Норвежки момички, стягаме баджаци, че се задават вкусни козунаци- 23

• 19 716
  • 286
  •   1
Отговори
# 120
  • ride my bike...
аз за берген говоря - пиша.
Лошото е в тези бензиностанции не ти казват колко да платиш - трябвало да си ги броиш....от службата по телефона казаха същото...т.е. на излизане от берген аз не мога да отида да ми кажат - "дължите еди колко си крони.." и да платя.

# 121
...........
На 12 май е Пинсе, затова почиват.
Винска, 23С беше днес. Слънцето - на приливи и отливи Joy

rkb...завиждах ти за слинцето до първата половина на деня...  Joy

Ама сега и ние си имаме слънце....пече та се къса. Hug  Освен това нали знаеш при нас почват белите нощи...та си имаме слънце  чаааааак  до 23.00 вечерта... Heart Eyes

# 122
За Осло съм съгласна, ама е много различно за страната. Галуни, виж това:
Which lane do I use?
As a tourist you normally pass through in the
lanes marked “Mynt/Coin” or ”Manuell”. Not all
toll plazas have manual booths. Instead you
pay at the coin machines in the lanes marked
“Mynt/Coin”. You need Norwegian coins to pay.
Do not drive through in the lanes marked
“AutoPASS” or “Abonnement”. These are for
subscribers only.
Trucks and vehicles with a permitted total
weight of 3,501 kg or more must drive through in
the “Manuell” lane. If there is no “Manuell” lane,
truck drivers can pay at the coin machines in the
lanes marked “Mynt/Coin”.
Motorcycles/mopeds can pass through without
charge in most toll plazas, and should use the lanes
marked “AutoPASS” or “Abonnement”.
Warning!
Please don’t stop, leave the car, try to reverse, or
attempt any other dangerous manoeuvres within the
toll plaza area. This may cause dangerous situations
for yourself and other motorists.
http://www.brotunnel.no/Default.aspx?tabid=584  А тук има информация за Берген. Надявам се Майчица да се появи ( и тя се позагуби напоследък) и да ни осветли Grinning
Марйо, аз много неща не знам, ама бих ти казала да идеш пак да питаш за детските. Ей така, профилактично Grinning
Намерих това:

Tourist information

Bergen has a fully automated toll plaza system, which means there are no coin slots or manual service. Drive through the toll plazas without stopping.

Persons who live here on a permanent basis use an onboard unit (tag) attached to the inside of their windscreen. The tag is automatically registered when they pass through the plazas. This system is called AutoPASS.

As a tourist you will probably pass the plazas just a couple of times and therefore getting this tag isn’t relevant. You have two different alternatives of payment:

1) Invoice per mail

If you pass without a tag, the numberplate is photographed and registered. An invoice is sent by mail to your home address, at no extra charge.

2) Cash payment at service stations

You may pay at a local service station. Your passing will then be deleted, and no invoice will be sent. You will find a map showing the different stations here.

Further information

If you plan to stay in Bergen for a longer period of time you might want to get this onboard unit. The tag can be obtained at the service stations or at www.brotunnel.no (Registration information in Norwegian only). There is a deposit of NOK 200, which is added to the first invoice. It is possible to have two cars on the same subscription.

For further information about the toll road system contact Bro- og Tunnelselskapet AS:

* Telephone: 815 00 067
    * Fax:          850 28 262
    * Internet:    www.brotunnel.no
    * The service stations

Последна редакция: вт, 29 апр 2008, 19:44 от rkb

# 123
  • Stavanger,Norway/ Varna
Галуни, обикновенно цената е 13 крони на минаване през по- малките общини, а ако влизаш в голям град може да е 25 крони. Тук в Ставангер е така. Просто запомняш на коя дата сте минали и от къде и отиваш и полпълваш Жиро (има ги във всяка бензиностанция, там ще ви обяснят как да попълните). по- добре да си платите сега, може и някоя крона отгоре, отколкото да ви стигне по пощата глобата, от която ще ви заболи главата и няма и да ги интересува знаели ли сте колко да си платите или не.
Някой път слагат табели, че е безплатно за деня, може и затова да е пишело Не спирай  newsm78
ВИе къде пътувахте, че ги наредихте такива минавания  newsm7?

