Норвежки момички, стягаме баджаци, че се задават вкусни козунаци- 23

• 19 708
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
Честит рожден ден на Ивонка! newsm38 newsm59 nbirthday  ura  bigdance2.

# 76
Винце,честито за гражданството  bouquet.Бобче браво и на теб за работата.Искам да питам при вас гоблените с копринени конци ли се шият newsm78

# 77
Марйо, какво стана с онзи текс? Намери ли кой да ти го преведе?

Кажи как мина партито с 7 годишните мнорежчета! =)

# 78
  • ride my bike...
здравейте мами,
може ли да ми помогнете с информация относно детските градини в Норвегия - прием, такси...всяка информация ще ми е от полза.
децата ми са на 5 и 2 години.
Също и за първи клас
Благодаря  bouquet

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 17:07 от galuni

# 79
здравейте мами,
може ли да ми помогнете с информация относно детските градини в Норвегия - прием, такси...всяка информация ще ми е от полза.
децата ми са на 5 и 2 години.

Благодаря  bouquet

И на мен ще ми е интересно да разбера повече по този въпрос. Благодаря!

galuni, кажи как се чувстваш вече в Норге? Адаптира ли се? А децата как са? Как мина полета? Всичко... Всичко си кажи!  Hug

# 80
  • ride my bike...
децата им е много добре. спаха в самолета - пътувахме през нощта.
сега сме в Oystese, или по-скоро на 3-4 км от него. Спокойствие и тишина, но на децата им е скучно без детска компания.
все още не е ясно в кой край на фиорда ще се задържим....от Norheimsund до Haugesund. .....

# 81
Бързо си казвайте,как стои с въпроса за градини и уч-ще Mr. Green И мен ме интерисувао!!! newsm78Боядисахте ли яйцата?А на м... Mr. Green

# 82
Винце, честито и от мен за гражданството. Аз като ркб още изчаквам, определено ме устройва по добре с Бг гражданство. По нататък ще му мисля, ако се наложи. Няма как, действаш според ситуацията.
И на сливка честита рожденичка с малко закъснение и на боб4енка за новата работа. Гледам всеки празнува нещо, честито на всички с повод и без повод.  newsm18
Аз се върнах в понеделник вечер от Олесюнд. Едно суперско време беше, просто чудесно. Всичките острови на западния бряг са на лице, фериботите бачкат здраво, фиордите са си същите като преди 500 години. Най ме хвана яд, че забравих да посетя блока дето се срина преди 2 седмици. Ама айди викам, нищо. Винце, хубаво че даде инфото за града, то си е направо дизайнерско това градче. Много сладко. Бих изкарала там един дълъг weekend.

# 83
Винце, честито и от мен за гражданството. Аз като ркб още изчаквам, определено ме устройва по добре с Бг гражданство. По нататък ще му мисля, ако се наложи. Няма как, действаш според ситуацията.
И на сливка честита рожденичка с малко закъснение и на боб4енка за новата работа. Гледам всеки празнува нещо, честито на всички с повод и без повод.  newsm18
Аз се върнах в понеделник вечер от Олесюнд. Едно суперско време беше, просто чудесно. Всичките острови на западния бряг са на лице, фериботите бачкат здраво, фиордите са си същите като преди 500 години. Най ме хвана яд, че забравих да посетя блока дето се срина преди 2 седмици. Ама айди викам, нищо. Винце, хубаво че даде инфото за града, то си е направо дизайнерско това градче. Много сладко. Бих изкарала там един дълъг weekend.

Милвич добре си си дошла... Hug Радвам се, че си изкарала добе в Олесунд. Аз хо харесвам градчето много..не ни мисля, че бих могла да живея там.... newsm78 Нещо ми идва прекалено малък града... newsm78

Аз дружки въобще не успях да боядисам яйца... Crazy Щото бях по задачки цял ден  Rolling Eyes  Ама свърших хубава и много важна рабоа днес...та съм доволна от това как мина деня. Hug

Моя  днес е купил пилешки филета,  тиквички, гъби , царевица/сварена вече/ и моите най-любими  CHERRY tomater. Те са единственните доматки в таз държава  които мясат по вкус н  българските... Heart Eyes

Но само на вкус си  приличат... на диазайн не!  Crazy  Големи са като нашите черешки... Joy Но в Бунприс ги пуснаха за 9, 99 кронки...та се заредих с 4 кутии домати  Crazy

Тези домато-черешки мога да ги ям всеки ден, особено ги обичам със сиренце върху препечена филийка.. Crazy

Та сега съм пуснала грила...загряавм го..и ще гриламе всичко това.   Sunglasses

А после ще тичаме на Йога  с моя...не трябва да се губи форма викам аз... Whistling

Ама и на него много взе да му харесва... hahaha

Последна редакция: пт, 25 апр 2008, 10:39 от ЧервеноВинце

# 84
Хайде и аз да се отчета. Зъболекарката ми беше много разочарована, че няма какво да прави Mr. Green Ама аз не бях Joy
После се поразходих и се прибрах с 3 пълни плика newsm56
Боядисах си яйцата, нещо боята не ми хареса, ама късно....Обаче ги украсих ( половината) като яйца на Фаберже Mr. Green
Лошото е, че си имам болен мъж вкъщи и вече ми лази по нервите newsm56
Добре дошла на galuni. Провери на сайта на общината за детска градина, но по закон сте с предимство.

# 85
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ей ме на завърнах се и аз у нас. Сега се варят айцата и после ще ги боядисвам.
Тоз апартамент за който чаках да ми се обадят, го дали на някой друг (сигурно мнорежец  #2gunfire #2gunfire) и много криво ми стана. Ходих и на друг оглед днес, но не ми хареса. Разходихме се със Сарка5 и така.
Сега съм взела мяркат ана едни шоколадови бонбони, имам и останало 50 гр уиски, та им се чудя. Ама какво им се чудя, да взема да ги метна  Thinking

# 86
  • T"A
В момента съм се зачудила за медения месец ... не знаем къде да го изкараме, дайте някои хубави идеи  Sunglasses
Друго, за което се чудя, е дали ще ни трябват ритуални чаши ... пият ли младоженците на церемонията или не?  newsm78
Хайде омъжените в Норге да казват  Sunglasses

Хайде, норвежки мами, разказвайте за сватбите във вашия край - и аз мога да адаптирам някой норвежки обичай, но ще го преработя да е в израелска версия  Joy

Щастлива, ние ще пътуваме в Северна Италия.  Peace живот и здраве до там да стигнем  Party

Нора, не те познах с този нов ник; добре, че съфорумките те разкриха  Sunglasses

Весели празници на всички ви!

# 87
Минавам набързо преди вечеря да се отчета за вчерашното културно-масово мероприятие!
Благодарение на самоотвержен-ата Роси Hug(която заряза мъж на легло за да дойде) и милата ми приятелка (която се появи пребита, ма не от мъжа си Grinning) Hug събитието мина гладко! Направо по добре от планираното! По чудо се снабдих с ръкавици за децата, на тях пък им хареса боядисването! Явно най-сетне успяхме да ги впечатлим с нещо! bowuu
Нахраних ги с "пьолсе ме брьо", озяниха ми прекрасния "меден елексир", закупен с голям кеф от Била-Младост и времето свърши! 2 родителски тела си спестиха кафепиенето, което мен само ме зарадва. Другите се държаха прилично като за норвежани.  Grinning 100 пъти накарах Роси да им обясни как се прави "чукане с яйца" и барем са я разбрали, щото в понеделник Мартин ще мъкне за целият клас!

Бягам да слагам вечерята, че аз не съм женена за норвежец ша знаете  Wink

# 88
Сега ви изчетох на бързо (мъжете да стоя на салата и да чакат!)
Честито на малката бонбонка- Ивонка! Да расте все така хубава и весела! Много цветя за супер готина й майка (ама от българските, тия норвежките не са ми по джоба  Grinning )

И на новата работничка честито! Айде таз година почасова работа - другата пълно-часова,а по другата и собственик на хотел!

Благодаря на Роси, че така мило е описала случая наречен от мен "малките зверове ми отмъкнаха яйцата"  Grinning

# 89
  • България
Марйо,влизам специално да те поздравя Laughing,много съ впечатлих шъ знаеш,дипломатите ряпа да ядат.Върти ми се една поговорка за твоя случай,ама не мога да я нацеля,не "магаре боб яде ли",ами как беше? newsm78 newsm78
За една година тука облагороди дивия норвежки народ,че има да те помнят. Whistling

Мента
,ми аз съм,малко прИменена,скоро не съм ви навестяла,гледам темата ви има подем и само чета за момента ,да не става галимация Joy

Бобченка,честито за работата и наздраве,нападай смело кутията и другото Wink

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 21:21 от Агентка-007

Общи условия

Активация на акаунт