Козуначна тема 2008- II част

• 74 695
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Момичета, искам да ви попитам - мисля да правя кранча на Джема, но не ми стана ясно разтопеното масло в брашното ли се изсипва (при първоначалното месене) или само с него се мажат ръцете и се меси докато се "бие" тестото? Не знам дали го обясних добре, но моля са съвет - най-вече Джема.

# 76
  • Пловдив
Искам да благодаря на Pina за рецептата и за козунак,който се пече вмашината.Рецептата ми пасна много добре тай като аз нямам машина за хляб и просто тази доза ме устройва за месене на ръка.Успях да направя козунак - първият ми .Не се сетих обаче да снимам.Изцяло използвах за мазнина- мас и съм доволна от резултата.Козунакът ми е мекичък и пухкав.за мен. Hug smile3525

# 77
  • Czech Republic
На Наталина козунака е само с жълтъци и  на снимката изглежда прекрасно,но дали има конци....?
Моля те Наталина,сподели..... Heart Eyes

Запис в темата и отговарям!

мм, има си конци разбира се!  Simple Smile

# 78
  • Балчик
Момичета, искам да ви попитам - мисля да правя кранча на Джема, но не ми стана ясно разтопеното масло в брашното ли се изсипва (при първоначалното месене) или само с него се мажат ръцете и се меси докато се "бие" тестото? Не знам дали го обясних добре, но моля са съвет - най-вече Джема.

Всички продукти се смесват наведнъж. Тестото не се "бие" както козуначеното. Даже по рецепта се разбърква с миксер- с бъркалките за тесто. Но аз го месих. И се оставя цяла нощ да втаса в хладилник, но аз и това не спазвам. Не си падам по 2-дневното приготвяне на тестени изделия.

# 79
  • Варна
Джема, много ти благодаря за бързия отговор!

# 80
Козунакът вчера стана супер, много съм доволна от резултата.

joop, мерси за отговора, ще се радвам да чуя и други, както и дали мога да я държа във фризера?

# 81
Здравейте момичета!
От доста време се възхищавам на кулинарните ви творения. Реших и аз да се запиша в темата, въпреки, че сам с две леви ръце. Днес правих мини панетоне, като тестото замесих в хлебопекарната. Мисля, че станаха сполучливи. Мъжа ми обеща да ги снимаи ще ги пусна малко по-късно.

# 82
Някой правил ли е козунак от готова козуначена смес?? Днес гледах в едно предаване на Ути, правиха такъв козунак. сместа е прахообразна като брашно, добаявя се вода, мая и какао о това е. Обаче дали става вкусен и дали изобщо прилича на кочунак??? Ей това се чудя newsm78 newsm78

# 83
Някой правил ли е козунак от готова козуначена смес?? Днес гледах в едно предаване на Ути, правиха такъв козунак. сместа е прахообразна като брашно, добаявя се вода, мая и какао о това е. Обаче дали става вкусен и дали изобщо прилича на кочунак??? Ей това се чудя newsm78 newsm78
Аз се прецаках така  Sick купих я от Билла за 2.70 лв. и нищо не става от нея   Sick Козуначена готова брашнена смес на  ТЕХРА  Sick  Мисля че, в предаването точно тези продукти на тази марка използват   Thinking

# 84
Аз се прецаках така  Sick купих я от Билла за 2.70 лв. и нищо не става от нея   Sick Козуначена готова брашнена смес на  ТЕХРА  Sick  Мисля че, в предаването точно тези продукти на тази марка използват   Thinking
А бе знаех си, че така лесни вкусен козунак не става.
Я аз да си ги купя най-добре, поне да знам че е става за ядене.

# 85
За козунака от вчерашното предаване мога да кажа, че ми приличаше на кекс повече от колкото на козунак...нещо и конци нямаше newsm78 А моят последен опит даже не можеше да се реже, защото целият беше на конци и направо се късаше.

# 86
  • ВАРНА морето сините вълни
Здравейте момичета след като изчетох почти всичко във форума днес реших да направя генерална репетиция и да видя дали ще се получи нещо .Като за първи път стана направо супер единствената дреболия е че можеше още малко сладост но захарта следващия път смятам да компенсирам със някой друг захарин. Много съм доволна от себе си защото тази тема ми беше далечна-на светлинни години от мен. Сега се чувствам много изтощена но и много доволна .Пожелавам на всяка от вас да направи най-хубавия си козунак и да изпита задоволството което изпитах аз.Може ли някой да ми каже как да си кача снимките за да ви ги покажа

# 87
  • София
Narina, би ли показала снимка и по коя рецепта е козунака ти? Като чуя за конци и откачам..... И моите козунаци стават на конци ,но все си мисля ч е е случайно и че следващия път няма да стане......Някаква козуначена страхова мания... #Crazy

# 88
  • София /Абсурдистан
Записче и от мен   bouquet

# 89
мм, последният беше по рецептата на Джемма за традиционен козунак. Предният ми също беше на конци (може би не чак толкова) и е по рецептата от Тандури. Мисля, че конците се получиха основно от доброто измесване и чудесното втасване Peace Е, разбира се и от самата рецепта, но съм я правила и преди 2 години (без никакъв опит и усещане) и стана козуначен кекс. Това още веднъж доказва, че е много важно да се "усеща" самото тесто Peace Ето го и него:

Последна редакция: вт, 15 апр 2008, 22:50 от Narina

Общи условия

Активация на акаунт