Първокласници /16/

• 39 935
  • 314
  •   1
Отговори
# 240
Моята я записах първа смяна в Родни балкани от 2 до 15 юни - вече платихме 70 лв. е тая година .На на с ще ни е за първа година ,ще видим дали ще й хареса.  Peace

# 241
Току-що учихме стихчето за тържеството в събота и госпожицата се разрева, че й е трудно. Обаче, не я съжалих. Казах й, че детската градина отдавна е свършила, да се стяга и да мисли. Нали така се прави с големите, ама ми е тъжно в момента, че не я гушнах. Абе отивам за  Hug

# 242
Темата е малко застинала Laughing. Разкажете за изходящите контролни, как се справиха нашите първокласници? При нас вече минаха, днес имаме родителска среща и ще ни кажат резултатите. Госпожата, обаче каза, че са вече толкова разсеяни, че почти не може да им задържи вниманието. Абе май "помирисаха" ваканцията. При вас как е?

# 243
и при нас положението е горе-долу същото, миналата седмица спяла в часа по музика, а за контролните още нищо не съм чула  newsm78

# 244
  • София
Ами минаха контролните.  Wink
Математика -6
Български -срам -4
Немски -5,39 и 5,50 на двата теста имат оценки.

Моят син сега има други тревоги. Та и ние покрай него.  Wink
От известно време все се оплакваше от коремни болки и накрая го заведохме на изследване. Откриха му гастрит на бактериална основа, някаква бактерия го причинявала.  ooooh!
Та сега пие антибиотик и лекарства да я преборим.  Confused
Не стига, че едва пие тея хапчета без да повръща, щото той обикновено това прави с лекарствата на хапчета Twisted Evil, ами оная сутрин се събуди със схванат врат Crazy.
Сега 2 дена стои в къщи и лекуваме хем, крив врат, хем болен стомах. Laughing
То не знам вече за смях или рев е, защото нищо му няма ама сега трябва да си проведе лечението и на двете.  Crazy

Иначе, тържеството ни е в събота за грамотите на първолаците в театър "Ариел".  Grinning Grinning

# 245
Ох мирише на въканиця яко вчера правиха контролно по математика има много добър защото не му е стигнало времето да си довърши последната задача .И ми заяви ти си виновна мамо защото ми каза да пиша бавно и да внимавам и затова не ми стигна времето.Днес правих по бългърски ще видим какво е сътворил. newsm78

# 246
  • София
Здравейте, май не съм писала в темата, но пък ви чета от време на време.
Дъщеря ми завършва и тя първи клас.
През годината не се е налагало да уча с нея или пък да пише домашни в къщи, ходи на занималня. Не съм наблюдавала да има проблеми. Но....за мое разочарование, очаквах, че ще е малко по-грамотна в края на първи клас. За съжаление, нямам възможност да следя всеки ден взетия материал, или пък да проверявам всичко по учебници и тетрадки, но факт е, че онзи ден тя се затрудни на елементарна /поне за мен/  задача, дадена за домашно. След това написа в един текст ЧИЧУ  и ме разби тотално.
Не упреквам за това училището или учителката, но наистина очакванията ми бяха малко по-различни.
Вчера са имали "изходно ниво" по математика, каза ми, че били лесни задачи и ги е решила .....колко е истина - ще видим.
Тържеството й е на 23 ти май в училището, по принцип ужасно мразя такива масовки, но пък няма начин да се измъкна, изненадващо дъщеря ми се разстрои като разбра, че може да нямам възможност да присъствам.

# 247
  • гр. София
Още нямаме резултати от изходните нива.Или поне моята щерка не е докладвала.Тя горкичката така си изкара 1кл.все не доразбрала.Дано от догодина да е по в час. Laughing
Утре ще имаме открит урок по плуване.Големи са и притесненията,че май ще бъде в последния коридор. Mr. Green
Тържеството ни ще бъде на 24 май.

# 248
...Или поне моята щерка не е докладвала.Тя горкичката така си изкара 1кл.все не доразбрала.Дано от догодина да е по в час. Laughing
Моят син изкара недоразбрал цялото си начално образование, но пък за сметка на това аз така се отраках в досаждането в училище, че вече знам всичко и в момента съм ходеща енциклопедия за класа на принцесата.
Все пак научихме стихчето. Днес специално не съм на работа, за да се подготвяме за тържеството, а тя решила, че трябва да научи стихчето с две четения и се притеснила.

# 249
  • Варна
Ох, милата. Grinning

Нашите изходни нива също минаха. Очакванията ми по Бел са като резултатите-5. Но по математика, силното му място, така се е ...изложил. ooooh! Но не му се карах на детето. Каквото - такова. В петък ще ги водим в у-ще, ще им раздадат свидетелствата и ние си отиваме, пък те отиват с госпожата на "кафе"  Laughing. След два часа ресто. Ваканция, здравей! Peace

# 250
  • някъде ... тук ...
Нашите ще получат свидетелствата на 24-ти сутринта. Ще правят нещо от рода на "Това го знае всяко хлапе", но класната каза, че ще е изненада за децата Crazy После решихме да им поръчаме за в училище по едно детско меню от МакДоналдс - за почерпка.
Минаха нивата. Само на два от тестовете по БЕЛ има Много добър.

# 251
  • дядовата ръкавичка
На нас оценки от изходни нива не са ни съобщили  newsm78, но класната ни показа две  контролни по математика и БЕЛ и после си ги  прибра. Цифрова оценка нямаше  Thinking. По математика сме без грешка, но по БЕЛ - 4 гр. и то от недоглеждане, в упр. за разделяне на думи на срички, той явно е решил, че става дума за пренасяне и нищо не е направил (думите бяха "умие" и още една подобна). Нашата класна провери всички учебни тетрадки от началото на годината, и сгрешените или непопълнени задачи трябваше да се довършват.

Тържество няма да имаме, само ще им раздават свидетелствата на 23 май и ..... Здравей Ваканция, Ура  Laughing! (и аз ще мога да поспивам, най-сетне)

А в свидетелствата за завършване има ли оценка за работата през годината?

Откриха му гастрит на бактериална основа, някаква бактерия го причинявала.  ooooh!
Та сега пие антибиотик и лекарства да я преборим.  Confused
Не стига, че едва пие тея хапчета без да повръща, щото той обикновено това прави с лекарствата на хапчета Twisted Evil,

Много неприятно. А защо не пробваш да му ги стриваш и размиваш с някаква течност. Аз така процедирам.

Последна редакция: ср, 21 май 2008, 10:04 от Айяла

# 252
  • Варна
...А в свидетелствата за завършване има ли оценка за работата през годината?

Да, само качествена-не количествена.

Отличен (без цифра)
Много добър (без цифра)....

# 253
  • дядовата ръкавичка
Благодаря, Sea Woman! Малко off, но всеки път се чудя - учител ли си?  Laughing

# 254
  • Варна
Да. Wink

Общи условия

Активация на акаунт