Сватя детските се плащат в последното число на месеца- демек днес трябва да стигнат.  Grinning

# 124
Марйо, не знам дали навсякъде е еднакво (но мисля, че да), в нашата община детските ги плащат на 30ти. Аз днес ги получих, както и всеки друг месец.

# 125
Здравейте, момичета  Hug
Интересна тема обсъждате Simple Smile
Галуни, много е интересно това с табелите "не спирай" ... като я прочетеш и просто не спираш, а?  Joy
Иначе ти как се чувстваш в Норвегия? Simple Smile

# 126
Марйо,какво стана?Получи ли детските? Hug
Както другите вече са ти казали и аз да ти кажа все пак....плащат ги в края на месеца Simple Smileна мен този месец ми ги платиха на 29  Simple Smile

# 127
  • ride my bike...
здравейте мами.
благодаря за информацията. Ние ходихме до Берген. Тези табели ги има на път към центъра. Тъпото / поне за мен де.../, е 4е трябва аз да помня кога и в колко съм минала. За първи път ги виждаме и това "не спирай" идва малко стресиращо. Мислехме че поне в бензиностанците ЕССО ще ни кажат, ама не...Нито на телефоните...ние си платихме 2 такси от по 15 крони, но примерно може да дължим 3 или 4...знам ли.....И понеже тази седмица  може би пак ще ходим - реших да съм по-подготвена Simple Smile
 Иначе се чуствам отлично. Ние сме в Oystese - до Norheimsud. Аз и децата сме като на почивка LaughingНа 5 метра сме от морето - можете да си представите какъв кеф е това за малките. С хазайката / невероятно мила жена / се опитвах да си говоря на норвежки - голяма мъка. Simple Smile Аз знам 20 думи на кръст, тя говори на "квамски". Голяма веселба. Но вчера се преместихме и дано издиря с кой да си говоря...

# 128
Галуни, браво на вас, че се аклиматизирате добре   bouquet

# 129
Честит празник на труда!!!  Joy Joy Joy

Днес още в 8.30 рано сутринта минаха корпса с музикантите...с едни маршове и ни събудиха.  Crazy

# 130
Винце, и в Норге ли празнуват 1-ви май?  Shocked
Мислех, че е комунистически празник.

# 131
Винце, и в Норге ли празнуват 1-ви май?  Shocked
Мислех, че е комунистически празник.

Да ...празнуват го  и са развяли знамената навсякъде!  Crazy  Ами то в Норге си е комунизъм...ти не знаеш ли... Hug

Защо отделнинте райони се наричат komune... WinkОсвен това социалистическата партия е доста силна тука...

Така че живеем в капиталистическа държава с комунистическо правителство донякъде  и  нагласа  ... Joy

Последна редакция: чт, 01 май 2008, 16:06 от ЧервеноВинце

# 132
Винце, ти ме гръмна от упор ...  Shocked  smile3544

# 133
Даааа...Laughing

Разликата все пак е, че тука "комунизма"  който са построили не е изродски както е бил  в България.

Така че нашия и техния комунизъм не може да се сравняват...

Тук все пак се грижат за хората... като например ако останеш без работа , раздават социални помощи...а в България не раздават. Mr. Green

А забелязала ли си емблемата на социалистическата партия тука...тя е роза, точно като на нашата  социалистичак партия в БГ... Sick

Последна редакция: чт, 01 май 2008, 16:14 от ЧервеноВинце

# 134
А аз днес имам първомайска изненада... Crazy

Аз излизам на среща ...с абсолютно непознат човек. Shocked Това е жена...

Тя ми  звъни вече два дена, а аз като видя непознат номер  обикновено не вдигам, и чакам да ми оставят съобщение на секретаря...Но тя не оставя съобщение, а само звъни... Confused

Днес пак звънна и аз вдигнах...и като я питах откъде има телефона ми...мънка и не казва.  Shocked

Сега отивам на срещата и не знам кого ще срещна... Shocked "Искала да се видим и да си говорим"... Егати... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт