Колички за близнаци - продължение :)

• 50 444
  • 367
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ох болна тема са тези колички!
Буба мисля да си купя количката на Пег Перего Duette,намерих я втора ръка,но трябва да реша възможно най-бързо.
Моля ви кажете си мнението! Бебките ми трябва да се родят началото на юни,а количката се продава с 2 кошчета за кола.Може ли да ползвам тях лятото, а зимата с покривалата на седалчиците?
Количката е много хубава, дори бяхме тръгнали да я купуваме, но решихме пъро да видим дали се събира в колата. Е оказа се че се събира, но с 300 мъки, трябваше да се махнат едните колела, за да влезнат и столчетата и да не се опират в колелата. Да отбележа, че колата ни е комби, сравнително голяма. Иначе ми се струва че е много удобна, но наистина е малко тежичка, трябва и това да прецениш. Ако имаш възможност да пробвате как влиза в багажника на колата преди да я купите Simple Smile Лятото купихме подобна, но друга марка, от тези които се водят за породени и съм много доволна, определено е по-лесно от другата, защото минава навсякъде, дори и в магазините можеш да влезеш.

# 226
hellche и мен това ме притеснява , че няма да мога да мина през никоя врата.Е стигнахме до проблема с багажника.С малка кола сме,че и с газова бутилка в багажника.Количката я няма в наличност във Варна за да пробваме.Мерихме мястото и без кошчетата може и да влезе,но може....Ако знаете някъде да я има налична във Варна кажете!,че май навсякъде е по поръчка

# 227
какво да ти кажа количката е просто супер като изключим теглото.значи .....кошчетата се махат и стават за кола , а конструкцията се прибира в багажника без проблем гарантирам ти го, моята кола е комби,но съм я слагала дори в опел корса /предсави си колко е малка/.Количката се кара изключително лесно Grinning защото има волан повярвай ми.Стова за през зимата покривалцата са супер , мисля ,че на децата им е много удобно в нея ......и още нещо количкато има страхотев вид поне на мен много си ми харесва, но е много тежка ooooh!Абе аз моята мислех да я продам вече ,но май няма все пак си я харесвам пък и когото трябва да се ходи някъде за един ден ми е удобно че има къде да сложа децата да си спинкат следобед супер е .Незнам дали ти помогнах.Ааааа няма дъждобрани ,но пък плата е непромокаем.Е мисля , че е това!

# 228
hellche и мен това ме притеснява , че няма да мога да мина през никоя врата.Е стигнахме до проблема с багажника.С малка кола сме,че и с газова бутилка в багажника.Количката я няма в наличност във Варна за да пробваме.Мерихме мястото и без кошчетата може и да влезе,но може....Ако знаете някъде да я има налична във Варна кажете!,че май навсякъде е по поръчка

Здравейте и от мен,
Дует-а на Пег-перего мисля, че го има в Рошко магазина, който е в Чайка (Варна). http://www.-spam081-/
Аз имам въпрос пък към мамите с опит с Cosatto.
Утре сутрин мисля да я поръчам, но малко на сляпо. Освен че има 4 години гаранция и е сравнително лека - няма и 14кг, а и цена от 600лв. Въпросът ми е ако някой от вас има лично наблюдение за качеството на тези колички ....

# 229
Благодаря за мненията момичета! Взехме количката на Пег Перего и съм много щастлива.Не съм я виждала на живо още,утре ще ни я донесът.Няма как,все с нещо трябва да се направи компромис,то идеална количка за близначета няма....или тежка или широка..или скъпа....
А относно дъждобраните предполагам,че може да купя 2 отделни от друга марка колички(по-евтин вариянт ) и да ги приспособя на нея.Нали уж българските мами сме изобретателни!
Дени това ли е количката http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/2853 ? И аз си мислех по едно време за този тип една до друга,но размерите сгъната са още по-големи и се отказах.Иначе фаворит от този тип са ми  на Cangaroo Twins, Chipolino Domino.Цените им пак са до 500лв и са с големи колела

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 10:31 от toi_i_tq

# 230
мами, имам питане за количката Пег Перего- ария туийн...ако някой знае

модела 2009- в каталога пише че е за близнаци , не "деца с малка разлика във възрастта"
Т.е не 60/40, и не пада само едното място до пълно легнало положение

Някой виждал ли е новия модел и в кой магазин? (в софия по възможност)

И друго: нашите бебчета ги чакаме средата на април. Първите 1-2 месеца мисля да не ги извеждам по паркове и градинки, ами тук в двора ни (демек в кошчетата за кола)
После ще стане лято, а за следващата зима ще са на 7-8 месеца.
Въпроса е имам ли нужда от зимни кошове?

Кога децата започват да седят?
Извинете за тъпите въпроси, но аз засега нямам представа как се сменя памперс и се къпе бебе Simple Smile

моите близнаци се родиха февруари, но излязоха от болница чак края на март. започнажме да излизаме от средата на април. моята количка е спортна: hauck - speed sun duo, winnie pooh. в началото е задължително от ергономична гледна точка децата да лежат на равно. зимните кошове не съм купувала, но бях сложила от тези меките чанти, с дръжки, защото са с твърдо дъно. след това то се изважда и чантите стават на зимни чували за количка. такива чували ти трябват задължително, независимо дали децата седят или не.
в кошчетата за кола децата по припнцип трябва да седят/лежат минимално малко време също заради ергономията или липсата на такава при кошчетата за кола. виждала съм деца, при които е имало видими изкривявания, защото майките не си купуват отделно количка, а ползват само травел системите - кошче за кола със система на колела, за да стане на количка. много кофти.

снимки може да видиш на този адрес (4 и 5 стр. в галерията)

http://www.madkristy.de.tl/%26%231043%3B%26%231072%3B%26%231083% … 03%3B/kat-5-4.htm

# 231
Благодаря за мненията момичета! Взехме количката на Пег Перего и съм много щастлива.Не съм я виждала на живо още,утре ще ни я донесът.Няма как,все с нещо трябва да се направи компромис,то идеална количка за близначета няма....или тежка или широка..или скъпа....
А относно дъждобраните предполагам,че може да купя 2 отделни от друга марка колички(по-евтин вариянт ) и да ги приспособя на нея.Нали уж българските мами сме изобретателни!
Дени това ли е количката http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/2853 ? И аз си мислех по едно време за този тип една до друга,но размерите сгъната са още по-големи и се отказах.Иначе фаворит от този тип са ми  на Cangaroo Twins, Chipolino Domino.Цените им пак са до 500лв и са с големи колела

Честито за избора и покупката!
тази количка е много функционална (ако не се лъжа за модела). Аз като я гледах, пристигаше с дъждобранм, между другото. То май не видях двойна количка, която се продава да е без дъждобран.
А иначе си харесах една друга на Cosatto - http://www.cosatto.com/product-profile.php?id=005416&product … uet%20Lite%20Supa
За мен ще е перфектна, но аз не съм точно с близнаци - разлика от 1 година  Laughing
а количката е лека - 13.750кг, сравнително евтина - 600лв, сгъва се на чадър, при което става 120см дълга, но пък иначе би трябвало в неразгънато състояние да ми влезе в асансьора (който е 120, ама до вратата). Иначе пристига с дъждобран, зимни чувалчета, 4 години гаранция и май още нещо, за което сега не се сещам ....
Аз умишлено исках кошовете да са като влакче, защото иначе знам каква е мъка с подлези и тем подобни Sad за съжаление ... а и по-големи ми се струват шансовете за асансьор.
Като пристигне и я изпробвам ще пиша за мнение. Този модел точно досега не са го внасяли, а сега май заради мен го внесоха - нали по нета търсим основно  Laughing
Поздрави и успех с количките  bouquet

# 232
Дени много е хубава, и тъкмо се чудех дали става за новородени,но щом си с породени дечица идеално! За килограмите - за завиждане Simple Smile Пег Перегото е без дъждобран ( вече е при мен )..но ще измисля нещо.За асансьора ако трябва лекичко настрани и ще влезе 100% не я мисли!
Пег Перегото  е страхотна! Доста тежка,маневрена ( поне за мамите с шофьорски книжки )  hahaha.Системата за управление се доближава до тази на лека кола.Мъжът ми се смее и вика тъкмо ще се научиш да паркираш и колата  Embarassed  Много лесно се свалят и монтират както кошчетата за кола,така и тези на количката и май ще успявам сама да сляза пред входа с 2-те буби и с нея:)

# 233
ХАХАХА
Ами дали ще може по-нататък да ти заема количката, че мене в паркирането хич ме няма  Laughing гледам само къде да се мушна напред, а ако трябва да маневрирам назад - може и да стане от 3-тия път  Joy ама много съм зле ти казвам  Mr. Green

# 234
аххахахаха аз съм същата Simple Smile Ако даде резултат ще ти пиша Joy

# 235
Ние сме с количка на COSATTO Simple Smile
Много съм доволна...лека,удобна,маневрена!Сгъва се като чадър и е много интересна Peace
http://www.cosatto.com/product-profile.php?id=003101&product=You2

Много ни ходи Mr. Green

# 236
  • София
Зоя, тази количка дали ще става за по-големи деца? Твоите госпожици колко кг са? Моите са към 80 см и 11 кг., притеснява ме че я дават до 15 кг., а предполагам, че ще ползвам количка до към третата им година.

Аз поради добросъседски отношения си търся спешно количка, която да вкарам сгъната в асансьора, заедно с двамата юнака. Понеже не съм ходила по големите магазини скоро, приемам идеи, ако някой е виждал нещо подходящо.

# 237
моите са на 3,5 години и са 14,500 кг  Peace

# 238
Аз в момента съм с Кангаро зимната , но за лятото ще си купя лятната им. Много лека, маневрена и удобна количка,  много лесно се сгъва, става на чадър.

tanini препоръчвам ти я   Peace

# 239
  • Някъде там...
Тази на Кенгуру и аз я гледах тези дни, стори ми се много маневрена, макар че и тя е с тесни седалки. Верич мерила ли си ги колко са широки? Аз обикновено си ходя с един шивашки метър в джоба, но този път за беля го бях забравила.

Общи условия

Активация на акаунт