съм щастлива ,че нещата се оправят. didito_76@abv.bg  това е моят мейл ,  skype -  didito_76 ще се радвам да помогна на някое мамче..........................о забравих и Жорито си има   skype joroboro8  .............успех на всички!!!!!!

# 199
И аз се съгласявам с Дороти за проблемното дишане. От много отдавна мисля за това, още от много малък. Моят имаше проблеми с третата сливица и почти не можеше да диша през нос поне до 3 години и половина. Непрекъснато се стряскаше насън, защото ако му се затвори устата насън и не може да си поеме дъх и се събуждаше, често с рев и изритване на одеалата. Завивахме го по няколко пъти на нощ. Но никой специалист не ми е казал категорично, че проблемите са ни от това.

# 200
didito, определено информацията която даваш за развитието на детето ти след Концерта-та е много интересна. Тук всички се интересувахме от този медикамент, но имаше противоречиви мнения. За първи път се включва някой, който ползва медикамента. Дръж ни в течение.

# 201
Ще се радвам да помогна ......оставила съм кординати........!!!

# 202
Правя  нова папка  с картинки   като тези  в новата  кннижка на  Фют Първи  думички картинките са рисувани  Grinning

http://picasaweb.google.bg/DesislavaPeeva79/nrubWB

# 203
И аз за първи път чувам за това "неправилно  дишане". Но пък Ники не е имал проблеми с трета сливица или нещо подобно и пак говоренето ни е проблем. Може би се има предвид нещо в качеството на дишане, че не се поема качествено въздух, от там и кислорода е по-малко и оросяването на мозъка е влошено...Не знам, просто разсъждавам на глас. Все пак в много бойни изкуства, йога и пр. дишането е от изключителна важност, учат се как да дишат, има видове дишане и т.н. Възможно е да има връзка.

didito_76, благодаря ти , че се включваш. Информацията ти е много  полезна, а и на много от нас ни предстои да имаме първокласници и тази тема на всички майки от темата, че и от подфорума ни свети в червено, в главите постоянно. Много се радвам за вашите успехи. Пожелавам все така напред да вървите.   bouquet

# 204
didito_76 Ние също ходихме при Д-р Топалова в клиника "Младост", но още от вратата тя ни попита- "Нали не вземате Концерта , защото аз лично не го препоръчвам на такива малки деца в това състояние". При вас може би действа добре, но вие сте почти на 9г., а нашите деца са много по- малки. Не знам много ама според мен докторката е права.
Момичета днес е  РАЗПЕТИ ПЕТЪК , може и да знаете , че днес се минава под масата в църквата. Заведете децата си , купете някаква дрешка или чорапки и ги оставете на кръста. Ако са на градина може да ги заведете до 18.30 ч.

# 205
  • София
Сега се сещам, че логопедката ни прати на УНГ за изследване за трета сливица.Доколкото си спомням се притесняваше, че звуците му излизат гърлено и искаше консултация с УНГ.Това беше преди две години.Може би е същото като проблем с дишането.
Ако някой иска да направи безболезнен преглед на трета сливица препоръчвам д-р Тодорова в НМТБ "Цар Борис ІІІ" /Транспортна болница - до централна гара София/.Имат апаратура с която прегледа се прави без да се докосва дори детето.Мисля, че го покрива здравната каса.

# 206
А аз сега се сещам за една учителка, която станахме близки, тя ми обясняваше, че преди години при проф Досков е водела ученик заедно с родителите разбира се да видят дали детето има аномалия .......... е като не мога точно да се изразя   newsm78 .......... там гласни струни гърло и т.н.

# 207
И нас ни пращаха на УНГ -пак логопедката след аудиограмата която така и неможахме да направим. Намериха, че има вода в средното ухо, която се задържала там защото има огромни сливици, трета сливица, всичките искаха да ги махат и да му сложат тръбички в ушите... УНГто каза - като направим операцията и за няколко месеца ще проговори каот хората...
Е да ама не - аз на това детето си няма да подложа. Първо, защото след 6тата година сливиците рязко атрофират и се свиват, второ защото никой идея няма как пълната упойка ще му се отрази, нито преминаването през следоперативните болки, 3то защото с макаричките в ушите не трябва да си топи главата във вода, а той прави това всеки ден във ваната....шанс да го опазя няма и ще се сдобием с постоянни инфекции.
Та на своя глава реших - НЕ!
Освен това в нета пише, че операцията се препоръчва за често боледуващи деца на възраст до 2 години....често боледуващи значи повече от веднъж месечно с възпаление на средното ухо, моето има няма веднъж в годината да направи отит... Такава операция не се прави на деца над 5 години, защото сливиците се свиват от самосебе си  като расте детето.

Та за дишането ние сме и с астма, да чукна на дърво, от както сме на диета нямаме пристъпи  Praynig Иначе имаме периоди в които е спирал да диша за около 3 минути...никой не знае това как се отразява на мозъка ... и дали не е това причината за проблемите. Винаги липсата на достатъчно кислород до мозъка си носи последствия...

# 208
Деси ние сме на 10 год. Уж трябва да намалеят, ама не - голями са, но са здрави уж. Забелязала съм при моето дете никакви лекарства не му влияят. Лечение в къщи на топло с чайчета.

# 209
Във  връзка със  сливиците   аз  от  дете  правех   по 7-8 и повече  гнойни ангини на година с две думи постоянно на  антибиотик съм била .Така и не са ми махнали    сливиците ,омъжих се и продължих все така да  си  боледувам  през месец  Sad
Кошмарно  е повярвайте ми   Confused Ако детето е със  увеличени сливици и не сте  предразположени   да правите  бронхити   най добре да се махнат.Започнаха да ми вредят  ,заглъхваха ми ушите  ... в следствие   на  всичките  ангини  и на  24  год  възраст  платих си   и в частна клиника ми ги махнаха ,с пълна упойка  Peace Край на болестите   родих се   и  искрено съжалявам  че по рано не събрах смелост  да го направя.Единствено като минус е  че ти се отваря апетита Crazyно това да е..
Не съм чувала да  има   връзка между сливици и  говор.
Проблемите   с говора    евентуално казват  че може да са от недоразвит  център на Брока  мисля че така се казваше  това е центъра в мозъка който отговаря за речта .Ако той е недоразвит и засегнат     е нарушена и речта на детето или  накратко  тя напълно липсва.Разбира  се  с  много  работа  се наваксва .

Тук е показано и описано    коя  част  от мозъка за какво отговаря   и какво се случва при  засягане  на  лявата хемисфера от мозъка  или ако е недоразвъта (центъра на мозъка)  речта  или липсва или е силно увредена  .Предполагам ще ви е  интересно да видите  http://www.strokefamily.org/3SensoryTrigger_info.html

Последна редакция: пт, 25 апр 2008, 11:32 от Bluevelvet

Общи условия

Активация на акаунт