През АВГУСТ майките щастливи ще гушкат бебенца красиви

• 16 734
  • 280
  •   1
Отговори
# 180
Браво Ася, ама май ще се разходя и аз като изляза отпуска юни месец, то трябва "око да види ръка да пипне". Simple Smile Нали така? Макар че аз няма да имам проблеми с повдигането на количката, защото от входната врата се влиза направо в асансьора, но ако асансьора не работи? Как ще я вдигам. Доста са скъпи и всички ме съветват да не купувам толкова скъпа количка, но на мен така ми се иска. Мутсито  колко време може да се ползва, а и това е хубава количка, ако се поддържа добре, след това мога да я продам на по ниска от закупената цена. Охх незнам хем има време, хем ми се струва,че нямам. Обърквам се вече  newsm78 #Crazy #2gunfire

# 181
Не забравяйте да си поръчате и чувалче за крака (на сайта може да се види тук http://www.mutsy.nl/products/4rider/accessories на 4та картинка ). Цената тук е 50 евро.

# 182
Аз вчера ходих на фетална ехокардиография. Бебчо е добре.Много се надявам да отидем за 5 дни на море на Гърция.
Камето, аз лично предпочитам да споделя тревогите си във форума, отколкото с някоя приятелка.Мисля че вече рубеолата не е опасна за нас-органите на бебето са формирани, но ти все пак избягвай контакт с тях щом вече знаеш, а и хубавото е че сте седели на пейка на открито, а не в затворено помещение.
Аз на моя мъж съм му казала, че 90% от но-шпато са ми заради него, дори детето не ме ядосва така. Преди малко ме нарече мързелана, а аз се спуквам от работа, дори понякога си мисля, че ще се строполясам от умора Rolling Eyes.Готвене всеки ден, чистене,тичане по малката,памперси,гърнета... А като се появи второто не знам кое ще е по-напред.Дебелака му с дебелаците с нищо не помага и всичко оставя на 1 ръка разстояние за да не се помръдне.

# 183
  • Лондон
Добър ден и от мен!  Sunglasses

Момичета, шашкате ме честно с тези цени и с изборите си за колички! Уж в България хората нямат пари, поскъпвало все, бедна държава, нищожни майчински, всички се оплакват... Освен това щяхме да сме за природата, да рециклираме и да вземаме втора ръка каквото можем... а пък като гледам на какви колички се хвърляте почвам да се чудя и мая... Честно казано да дадеш 1300 лева /600 евро или нещо подобно за количка ми се струва безумно. Не че не мога да си го позволя - разбира се, че мога, но не виждам смисъл.... За тези пари мога да отида на хубава екскурзия или нещо подобно. Аз съм си харесала тази количка http://www.mothercare.com/gp/product/B000NG4ZG6/sr=1-1/qid=12085 … UTF8&mcb=core
То е травел система всъщност с всичко необходимо (че и повече) и е 159 паунда. За сравнение 1300-1400 лева излизат около 600!
Както и да е - вие си знаете, но тези 'парадокси' в България не спират да ме учудват...

Със секса и аз съм в застой - нещо нямам желание напоследък, пък и с този корем не ми е удобно и не се чувствам сексапилна  Blush
Мъжа ми не се оплаква... страх го е да не стане нещо. Добре е да има малко почивка - няма лошо.

Мартини мама, идва Рамон на всеки две седмици. Вече го викам вкъщи  Wink - не ме е страх. Взема ми кръв, урина, тегли ме и слуша тоновете на детето. Не е лош човека, само че аз все още си мисля, че за да станеш midwife трябва нещо да не ти е съвсем наред  Laughing

Последна редакция: ср, 23 апр 2008, 15:55 от eya

# 184
  • SZ

Скромна виртуална почерпка от мен!

Днес нашият батко Симеон става на 7 години!

Отивам да го взема от градинка и ще празнуваме, но преди това се отбих да ви почерпя!!!

Приятна вечер на всички!

# 185
 Да ви е жив и здрав баткото:))
И каква почерпка:))
Поздрави и хубав празник!
  bouquet

# 186
Eya с тази количка мила аз лично предвид квартала в който живея ще изкарам около месец макс, на детето бъбреците не се знае в какво състояние ще бъдат и т.н. и да наистина много от семействата в България нямат средства и опират до заеми. Особено в малката провинция доколкото знам положението не е розово. Ние тук, които биха си позволили колички от 1300 лв. сме единици и далеч не можем да сме представителна извадка. И да държавата не прави нищо за да облекчи майките, работодателите не падат по-долу.НОИ изплащат болничните когато си искат и ги връщат когато си искат. Детски аз лично не получавам от години. Детски ясли и градини няма, по-скоро няма места в тях и ще е цяло чудо ако успееш да си намериш читава гледачка и успееш да и плащаш. За сметка на това обаче си скъсвам д...то от работа, болнични не съм ползвала никога, а търся варианти с баби и т.н. когато ми е болно детето, отпуската си я ползвам от дъжд на вятър, две седмици накуп не съм излизала за 14год трудов стаж и т.н. и т.н.

Както и да е Simple Smile Лек и усмихнат ден:)

# 187
eya, поздравления за избора ти. И аз ако купувам двойна количка ще е Грако. Много са леки и с доста аксесоари, на добра цена.
А пък като се опознаете още малко с Рамончо, той сигурно сам ще си разкаже историята.  Wink

Ася, не се заблуждавай, че като е скъпа количката ще издържи на условията. Все пак не е модел, създаден за нашата действителност. Но пък като можеш да си я позволиш и ти харесва, не виждам защо да не си я купиш.  Peace

Честит Рожден Ден на батко Симеон! Да е здрав и да помага за бебето!

# 188
ЙЕЕЕ, Асе мерси за инфото. Новозенландската количка има ли възможност да се обръща коша-към теб и по посока на движението?

Eya мила, всеки си избира за кое би дал пари. Аз искам на бебо да му е комфортно, а и като се има предвид в София, че до тротоарите почти няма достъп, ми трябва нещо изключително маневрено, за да се шмугвам между колите. Също така тротоарите тук не са скосени на крастовищата, а понякога са си бая височки. И без количка ти е трудничко да ги превземеш. Кола втора употреба карам, обаче бебо да го сложа в нещо дето някой друг е ползвал някак си не ми върви...

ДА ВИ СЕ ПОХВАЛЯ - пристигна булченската ми рокля и ми става  newsm44

Дано да не кача килца сега с това лежане.. само още 10тина дни остават.....

# 189
Здравейте момичета!   bouquet
Мисля, че всички сме наястно каква е БГ действителността-бизнеса функционира на принципа "Бързи пари". Мисля също така, че който се е поинтерсувал наистина е стигнал и до друг извод- че в чужбина една количка е по-евтина отколкото същата в БГ. Едно заради по-големите разходи вероятно за дистрибуция и второ, което е по-важно заради принципа който визирах по-горе- надценките са убийствени. Ще конкретизирам: Количката която съм избрала може би, ако я поръчам от Германия разбрах, че ще ми излезе в български парички около 460 лв. Тук се продава за 750 лв. Също така не е сигурно дали правят подобни доставки, защото на една мама е отказана такава доставка. Но не това е важното де - сами виждаме каква е разликата в цената-двойна. Едва ли е само от логистичните разходи. И който няма нерви да си блъска главата да поръчва всичко отвън, и разбира се има възможност-дава парички според джоба си. Една от тях съм и аз.
Приятна вечер от мен и честит рождан ден на батко Симеон  Hug newsm59

# 190
  • София
Честит Рожден Ден на Симеон  nbirthday  Gift Да е жив и здрав, да слуша мама и тати и да има много късмет в живота smile3510 За *puhi* bouquet Весел празник..
Меви, какво да ти кажа мила doh моя е същия smile3515 само ме ядосва и мрънка за нещо..и после ми заявява "Ама аз какво пак съм направил?" и ми къса нервите.. Това е то мъжка му работа bash

# 191
Никой да не се ядосва! Може би еуа има др. предвид. И аз да ги имам тия 1300 лв. пак няма да ги дам за количка. Щото вчера бях в една приятелка с 6-месечно бебе и ще ми подарява и двете си нови колички. Като се родило бебето не повече от месец ползвала едната и студенаат зима настъпила. После /пролетта/ детето не щяло да спи в количката и вече искало все седнало да стои. Това и е проблема на жената. Сега си търси най-леката лятна количка-седнал вариант. 

Днес се запознах със завеждащия на едното от държавните родилни отделения в Пловдив. Исках да ми види изследванията и да се уговорим той да ме разражда, ако не е в отпуск тогава. Видя ниския /109/ хемоглобин и му казах, че пия Феро-градумед. Той каза да го махам и да почвам Tot`henia /ампули били/ или Ферофолгама-дано правилно ги изписвам за интересуващите. И научих нещо ново от него: едното от тия лекарства да си избера, да го пия докато родя, щото в противен случай детето щяло да бъде много нервно до годинка и бял ден няма да видим от реване. Това се случвало като липсва желязо. И нямало опасност да се презапася с желязо, щото ненужното се изхвърляло, както вит. С-то. Същевременно да си пускам желязо и белтък докато го пия тоя хап и така да следя. Кво ще следя и как ще го регулирам сама? Не мога пак да ходя при него да му досаждам, щото в кабинета му имаше поне 15 мед. лица на оперативка /доклад/ ли? И каза, че един месец преди термина трябва да си слагам Полижинакс /глобули/ 2 пъти седмично, че да се предпази от инфекции бебе Влади като минава през влагалището. Никакво значение нямало имам ли или не течение /понеже затова съм ги ползвала досега/. Утре отивам да ги купувам, че пак ще вдигнат цените. 

Краката ми отичат-почва се!

# 192
puhi да ти е жив и здрав рожденника! newsm59  bigdance2Много да ви радва!!!И много да помага с бебето.Гушкай го от моите феички babydust7 babydust7

# 193
  • Лондон
За сметка на това обаче си скъсвам д...то от работа, болнични не съм ползвала никога, а търся варианти с баби и т.н. когато ми е болно детето, отпуската си я ползвам от дъжд на вятър, две седмици накуп не съм излизала за 14год трудов стаж и т.н. и т.н.

Е, точно това имам предвид де Simple Smile Като ги изкарваш парите толкова трудно - защо ги раздаваш толкова лесно?!  Wink
Аз ако бях на теб щях да си взема отпуска и да си почина вместо да давам грешни пари за количка...
Майтапя се разбира се! С никой не искам да се заяждам - ясно е, че всички ако искаме ще намерим 1300 лева (за бебетата си особено) - ама защо  newsm78

Сега погледнах тук колко са Мутсито и са 279...  Аз за тях нищо не съм чувала, нито пък съм ги виждала тук, така че не ме впечатляват...
http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdispla … 1_-1__7861_10001_

И аз обичам скъпи и хубави неща ама ако ще е за гъзарията щях да си взема тази (пробвах я при мъжа ми естествено, но не се нави  Wink)
http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdispla … 49318_10001_14552

Наздраве за рожденника!

# 194
Мами, я кажете колко са ви големи бебоците?  по ехографски данни?  аз съм в 25+2, а лекарката казва, че бебчо изпревалрвал с една седмица. бил много голям.. 900гр! не го каза като нещо притеснително (въпреки че веднага ми пусна изследване за кръвна захар, урина и т.н.), но ми е интересно да сравня с вашие бебоци  newsm78
малко разбутвам теманта за количките... Whistling

сега виждам, че на тикера ми пише точно толкова.. 2lbs  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт