Козуначна тема 2008- II част

  • 72 371
  • 750
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 780
betina33, съдейки по снимките, всички рецепти са доста сполучливи, а и няма толкова голяма разлика в продуктите. Важно е да имаш огромно желание и още по-огромно търпение, да искаш наистина да направиш хубав козунак и да следваш указанията. Аз лично направих моя първи козунак само със стафиди, без плънка, защото ме беше страх да не го прецакам, да не натежи плънката и да не втаса добре. Получи се прекрасен! Съветвам те да изчетеш и споделения опит на другите момичета, не само рецептите. Така ще знаеш какво да очакваш, как да се справиш и какви грешки не бива да допускаш.

Успех и на теб!   bouquet

# 16
  • Мнения: 700
 Записвам се да следя темата

# 17
  • Мнения: 1 283
Кога пък успяхте и втора тема да отворите  Peace Браво на неуморните мами за творенията им  bouquet

# 18
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
За великден се спрях на рецептата на Джемма за класически козунак, както и на кифличките, също по нейна рецепта.Искам само да попитам от дозата на рецептата и за козунак колко козунака излизат, както и колко бройки кифлички. Hug Praynig

От 1 доза тесто за кифлички излизат 9 броя средна големина кифли.

От дозата за козунак- зависи от големината има-2-3 козунака,ако са по-малки, може и 4.

# 19
  • София
  • Мнения: 18 679
Моля ви посъветвайте ме коя точно рецепта да опитам
Ами моето лично мнение е, че най-хубавият козунак е чешкият на Наталина. Колкото и пъти да го правя, винаги става невероятен, просто тестото е много яко. Не че другите рецепти не са хубави, напротив, аз пробвам всичко наред, въпреки че не пиша много в темата - обожавам месени неща, а сега пък откак съм бременна, съвсем Crazy Чешкият козунак става точно на конци, сладък, без коричка - мекичък е отвсякъде. Много ми се връзва с локумчета, набучени между отделните плитки, плюс стафидки, ядки и т.н. Ако ще правиш пълнеж - тестото на свекървата на Бяло нещо е супер за навити козунаци с мармалад.
Следващият ми козунак ще е този на Пина, който се пече направо в машината. Любипитно ми е дали става истински козунак или като панетонето - сладко хлебче.

# 20
четох, гледах, и пак четох... Че ме навихте да правя козунак - навихте ме! А сега кажете при каква температура печете?То сигурно някъде сте споменали, но нали е по-лесно да попитам... Embarassed Rolling EyesИ на кое ниво на фурната печете( най-долу  или по средата )?За колко минути се изпича?

Последна редакция: нд, 13 апр 2008, 18:59 от илона

# 21
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Аз пека на 180 гр, решетката слагам на най-долното ниво, не направо на дъното на фурната, а на първото възможно.

# 22
  • София
  • Мнения: 18 679
Всяка фурна си е различна. В упътването на моята като оптимално ниво за печене на месени неща е посочено второто ниво от долу нагоре. Градусите са 150 и вентилатор, иначе ми идва силно.

# 23
  • Мнения: 100
Това е моят последен козунак Grinning


Последна редакция: нд, 13 апр 2008, 16:41 от desita6

# 24
  • Мнения: 406
desita6  много вкусно изглежда   bouquet

# 25
  • Мнения: 1 283
Последен за днес ли  Joy  bouquet А по коя рецепта си го правила - изглежда чудесен.

# 26
  • Мнения: 100
Последен за днес ли  Joy  bouquet А по коя рецепта си го правила - изглежда чудесен.

Е, последеният ми за сега...

Рецептата е от форума за машините за хляб. Сега ще проверя на кого е. Много е успешна, от първият път ми се получи.

Ето тук е подробната рецепта - Козунак "Империята отвръща на удара", успех!

Последна редакция: нд, 13 апр 2008, 17:16 от desita6

# 27
Здравейте момичета и от мен!Страхотни сте!Ще правя козунак и уж всичко ми е ясно,но има нещо което не разбирам!Така...казвате,че за да има конци козунака трябва да се усуче,но как се усуква?Нали се разделя на фитили и се пече!Или самия фитил се усуква и тогава се плете ,но тогава според мен няма да е гладък отгоре,а вашите са гладки?!Моля някой да обясни по точно това усукване!

# 28
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 448
мерси за съветите имам въпрос-за плънката какаото какво е от гранулките подсладено или съвсем обикновеното извинете за глупавия въпрос но искам да съм наясно с всичко и още нещо мога ли да оформя тестото на ръка и след това да го пусна в хлебопекарната да се меси за конците

# 29
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
ПОШ, правилно си разбрала  PeaceТестото се дели примерно на 3 топки,като всяка топка се разточва,намазва се със плънката завива се на руло и се усуква леко,не стегнато.Образува се фитил.Така се прави и с 3 те фитила,като след това се сплитат на плитка.
Да кажа аз днес какво направих.бОЖЕСТВЕНАТА УСУКАНА ПИТКА НА ТАНИТА.Стана хубава,но аз не съм си записала дали трябва да втаса преди да се изпече,и направо след като машината омеси и втаса,направих я и я сложих да се пече Rolling EyesСтана пак ,но си мисля ако процедирам като козунака би ми станала прекрасна.Дали аз не съм си записала или е така по рецепта newsm78
който я е правил,моля да сподели.....сега се сещам за Джемма......тя я е правила  Thinking
Джемма ,моля те ако прочетеш да ми кажеш ти как процедира с втасването Tired

Последна редакция: нд, 13 апр 2008, 18:38 от danidji

Общи условия

Активация на акаунт