През АВГУСТ майките щастливи ще гушкат бебенца красиви

• 16 784
  • 280
  •   1
Отговори
# 255
  • ....от ляво до десния завой...
Като гледам май съм една от малкото тук които не пият витамини или магнезий или каквото и да било там. Има ли други такива майки, че нещо взех да се притеснявам. Ама за какво да ги пия, като бебето е в норма и си хапвам добре, основно плодове и зеленчуци , млечни продукти, пиле, риба и телешко. Тестените съм ги изключила, сладкото също, пици, кексове и тем подобни пък изобщо. Та се чудя само здравословното хранене дали е достатъчно или все пак има нужда от витамини.

Ааааааа, не си самичка - аз съм абсолютно като тебе!  Hug Тая бременност не съм изпила нито едно хапче, включително и витамини! Peace Слушам чинно и мирно докторите и не се тръскам по пътищата до работа, взела съм всички мерки да не си предизвикам сама контракции и за сега удържам положението! На 12.05. болничния ми свършва и ще трябва да походя, че имам за довършване разни неща преди 45 дневния болничен за раждане, но ще карам съпруга ми да ме вози всеки ден, а вечер да ме връща един приятел с една нова модерна кола, която не друса! Wink Само да получа и следа от спазъм и моментално ще забия болничен на шефката си, аз така и така не ща да я гледам, щото само глупости прави, а после веднагически се хоризонтирам и ще пазя леглото, за да мине всичко без медикаменти! Аз съм такъв работохолик по природа, но не знам какво се случи - изключила съм тотално за това бачкане и правя в момента всичко, което зависи от мен бебенцето да е добре и да докарам мисия "бременност" до успешен финал! Напоследък не пиша, защото гледам да не се застоявам вкъщи пред компа, а да се разхождам и да използвам хубавото време за отмора на чист пролетен въздух и създаване на позитивни емоции! Хрупам салати и плодове на воля, продължавам да пия кисели сокове и така ден след ден.....Grinning

По повод Великден с едни майки от разградската ни тема тук на форума организирахме Великденски базар и събрахме една доста добра сумичка за дечицата с умствени увреждания от дома в село Просторно, който е в нашата община. Майките бяха страшни ентусиасти, много интересни неща изработиха! Радостно е,че имаше и добри хора, които си ги купиха и помогнаха от сърце. Е, сблъскахме се и с адско малодушие, но света е шарен, не може да очакваме всички да сме в равна степен състрадателни и съпричастни! Thinking Щастливи сме, че хубавата идея получи реализация и сме напълно удовлетворени от резултатите! Grinning

Вчера боядисах яйчица вкъщи - правя го за първи път, всяка година боядисваме яйца в баба ми или в свекърва ми и си вземаме, но тая година реших да си поиграя самичка! Станаха много весели и съм много доволна от себе си. Реших, че за здраве е добре да боядисам яйца сама вкъщи, а и заради бъдещия нов член на семейството! Peace Вечерта след детската градина заведох Дани в баба ми и там той боядиса нейните яйца, лепихме им и украси, станаха много хубавки, а той беше адски щастлив, че е помагал! Днес ходихме на църквата и двамата с него се пъхнахме под масата! Смятам, че детенце трябва да познава християнските ритуали, а дали ще вярва - той сам ще реши, когато порасне достатъчно!Обясних му всичко, като целунахме кръста и евангелието, оставихме стотинки и сложихме цветето на плащеницата! Той милинкия гледаше адски сериозно и съсредоточено. После запалихме свещички - той ги запали, нарекохме ги, оказа се че сме пропуснали да купим свещ и за котарака ни, но го успокоих, че него го включваме в нашата семейна свещ - все пак котето е част от нашето семейство! Grinning

Моя бебчо много усилено мърда. Голямо денсене  newsm68 пада в корема ми, а всяка сутрин като стана имам чувството, че корема ми видимо се е увеличил. Срещат ме разни познати по улиците и познайте : валят предположения какъв пол ще е бебо като ми гледат формата на корема, а аз само се подсмихвам! Вече съм спокойна, защото със съпруга ми имаме идея и за име за момче, и за име за момиче - тоя път, за разлика от първия започнахме дискусиите по темата от по-рано и вече сме на път да постигнем консенсус! Ако е момиче - ще е кръстено на свекърва ми и майка ми /е мама почина преди 18 години, но знам че второ дете може да се кръсти на починал родител, още повече че ако дядо Боже ме дари с дъщеричка тя ще има две първи имена с тире по средата, а ако се окаже, че в корема ми усилено щъка младеж - то той ще е кръстен на девера ми - т.е. брата на съпруга ми и на кръстника ни, който ще е кръстник и на бебчо!Като му дойде времето ще ви споделя и имената! Wink

Мили майчета от августовската ни темичка, пожелавам ви весели праници, да бъдете здрави, много щастливи, да родите най-прекрасните бебенца и само позитивни мигове до следващия Великден, изпълнени с много обич, грижи и нежност към малките човечета, които с толкова трепет очакваме!!!   bouquet

До скоро от мен! Надявам се да не съм ви досадила с тоя маааалко дългичък и цветен пост, но настроението ми в унисон с празника е цветно и позитивно, та реших да оцветя малко и темичката ни и да ви усмихна..... Дано съм успяла!  Hug

# 256
  bouquet

толкова рано не бях ставала не помня откога:) кучето ме събуди в 7.30 щото му се пишка на горкото и аз станах къде да ходя. досега се борех с яйцата, тия печати по тях нямат отмиване #Cussing out

следва да оплескам къщата с бои и да се преборя с една иначе дребна агнешка кълка...почвам да ровя за рецепти, през живота си не съм пекла агнешко, стискайте ми палци Grinning

пожелавам на всички пекрасен празник, да си изкарате супер аз ще прекарам доста време около печката   chef дано не съм скапана довера, че на черква ще ходя и май по някакви заведения не се знае...

