Детски градини в Пловдив?

• 200 544
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 1 380
  • Пловдив
От доста време търся мнения за ОДЗ "Зора" и странно защо нищо не намирам... А е голяма градина..
Та ако някой има някакво впечетление от нея, моля да сподели  Hug
В интерес на истината и аз съм се чудила защо тази градина е така неизвестна - хем има хубава база, хем е на централно място, хем персоналът е на ниво  newsm78
На въпросът ти за градината - мнението ми е абсолютно положително. Групата беше страхотна, госпожите държаха на реда и дисциплината. Чисто е, сградата се поддържа. Подмениха цялата дограма. Вътре е топло, не сме имали проблем със студени помещения за 4 години. Сутрин и следобед, когато беше най-големият поток от хора, имаше жена, която следеше кой влиза и излиза. Много ги занимаваха - песни, стихотворения, рисуваха и т.н. Изнасяха ни страхотни тържества. Добре ги подготвиха и за училище, поне моето дете нямаше проблем в първи клас.
Госпожите ни бяха Иванчева и Павлова. За другите госпожи имам отделни впечатления, когато са били сборни групи. Не сме имали обаче проблеми, детенце винаги е ходел с желание.
Ако те интересува и нещо по-конкретно ще се радвам да бъда полезна  Peace

# 1 381
# 1 382
Някой ще изкаже ли мнение за детска градина Пролет,срещу Захарна фабрика?

# 1 383
  • Пловдив
Здравейте, момичета. Дано да е за тук питанката, но понеже нямаме много познати деца, които ходят на градина, да попитам да споделите какви са горе-долу нещата, които ще трябват за ходенето на градина. В смисъл, четох някъде, че дрешките трябвало да бъдат панталонки с ластик, блузите широки около врата, за да се обличат лесно...Бихте ли споделили вашия опит. Защото ще трябва да събираме вече "чеиза" за септември, да ме насочите в общи линии какво да купуваме. Какво приготвяте сутрин в раницата на детето? Може би във всяка градина са различни изискванията, но горе-долу да добия представа.

# 1 384
  • Пловдив
Здравейте, момичета. Дано да е за тук питанката, но понеже нямаме много познати деца, които ходят на градина, да попитам да споделите какви са горе-долу нещата, които ще трябват за ходенето на градина. В смисъл, четох някъде, че дрешките трябвало да бъдат панталонки с ластик, блузите широки около врата, за да се обличат лесно...Бихте ли споделили вашия опит. Защото ще трябва да събираме вече "чеиза" за септември, да ме насочите в общи линии какво да купуваме. Какво приготвяте сутрин в раницата на детето? Може би във всяка градина са различни изискванията, но горе-долу да добия представа.

Детето си го пускам с дрехите които си излиза. Нищо по-специално. Гледам да се събличат лесно за да му е по-удобно сам да се обслужва.

За раницата през есенно зимния период: 2-3 потника, гащички, блуза и панталон за преобличане, пижама. В ранна есен слагам 1 блуза с къс и 1 с дълъг ръкав- все пак сутрин е по-хладно а следобяд понякога е жега. Нося му и шишето с вода, както и удобни пантофи.
Раницата си я взимаме в петък, освен ако не се наложи да се вземат някои дрехи за подмяна със чисти.
Рани

# 1 385
За градината:

Като тръгнахме миналата година падна голямо напикаване 2 седмици на всички деца докато свикнат с тоалетните (клекала са при нас). Затова слагах повече гащички и долнища.
Долнищата са с ластик, блузите без копчета, но широки и еластични около врата, за да се облича сама. Чорапите - къси и еластични. В раницата в понеделник зареждаме пълен комплект (вкл. чорапи) като дублирам долнище и гащички. В петък си прибираме и раницата и пижамата. За пижамата - вземи нещо тънко, меко и лесно за обличане - в градината винаги е топло. Дисни е страхотен вариант  Peace
Моето дете свикна да пие от чешмата в градината, но други деца си носят шишета в гардероба. Въпрос на дете.
Освен дрехите, държа и резервни пантофи, че много се мокрят в тоалетните и не искам да седи с мокри крака  Peace
Пантофите или кецките - с лепки.
Не че няма да ти обличат детето в градината ако има копчета и ципове по дрехите, но жените имат 25 деца на главата си и освен това детето е хубаво да свикне само да се обслужва , циповете и копчетата не са от най-лесните като за начало Peace

# 1 386
Момичета, за постъпване в детски ясли дали изискват дете, родено 2009 г., да има и допълнителните 2 ваксини според новия имунизационен календар от 2010 г.?

# 1 387
  • Пловдив
campanula ,не
ние също сме 2009 г и нямаме синфлорикс-не ни се полага по касата и няма как да го изискват
ако нямате пентаксим,имате другата по ЗК и е същото

# 1 388
Момичета,някой има ли информация за новата детска градина(частна) в Кючук Париж?Намира се точно до църквата на Събота пазара.Интересува ме кога ще отвори и каква ще е таксата Thinking

# 1 389
  • Пловдив
Не е нова, Дъга от мечти сменя базата си.Таксата е 270+4лв. на ден за храна.Би трябвало от 15 септември да започнат. Peace

# 1 390
  • Пловдив
Момичета, да питам и тук - впечатления от госпожите Джеладска и Милева от Червената шапчица?

# 1 391
Ще носите ли (първа група  детенце )букети ( колко).Странно ми е малко в цялата суматоха и непознати госпожи,кажете как е прието,да не се излагаме   bouquet

# 1 392
  • Пловдив
Ние винаги носим , още от първа група  Wink
Сутрин на г-жата и лелята, следобед като го вземам още два букета - на другата г-жа и на втората леля застъпили на смяна  Peace
Много се радват и учителките и самите деца  Laughing

# 1 393
Виж за следобед не се бях сетила,благодаря за идеята Simple Smile

# 1 394
Не е нова, Дъга от мечти сменя базата си.Таксата е 270+4лв. на ден за храна.Би трябвало от 15 септември да започнат. Peace
А къде се е намирала преди?Хубава градина ли е,ако сте чували нещо?

Общи условия

Активация на акаунт