Първокласници /16/

• 40 012
  • 314
  •   1
Отговори
# 90
Сиско, честито!  bouquet

# 91
Здравейте, май само аз не съм честитила на Sisko2. Браво на малкия юнак.

И ние ходихме на едно математическо състезание, но останахме 11-ти. Леле какво разочарование беше  newsm78.
За хлапето де, не за мен. Аз се бях подготвила за подобно развитие, защото като му дадох задачките публикувани от Sisko, установих, че не може сам да си прочете задачата. Ако аз му я прочета, я решава, но сам - пръц....

Ходи с удоволствие на училище, но е голяма мъка, да го накарам да си напише домашните, а за нещо допълнително - мисията невъзможна Rolling Eyes. Освен "краснописа", се оказа, че и някой букви просто не са ни любими. Предната седмица бяха писали преразказ за Вълчо. Да му се не види и Вълчото, във всяко изречение се подвизаваше, а хубавеца не смята "Ъ" за буква. Цялата тетрадка беше червена Laughing.
Понякога в къщи го карам да проверява броя на сричките и да търси толкова гласни, след което установява, че някъде има Ъ, но в училище не се сеща, а и няма време за такива проверки. Как да го науча да пише Ъ вече не знам.

# 92
  • София
Споко!
Моят син още му е трудно да вдене къде е и, и къде е й.
Обяснявам, обяснявам... ooooh!
Уж,  рабрал и на другият ден, пак червено в тетрадката. Crossing Arms Twisted Evil

# 93

Споко!
Моят син още му е трудно да вдене къде е и, и къде е й.
Обяснявам, обяснявам... ooooh!
Уж,  рабрал и на другият ден, пак червено в тетрадката. Crossing Arms Twisted Evil
Ходи с удоволствие на училище, но е голяма мъка, да го накарам да си напише домашните, а за нещо допълнително - мисията невъзможна Rolling Eyes. Освен "краснописа", се оказа, че и някой букви просто не са ни любими. Предната седмица бяха писали преразказ за Вълчо. Да му се не види и Вълчото, във всяко изречение се подвизаваше, а хубавеца не смята "Ъ" за буква. Цялата тетрадка беше червена Laughing.
Понякога в къщи го карам да проверява броя на сричките и да търси толкова гласни, след което установява, че някъде има Ъ, но в училище не се сеща, а и няма време за такива проверки. Как да го науча да пише Ъ вече не знам.

А вие знаете ли как се пише ориз? Laughing
УриС   #Crazy hahaha Joy
Ако беше го написала и с "ъ" накрая, щеше да бъде по-завършено Joy Sick
Няма страшно, ще се научат първолаците  Peace.

# 94
  • София
Ха ха! Децата са опасни!  Joy
Чакайте и аз да ви споделя правописа на някои думи от речника на моя син!
Лъв се пише ЛФ  Shocked
Дърво се пише ДРВО, после понапредна и започна да го пише ДАРВО  ooooh!
Жилетка се пише ЖИЛЕДКА!

# 95
УриС
За "с"-то съм съгласна, не направила проверка в края на думата.
Обаче това "у" откъде го е взела, като изговаря думата с "о"- незнам... Thinking ooooh!

О, език мой! Laughing

А пък ЛФ е страшно Peace.

# 96
.....
Лъв се пише ЛФ  Shocked
Дърво се пише ДРВО, после понапредна и започна да го пише ДАРВО  ooooh!
Жилетка се пише ЖИЛЕДКА!

Ами, моето съкровище, на два поредни преразказа за чичо Момчил и вълчето беше написал вместо крачел /в гората/- грачел.  #Crazy newsm78

# 97
  • Карлово
чичо Момчил и вълчето беше написал вместо крачел /в гората/- грачел.  #Crazy newsm78
Joy Joy Joy като владее чужди езици ще грачи, а може и квака.

# 98
ние снощи имахме тържество от худ. гимнастика. Ето го мойто гардже, в дясно от лявата страна

# 99
мили мами , аз съм силно притеснена с правописа на моя син. Разсеян ли е, що ли, но направо съм в потрес как му ги ражда ума разни думи  ooooh! Виждам, че и другите явно правят правописни грешки, но до кога това се приема за нормално? Имам чувството, че колкото повече упражнения и диктовки правим, грешките се умножават  Sad

# 100
  • сред люляците
Понякога се чудя дали не ги натоварваме прекалено много... newsm78. Моята дъщеря си пише домашните с желание и не допуска почти никакви грешки. Но когато кажа да се упражнява...майко мила! Все едно, че някой друг е писал - хем грешки, хем грозно написано... Не знам при вас случват ли се такива неща. Но при нас положението е това.
А да ви кажа и друго - по повод на правописните грешки Simple Smile Миналия ден ми звъни една майка и ме пита как дъщеря ми е написала кънкьор в домашното, защото нейната дъщеря твърдяла, че се пише кънкИОр  Joy
Направо щях да падна под масата...

# 101
Христос Воскресе!Весел празник!Да сте живи и здрави! Hug  bouquet

# 102
Здравейте, момичета  bouquet

От доста време ви чета, но все не се решавам да пиша, или пък време не остава. Аз също съм мама на първокласник и ще се надявам да ме приемете във вашите редици Simple Smile
Момчето ми се казва Кристиян и учи в 156 СОУ"Проф. К. Иречек". Като цяло съм доволна от него, но винаги може да се иска повече Wink И нашето тържество за буквите мина, но едва преди няколко дни, че имаше много болни дечица. Момчето ми беше в ролята на Букварчето и се представи добре. Всъщност добре се представиха всички дечица  Simple Smile

Преразкази още не са правили, може би след празниците newsm78

Едно голямо Браво на всички представили се добре на всякакви олимпиади и надпревари newsm74

И Честито Възкресение на всички ви. Бъдете здрави и се радвайте на децата си easter

# 103
Да разкажа и аз една случка: моето правило диктовка ,различни думички и написало Панайот с малка буква .Аз казвам ,като виждаш ,че това е име защо го пишеш с малка буква , а то "Ама това име ли е ,аз го мислех за някакво лекарство?"  Joy

# 104
Да разкажа и аз една случка: моето правило диктовка ,различни думички и написало Панайот с малка буква .Аз казвам ,като виждаш ,че това е име защо го пишеш с малка буква , а то "Ама това име ли е ,аз го мислех за някакво лекарство?"  Joy
Laughing
Честито Възкресение Христово! easter

Общи условия

Активация на акаунт