весел великден  newsm18

# 257
Здравейте момичета ,много време не съм писала но  сме започнали ремонт и .....бъдете много усмихнати и щастливи и спокойно прекарване на празниците. Laughing

# 258
Здравейте момичета !
При мен всичко е ОК приготвям се и аз за празниците и мисля след обяд да боядисвам яйца с моята дъщеричка която сигурна съм ще бъде във вихъра си Party
Относно раждането и болниците аз съм се спряла на окръжна болница с избор на екип. Моя приятелка роди близнаци миналия месец там и е много доволна  от д-р Шуманов взех му телефона и тези дни ще му звънна да се запознаем. Чух че и неонатологията им била добра. Ще миш бъде в полза някоя от вас ако има инфо за доктора.
 Целувки на всички и приятно чукане утре Grinning

# 259
Весели празници на всички мами!
Успех на боядисващите яйца днес!Голяма е емоция!
Бъдете здрави,красиви,обичани!
 babydust7

# 260
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ мили мами,бъдете много здрави,както и вашите семейства!!!
Аз отивам да боядисвам яйца и да гледам как се прави козунак,че досега не съм правила  Embarassed

# 261

С щъркела вчера имах среща на полянката зелена,
с чудна рокля и шапка с перо пременена.

Бързам новината да науча,
но къде го на Ролс-Ройса ключа ?

Пристигам на уреченето място най-накрая,
замаяна, рошава и запъхтяна.

чичо Щърк нетърпеливо чака,
"Хайде, ще изпусна влака!"

Подава ми писъмце аз да отворя,
от вълнение не мога да говоря.

Бие силно, ще изскочи моето сърце,
в плика се беше спотаило...синичко перце !

После цяла нощ не спах и се вълнувах,
перцето гушках и целувах  Hug

Последна редакция: сб, 26 апр 2008, 13:54 от megan77

# 262
Меган много ми хареса стихчето честито ти синичко перце много сладко си го измислила.Разбирам че август щъркела ще ви донесе едно сладко момченце да е живо и здраво.
[b
]Весел празник на всички и приятни забавления с яицата козунаци кои каквото ще прави[/b]
Погалете коремчета и само положителни емоциики Laughing

# 263
  • SZ
Здравейте мамчета!
Днес ходих на видеозон.Щъркелчето ми си остава синичко и това е,няма грешка.Направихме му клипче,даже и достойнството му се видя хубаво.Всичко си му е наред,от главата до петите.Миналият месец беше заспало милото,но сега беше във форма и си мърдаше постоянно.Даже накрая се изплези.Голям сладур на мама!!! newsm32

Меган стихчето е супер сладко!Поздравления!!!И добре дошла в синия отбор! stork-boy

На всички желая весели празници,много усмивки и щастливи моменти!!! easter

# 264
Здравейте мамчета и от мен!
Скоро не съм писала,но пък чета редовно,аз днес се поглезих малко бях на фризьор разходих се по магазините купих козунаци,курабии и се прибирам преди малко капнала,коремчето доста ми натежава,а като знам,че идват месеците в които корема расте най много!
Аз яйцата ги боядисах в четвъртък станаха много красиви!
Весело изкарване на празниците  easter easter easter мното положителни емоции и внимавайте с храната,че по тези празници най много се преяжда newsm53

# 265
  • Бургас/Пз
sindarella, мен определено успя да ме заредиш с настроение. Много добре ми подейства твоето писание.
Аз също боядисах яйцата още в четвъртък, че дъщеря ми нямаше търпение. Изобщо не съм доволна от боите, но какво да се прави? Налепихме им повече украса, та да не се вижда колко са светли и така.
Днес мързелувам, времето е лошо и не става за дълги разходки. Въпреки това успях да поошетам някой друг магазин и съм доволна от покупките за себе си. Отгоре на всичко снощи ходих на дискотека и днес ми е доста сънливо. Взела съм да губя нещо тренинг май?? Grinning

Весели празници на всички и да ви се падне най-здравото яйце.

# 266
Ееее,Меган нямам думи страхотен подарък ти е направил щъркелчо преди Великден! HugА пък стихотворението направо предизвиква умиление!
На всички мами,мъничета и неродени бебчета желая добро настроение и светли празници!

# 267
  • Все на втория етаж
Момичета весело посрещане на Великден.

Моля кажете ми как приемате Малтофер Фол , сутрин ли, по едно ли, дъвче ли се, смуче ли се?  Мъж ми ми е купил два блистера и нямат кутия, а пък аз си загубих рецептата и не знам как да ги приемам сега.

# 268
Сложете и на мен розов щъркел моля  Flutter

# 269
Христос воскресе!!!
Честит празник и много хубави празнични дни с яйца и козунаци:))

Иренка, Малтофера се дъвче, в листовката пише, че може да се дъвче или смуче по време или след храна:))
На мен ми бяха изписани след храна и да го дъвча.
И аз пак да си кажа, ако пиеш магнезий, нека има около 2 часа разлика между приемите им:)
Поздрави!!!
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт