Козуначна тема 2008- II част

• 74 677
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
Аз съм мазохист, гладна съм и чета тук, че и снимки гледам Crazy
Днес е ред на кранча Laughing

# 46
Elspet, превъзходен козунак!
Само се облизвам. Иде ми да изям монитора направо. Mr. Green

# 47
  • София
Ох, благодаря ви, но се оказа, че само на външен вид е разкошен. Тръгнах да го вадя, да го нося в работа, че моито от торти, сладки и козунаци, не смогват с всичко. Та тръгвам да го вадя и се оказа, че два пръста отдолу е клисав. Гадно, но това се получи, защото не го доопекох, пусто бързане, пък и еуфория, че не съм го съсипала снощи съвсем.
Ох оплаках се, лек ден на всички. Отивам да работя.

# 48
  • у дома
Tandoori, благодаря за чудесната и систематизирана темичка  Hug  bouquet

момичета, страхотни козунаци сте спретнали  smile3501 
аз пък козунаци правя направо ден-два преди Великден, пък каквото ще да става тогава  Mr. Green

Elspet, може би трябва да регулираш температурата и начина на печене  Peace

# 49
Ох да не ви изпусна. Супер сте.

# 50
  • София
Ами то не ми е първия козунак. Пека на 180 в средата на фурната. Но то не ми тръгна от самото начало. Съсипах маята, съответно не втаса хубаво, държах го цяла нощ да видим какво ще се получи и накрая така се зарадвах, че е напълнил тавата, а и все пак за работа трябваше да тръгвам и просто си остана суров. Тюх, нищо утре пак  Mr. Green.

# 51
Вижте какво рецепта изрових, идейна е :
Козунак в "хладилника"
Това е рецепта за козунак, за умни жени и добри домакини. Замесвате тестото в събота и печете сутринта в неделя на Великден.

Продукти:

за тестото:
4 яйца
1.5 чаени чаши захар
1 чаена чаша олио
1 чаена чаша кисело мляко
0.5 чаена лъжица сода за хляб
1 чаена чаша прясно мляко
1 пакетче суха мая или мая колкото кибритена кутия
кората на един лимон
брашно колокото поеме, приблизително около 1.200г.

За пълнежа:
2 супени лъжици какао
0.5 кафяна чаша захар
0.5 кафяна чаша едро нарязани орехи
0.5 кафяна чаша стафиди

Начина на приготвяне:

* Замесвате тестото от посочените продукти.
    * След като сте готови,намазнявате единн средно голям плик и в него поставяте тестото.
    * Затваряте плика така, че вътре да има достатъ4но пространство. Пространството е необходимо защото тестото ще увели4и 2-пъти размера си (ще втаса).
    * След това поставяте плика с тестото в хладилника ,но не в камерата.
    * Оставяте го да пренощува на студено.
    * На другя ден с намазнени ръце го премесвате.Оставяте го да втаса.
    * Премесвате малко отново с намазнени ръце, оформяте в желаня вид тестото(по желание поставяте и пълнеж) и печете. От посочените продукти стават два средно големи козунака.

# 52
  • Torino,IT
За великден се спрях на рецептата на Джемма за класически козунак, както и на кифличките, също по нейна рецепта.Искам само да попитам от дозата на рецептата и за козунак колко козунака излизат, както и колко бройки кифлички. Hug Praynig

От 1 доза тесто за кифлички излизат 9 броя средна големина кифли.

От дозата за козунак- зависи от големината има-2-3 козунака,ако са по-малки, може и 4.
Благодаря ти Джемма, и аз така предположих, ще намаля тогава дозата за козунака на половина, а кифлите ще ги направя както са.
  bouquet

# 53
При мен пък козунаците нещо не искат да бухват и не ми стават на конци.Първият път като правих козунак изобщо не се наду,стана сбит и сякаш малко клисав.Но пък на вкус беше страхотен.Тогава нямах ел.кантарче и слагах продуктите на око.Реших че е от това и че съм сложила повечко брашно.Но вчера вече съвсем точно мерих и съвсем точно слагах всичко.И пак не успя много да се надигне и не стана на конци.А втасва повече от два часа. Също така захарта му дойде много малко.Почти не е сладък.Странно  Rolling Eyes Можете ли да ми помогнете,да ми кажете къде може да съм сбъркала и кое прави козунака да стане на конци?

# 54
  • България
Здравейте момичета,

Благодаря наTandoori за темата. В събота правих козуначена репетиця. Два козунака се изядоха до вечерта. Ползвах рецептата на Tandoori. За пълнеж ползвах само канела, Отгоре сложих маково семе, сусам, захар и бадеми.
Ползвах следните продукти: брашно Панино за козунаци, турска прясна мая. Козунаците ги правих с олио и мас.
Бъдете здрави!

Алиса

# 55
belinda, правила съм козунака изцяло в мапината за хляб - месене, втасване, печене и си става съвсем истински! Peace

Рецептата ми с малко обяснения я има в подписа ми в ' Моите манджи- рецепти' там съм сложила снимка от печен във фруната, първо бях сложила от печен в машината, но нещо се бъгна.

Ето снимка на печен в машината, отгоре е по-бял, защото там нали така се пече (Аляска е моята)

# 56
Не пиша - но не спирам да чета. Бих искала да изкажа мнение за козунака в хладилник : на това количество брашно 1 пак .суха мая смятам, че му е малко. Не мога да се похваля с успешни опити с козунаците. Само чета , всеки ден. За месене на ръка - няма проблеми, но с рецептурите за машина ..........няколко провала. Изяжда се, или на торта, но не се получава това, което искам аз. Обикновенните ми теста в машина са супер. Аз редовно си пека типов хляб, за себе си. Бял хляб - също чудесен. Сега остава да се справя и с козунаците. На всички успех ! Великден наближава. Хубаво е да направим репетиция

# 57
# 58
  • 5 етаж в ляво
Джемма,тъй си и знаех,че процедурата е като за козунак,но не съм написала и реших да спазвам стриктно рецептата,но ще има 2ри опит,мноооого ни хареса на всички Heart Eyes

# 59
  • София
Джемма, мислех да пробвам закваската, но нещо нямам търпение 48 часа- не ми се занимава да чакам и ако не стане... newsm78.
 А днес намерих кафе от ечемик,което слагат в панетонето и ще пробвам,на вкус е нещо като инката ,по гадно даже,но в козунака ще видя как ще е-то се слагат 5 гр. И анасон намерих ,но не си спомням някой беше ли слагал и как е? newsm78
Та ,пак ще правя и ще се отчета.

Общи условия

Активация на акаунт