Първокласници /16/

• 40 021
  • 314
  •   1
Отговори
# 210
По повод на самостоятелното излизане, моят син обикаля махалата по цяла вечер, с голяма тумба деца и буквално вечер се виждаме за около 30 мин., защото е "моноооого изморен"

Връчването на свидетелствата ще бъде на 24.05. класната каза, че по-рано не разрешавали от Инспектората, а тържеството на 22.05. със съответната почерпка за децата.

Контролни ще правят само по БЕЛ и Математика в петък и понеделник, но сега правят пробни, Ники се справя добре. Ще видим обаче на официалните какво ще покаже.

Дайте моля идея за подарък на госпожата, вие ще купувате ли?

# 211
  • Карлово
Имаме за задача всяко дете да си направи корона с неговата буква.Някакви идеи. newsm78 Вие как се справихте? Hug
От всички корони на нашето тържество най-красива беше една в златно фолио и голям син камък на върха. Камъкът може да е завъртулката на И-то, което го прави Й.

Последна редакция: ср, 14 май 2008, 15:25 от chanoir

# 212
  • Варна
Eлица, коя буква е щерката, трябва ли да има картинки или не. Има ли изискване за формата? newsm78

# 213
  • сред люляците
Нашите корони ги беше направила госпожата. И тук по принцип учителките се занимават с тези неща.
Никол ще бъде "Ваканцията" в тяхното тържество и трябва да бъде облечена с рокля. Украсата на роклята ще бъде от цветя и ще бъде направена също от госпожата. Ще носи и кошница с плодове и венец от цветя. Днес вече купих роклята...чакам с нетърпение тържеството Simple Smile

# 214
  • гр. София
Нашите корони ги беше направила госпожата. И тук по принцип учителките се занимават с тези неща.

Умна госпожа. Laughing Представям си колко ли ще бъде красиво всяка буква различна изработка.Аз понеже съм от "вързаните" в ръцете и всякакъв ръчен труд ме плаши.Поне някакъв шаблон да бяха дали. newsm78

Eлица, коя буква е щерката, трябва ли да има картинки или не. Има ли изискване за формата? newsm78

Буквата ни е Й.Никакви изисквания не се споменават в съобщението,което си е записала Йоанна в тефтерчето.Точно това ме притеснява.
И понеже си спомних,че на повечето от вашите деца тържествата за Буквите минаха отдавна, та реших да поискам съвет. Grinning

# 215
  • Карлово
БУКВИ
буква Ц
раздадени по шаблон децата си ги украсиха сами. Имаше една метълска, но не вярвам да ти върши работа.

Последна редакция: ср, 14 май 2008, 17:20 от chanoir

# 216
  • София
Нашата класна пък беше намерила идеално решение за празника на буквите /и за вързаните в ръце майки, щото и аз съм от тях/ - коронките си ги направиха децата сами в часовете по Бит и техника.
ellytza, имах желание да ти пусна снимка от тържеството та поне да се ориентираш, но харддиска ми е нов и в момента нямам достъп до снимките за съжаление. Идейка - защо не пробваш от картон /пък дори от по-дебели листа/ да направиш една по-широка лента, която да обхване главичката на малката хубавица и отделно да се опиташ да направиш и "И"-то  и да го оцветиш някак си.... само не се сещам заврънкулката за и-кратко как да се закрепи newsm78
sea woman, мина ли му на детето цицинката от близката среща с люБката?  Wink

ПС: С chanoir сме писали едновременно и тя е дала отговор на въпросите Simple Smile

# 217
  • гр. София
Благодаря ви момичета! Hug
ЩЕ ХВАНА БАТКОТО ДА МИ ПОМАГА,че той е от сръчните.Не прилича на майка си. Mr. Green

# 218
Здравейте   bouquet
радвам се на първолаците ви - колко са изобретателни само  - да са ви живи и здрави и много да ви радват   bouquet
Нашата първолачка на края на годината изгуби интерес към училището. Оказа се, че имала проблем с друго дете от 4 клас, което я е закачало и тормозело. Наложи се да ходя да говоря с учителките, за да вземат мерки, че те много безхаберни - тя като се оплакала те и казали - "ее и какво като те закача, ние какво да направим" ooooh! . И така пред мен се правят на "света вода ненапита"  Rolling Eyes - веднага се намесиха, но и на мен не ми се заяждаше, #2gunfire иначе щях да им разкажа играта  Naughty - много мразя такова безхаберие и отношение - та нали това им е работата. Уж оправихме нещата и се върна желанието за даскало, но добре, че не остана и много време всъщност.
Успешно завършване на учебната година на вашите първолачета,  bouquet  Аз чакам второ дететнце в най скоро време и нямам възможност много често да се включвам с писане, но пък намирам време да ви прочитам  Peace Успех  Hug

# 219
  • дядовата ръкавичка
Идейка - защо не пробваш от картон /пък дори от по-дебели листа/ да направиш една по-широка лента, която да обхване главичката на малката хубавица и отделно да се опиташ да направиш и "И"-то  и да го оцветиш някак си.... само не се сещам заврънкулката за и-кратко как да се закрепи newsm78

Аз направих точно така, само че му дадох той да си я оцветява и аранжира - ми, не беше най-хубавата, но пък беше вложил нещо от себе си.
Поканите за РД също смятам сам да ги направи, аз ще помагам само с идейки  Wink.

Нашата госпожа се оказа голяма "хойкаджийка"  Laughing, което е чудесно, разбира се. Възхищавам се на ентусиазма й  Laughing. В събота ще ги води в зоопарка, а другата седмица на Витоша. Александър засега категорично отказва да ходи в зоопарк, защото трябвало да си носи билетчета за автобус, пък той не знаел как  Sunglasses (аз го водя на училище, защото живеем на 7-8 км. от него)

# 220
Възхищавам се на ентусиазма й  Laughing. В събота ще ги води в зоопарка, а другата седмица на Витоша.

Наистина си е за възхищение, а пък при мен и за завист. При нас също ходят на екскурзии, но е организирано от училището за всички първи класове(което малко, за добро или лошо, отнема инициативата на класните). Така беше организиран и Празника на буквите - 120 деца в театър Ариел, без присъствие на родители. Представете си колко деца са имали възможност да участват в организираните игри от 30-40 минутната програма. Пак там ще е и празника за завършването.
    По този повод, искам да ви питам - някакви идеи за място, където класа да се събере и да си отбележим празника. Децата са заедно вече пета година (класа дойде в този вид от детската градина), а догодина може и да ни разделят. Нашата идея е да излезем някъде на пикник и хубаво да се налудеят заедно. Може би да им купим книжки, които класната да им подари, или пък нещо друго - не сме го доизмислили още. Но ако вали?!

# 221
  • София
Ние получихме покана по случай завършването на 1-ви клас на децата в театър Ариел на 24.05. в 13ч.  Simple Smile
Също така за празника ни събират и по 11 лв. на дете.
За подарък на госпожата- нищо не съм чула, но то и няма как да чуя, като не ходя в училището, освен по повод някоя род. среща. Crossing Arms
Предполагам, че са успели да го вместят в 11-те лв. Wink, но сега ми минава и друга мисъл, че могат и да ни сюрпризират на самият празник и да ни досъберат по някой 10-15лв. за подарък, който някой вече е купил някога за госпожата. Thinking

Това с подаръка на госпожата много ми е противно, защото съм видяла как се прави това от миналата година в нашият клас.
Едни и същи "подмазвачи' се бутат да купуват и подаряват и да правят мили очи на госпожата с подаръци и пр. След това минават сред нищо не подозиращите родители и започват да събират пари, за нещо, което ти дори и не подозираш. И даже трябва да си благодарен и радостен, че някой прави това без да те пита! Shocked

Ей, като се сетя за това ooooh!, което миналата година на завършването направиха, пак "групичката" -подарък -злато за госпожата -за 400лв., който ние нищо не подозиращи родители, трябваше да осребрим, и да бъдем благодарни за инициативността на същата "групичка".  ooooh! ooooh! #Crazy

# 222
Хей, Варненки, какво ще правят децата ви през лятото? Можете ли да препоръчате някакво занимание? Моята щерка миналата година ходи на зелен лагер с Родни Балкани, засега само това ми идва на акъла. Но освен това ми се иска да има нещо като целодневна занималня. Някакви предложения?

Освен това ми се иска да ви попитам - можете ли от сърце да ми препоръчате някой учител във Варна? Сериозно ми минава през акъла (малко късно май) да преместя дъщеря си. В момента не мога да формулирам критериите, но най-общо - човек, на когото му пука за децата, който дава и от себе си, насърчава децата да учат и да се изявяват по различни начини, отделя от личното си време, за да ги заведе някъде, натоварва диференцирано децата, в зависимост от уменията, и не пази в тайна олимпиадите, щото "който ходи на уроци по математика, знае за тях, а който не ходи, няма да се справи". Много ми се събра, наистина, толкова незаинтересована учителка... и естествено, да не претупва материала.
А, имам и друг критерий - да може да се паркира сравнително лесно, което изключва училищата на пъпа на центъра.

# 223
на децата като им дават удостоверението, класната ще им подари по една книжка, мисля, че е много подходящо, за подаръка на класна много се чудя какъв да е, тъй като аз съм касиера. Като питам родителите никой нищо не казва, пък после дали се сърдят не ме интересува. Против подаряването на накити и скъпи бижжута, мисля една дървена кутия за бижута, гледах я около 40 лв.

# 224
  • София
Едни и същи "подмазвачи' се бутат да купуват и подаряват и да правят мили очи на госпожата с подаръци и пр. След това минават сред нищо не подозиращите родители и започват да събират пари, за нещо, което ти дори и не подозираш. И даже трябва да си благодарен и радостен, че някой прави това без да те пита! Shocked

Ей, като се сетя за това ooooh!, което миналата година на завършването направиха, пак "групичката" -подарък -злато за госпожата -за 400лв., който ние нищо не подозиращи родители, трябваше да осребрим, и да бъдем благодарни за инициативността на същата "групичка".  ooooh! ooooh! #Crazy

При нас имаше малко по-лек вариант на това - просто две-три майки се разбрали и "сервирали"на госпожата да каже на всички родители да се съберат по 5 лв -това за празника на буквите. Ужасно ми беше неприятно да ми го съобщят постфактум, още повече че можеше на родителската среща да се уточнят тези неща и да се предложат варианти, а не да се вземат решенията самосиндикално.
Сега във вторник имаме родителска среща, надявам се там да се разберем нещо със всички родители.

Общи условия

Активация на акаунт