Първокласници /16/

• 40 010
  • 314
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Понякога се чудя дали не ги натоварваме прекалено много... newsm78

Така като ви чета ми става много съвестно - моята почти не прави грешки - бърка пълен и кратък член -  аз поправям я постоянно Embarassed, но няма ефект. Не може още да го разбере.

Весели празници!
С Креми оядисваме яйца, много ми омогна и направи страхотни яйца с памук, после ги лъснахме и подредихме - ех, порастнаха децата. Малкият за сметка на това разля зелената боя направо върху него си, а 2 год. племеник ги удряше едно в друго и ако остане здраво - в масата.

# 106
  • сред люляците
А дадоха ли ви много домашни? На моята дъщеря са дали 14 упражнения по български и 6 страници от сборника по математика. Чудя се това много ли е или не е...

# 107
Христос Възкресе  Hug

Моето гардже няма домашни  Hug

# 108
Преразказ вече правихме, празника на буквите мина, но ми направи впечатления, че само едно - две деца четат свободно. Моята дъщеря, знаеше буквите на пет години, миналата година малко сричаше, сега срича по-бързо, но не може да чете свободно, това трябва ли да ме притеснява. Доколкото си спомням по наше време всички първокласници четяха свободно и само единици бяха тези, които сричаха, сега май е обратното. Споделете дали вашите дечица четат свободно или трябва да взема по сериозни мерки. Госпожата е казала текста да се чете пет пъти, не си спомням нас да са ни карали (имам предвид едно време, аз май преди да тръгна на училище четях Simple Smile), но на петия път тя го е наизустила, но това върши ли работа или само отегчава децата? Полза не виждам за сега от такъв вид учене на уроци!

# 109
Христос Воскресе!
Да се похваля - не знам какви домашни има принцесата. Взела е решение за еднолично справяне с проблема.

# 110
  • Пловдив
И моята щерка няма домашни за почивните дни, поне аз не знам да има... Wink
Чете гладко, по собствено желание чете доста дебели книжки, и на брат си приказки прочита на глас от време на време. Ама това не го е научила в училище, така четеше и преди да тръгне в първи клас. Peace
Аз не знаех и една буква преди да тръгна на училище...

# 111
  • дядовата ръкавичка
Споделете дали вашите дечица четат свободно или трябва да взема по сериозни мерки. Госпожата е казала текста да се чете пет пъти, не си спомням нас да са ни карали (имам предвид едно време, аз май преди да тръгна на училище четях Simple Smile), но на петия път тя го е наизустила, но това върши ли работа или само отегчава децата? Полза не виждам за сега от такъв вид учене на уроци!

Доколкото знам, има "норматив"  Wink за края на първи клас - 60 думи в минута, като се броят и съюзи, местоимения, предлози. Саши чете сравнително гладко, само по-сложните и непознати думички го препъват. Класната им е казала след Празника на буквите да четат всеки ден  по 1 час. Не че Саши го прави, де. Понякога чете и по повече, в повечето дни, обаче, не чете изобщо Confused.  Не знам как да го стимулирам, не искам да го насилвам, за да не постигна обратния ефект.

Домашни имаме и по БЕЛ и по математика, разпределени за всеки ден от 29 април до 6 май - по две упражнения на ден. Аз го помолих да си напише всичко днес, защото много се надявам да попътуваме по празниците  Simple Smile.

# 112
  • сред люляците
Айяла, не съм чувала за този норматив, но скоро ще пробвам Никол Laughing Иначе и тя няма голямо желание за четене... ooooh!

# 113
Благодаря за отговорите!
Предполагам, че основно това дали ще чете по-бързо или не си зависи от самото дете. И мене ме притеснява да я насилвам, за да не загуби интерес, затова не спазвам норматива от пет-кратно четене на един и същи текст. Върви ни математиката и рисуването и предпочитаме филмчетата и компютърните игри вкъщи, едно време нямахме такова разнообразие и четяхме повече книги, е , разбира се това не е извенение, за да не се учат децата да четат, но все пак не познавам човек, който да не се е научил Simple Smile. И тук всяко детенце има свой ритъм, няма база за сравнение, но ще пробвам тази норма и аз не бях чувала за нея.
Благодаря и весело изкарване на празниците!  bouquet

# 114
Думите не са 60, а между 35 и 40. Подобно упражнение е много тъпо, защото децата бързат да прочетат думите и става мазало, а не гладко четене. Класната на сина ми беше фен на това изпитване, сега дъщерята ще го пропусне, въпреки че в къщи направихме такова четене - резултат 50 думи от "Приключенията на Лукчо"

# 115
  • София
Тук за пръв път чух за това, как в края на първи клас трябвало да четат по 50 думи за минута. Преди известно време пробвах щерката на непознат текст - 150 думи в минута.
Това обаче е толкова индивидуално, че не знам как може някои учители още да го прилагат.

Ами то е и до темперамент - има хора, които говорят бавно, спокойно, по-флегматични. Не може да ме убеди никой, че те ще четат бързо на глас.

# 116
На мен това четене на брой думи в минута ми излезе през носа. Синът ми се беше притеснил, защото нечаквано са им приложили тази хватка в час и той, както и още няколко деца се оказало, че прочел 37-38 думи, а имало момиченце, което чете 125 в минута на пърив опит Grinning Последваха дълги досадни вечери, в които бях принудена да засичам думите му в минута с най-различни текстове, докато започне да чете по 130 и той. Изобщо не виждам много смисъл, нормално е някое дете да е по-бавно, друго по-бързо. Аз чета 280 думи в минута (детето ме провери и мен), но едва ли това ми е най-ценното качество. Иначе Габи много обича да чете и постоянно чете книжки всеки ден, без никой да го кара, не е ли това по-важно от скоростта на четене, при която думи се сливат, а смисъла изобщо дали се следи от децата не знам  Confused

# 117
  • Варна
Аз не съм привърженичка на това "засичане" за бързо четене. Всяко дете си е с индивидуален темп на развитие. И като чете по-бързо какво? Осмисля по-бързо или разбира по-добре? Глупости. Може да чете механично и нищо да не вдява. Така че, мили дружки, не се притеснявайте.  Hug

# 118
Аз не съм привърженичка на това "засичане" за бързо четене. Всяко дете си е с индивидуален темп на развитие. И като чете по-бързо какво? Осмисля по-бързо или разбира по-добре? Глупости. Може да чете механично и нищо да не вдява. Така че, мили дружки, не се притеснявайте.  Hug
Аз съм на същото мнение. Peace

# 119
Ей, голямо затишие цари в темичката... Едната ваканция свърши, но след 2 седмици се задава другата. Ура!!!
Дарина през цялото време беше навън. От уроците нищо не погледна. Чак преди два дена се сети, че има домашни, а нейната госпожа се беше престарала в това отношение Twisted Evil.
Компютър, телевизия и игра с комшийските деца- това ни бяха основно заниманията. Пълна уволнявка. А пък то и едни игри - събираше дъждовни червеи и разни буболечки и ги затваряше в едни кутийки. Казваше, че червеите ги събирала да ходят с дядо си за риба, а буболечките защото ги харесвала ooooh!. Какво ще я правя с тази мания..., незнам.
За 24 май госпожата ни е организирала екскурзия. Там ще ни дава и свидетелствата. Ще ходим (родител+дете) до родното село на Дора Габе. Ще посетим къщата- музей, оттам баби с каручки ще ни придвижат до типична селска къща. Ще тъчем на станове, ще предем вълна и т.н. После бабите ще почерпят децата с добруджанска баница и сок. Нещо като селски туризъм, май. Добре звучи, пък ще видим Peace

Честито на всички именници!

Последна редакция: вт, 06 май 2008, 15:47 от мега7703

Общи условия

Активация на акаунт