Детски градини в Пловдив?

• 198 690
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 450
Днес общинският съвет на Пловдив отхвърли предложението да бъдат затворени повече от половината детски градини през лятото и да има само по 1-2 дежурни градини за квартал  Laughing Т.е. остава си в сила старите разпоредби.
Трябва да има сборна група във всяка една градина!
Това значи, че директорките нямат право да затварят градината, освен ако в нея не се извършва основен ремонт. Но в такъв случай са длъжни да осигурят места на децата в друга близка градина, докато приключат основните ремонтни дейности. Друг е въпросът, че и при едно елементарно боядисване с блажна боя например, могат да извикат РИОКОЗ и веднага да им се издаде предписание за извеждане на децата от сградата /заради миризмата например/. Но пък родителите могат след ден - два отново да викнат комисия, която да констатира, че градината може да се обитава.
Ще си ходим по нервите значи, но все е нещо  Wink

Няма значение, нека малко по малко се променя мисленето и услугата.
Малко лично - вече почти седмица сме в сборна група и му е много интересно - госпожите му харесват, нищо че се сменят, децата, че има каки и батковци и му е интересно. Взеха го от неговата група заради карантина за няколко седмици и го сложиха с още едно дете в друга. Практически неговата група си стои все още. Той ги вижда на двора и все пак се чувства добре.
Мислех да действам да си го върна в неговата, все пак една бройка няма да ги бутне, но после си казах няма все да съм му на главата цял живот да го оправям, да се оправя сам и да свиква, все пак е на 4 вече.
Така че горчивият ми опит от сборни групи в яслите, може и да ми струва прекалено черен.

# 451
  • София / Пловдив
Каспър, в нашата градина също са сборни групи от началото на месеца. Първо децата бяха в три групи, но вече са само в две. И мойта щерка се кефи /за сега/, че имат гости  Wink но си е с нейните госпожи все още. Дано ентусиазмът продължи по - дълго. Но опитът ни със сборна група от миналото лято, но в друга градина, беше ужасен  Confused Явно си зависи и от мястото и от моля другарките, пък и от децата.

А къде може да се прочете в коя градина, какъв ремонт предстои?

Все още не във всички районни кметства са приключили с конкурсите за фирмите - изпълнители. Но до дни и това ще се изясни. Едва ли обаче ще се публикува някъде списък с градините, в които ще се правят основни ремонти.
Може би е най - добре да се пита в съответната администрация по район.

# 452
  • Пловдив
Привет, мами  Hug
Айде и яз да следя темата, че като чета ми се струва, че вече съм закъсняла, ако подавам документи за ясла  Crazy
Ще се връщам на работа след 9 месец на мъничето, живот и здраве, но до годинка и малко ще намерим начин да се гледаме с отпуските на таткото, бабите и моята. След това обаче ще я записвам на ясла.
Не прочетох добри отзиви за "Славей", но ми е най-близо и удобно...Някой знае ли там кога и как се подават документи...Яслата в Захарна ни идва далечко, а тази до Герджика доста бяха наплашили някак детенцето на едни познати, та не искаше да спи на тъмно или самичко, при все, че преди това можеше...
Друг вариант ми е ясла около четвъртък пазара, но не открих такава. Поне пък гледам добри варианти за детски градини там...

# 453
Около ВХВП (зад Каса де КУба) има кухня и май ясла  newsm78 ...

# 454
Около ВХВП (зад Каса де КУба) има кухня и май ясла  newsm78 ...

Аз съм ходела там  Blush

# 455
Здравейте, момичета  Hug
Живеем в Стара Загора, но ни предстои преместване в Пловдив. Детето беше прието на градина тук (записах го още януари), обаче сега нещата се пообъркаха. В района най-добре ни е ОДЗ "Космонавт". Там оставихме документи, но въпреки, че директорката изглежда много разбрана, явно вероятността да тръгнем там е минимална.
Молбата ни е: може ли някоя от вас да ми даде актуални отзиви за частната детска градина "Дъга от мечти"? Виждам, че тя се обсъжда твърде рядко, в началото на темата има отрицателни отзиви за нея от една майка и това е(ако не се лъжа постингът е доста стар).
Затова ще съм ви много благодарна, ако споделите някакви по-пресни впечатления, с таксата сме запознати, никак не е малка, но и там има само 2 свободни места така че трябва да решаваме бързо  Thinking
Благодаря предварително   bouquet   

# 456
  • Пловдив
Avgusta мога да ти кажа само това което съм чувала, ние сме далеч от тази ДГ така, че няма как да ходим там. Знам, че там работят от 8,30 до 17,30 ч, една моя приятелка беше питала защото искаха да запишат там малкия, но се отказа заради работното време. Иначе доколкото знам за месечната такса, която ще плащате (мисля ,че беше около 200 лв. на месец), отношението и грижата за вашето дете няма да е според очакванията ви. Не съм много сигурна но децата там май бях в група по 15, но за това може и да греша.
Ето ти и един линк http://www.dagaotmechti.com/
Иначе от техния сайт, като гледам нашата ДГ има същите условия и предлага всичко това, което и ДГ "Дъга от мечти". Дано съм била поне малко полезна.

# 457
  • Пловдив
Молбата ни е: може ли някоя от вас да ми даде актуални отзиви за частната детска градина "Дъга от мечти"? Виждам, че тя се обсъжда твърде рядко, в началото на темата има отрицателни отзиви за нея от една майка и това е(ако не се лъжа постингът е доста стар).
Затова ще съм ви много благодарна, ако споделите някакви по-пресни впечатления, с таксата сме запознати, никак не е малка, но и там има само 2 свободни места така че трябва да решаваме бързо  Thinking
Благодаря предварително   bouquet   
Току що разпитвах една от учителките и мога да уточня за таксата - 2700 лв на година. Включва учебници, курс по английски и други, но не включва допълнителните курсове, които са по-желание (като плувния например).
Аз да се оплача, че моята принцеса никой не иска да я вземе, а така й се ходи на градина  Sad Чак догодина ще я вземат, щото е набор 2006.

# 458
Е не е ли малка за градина? Дай я на ясла.

# 459
Баткото ни е в ЦДГ Марица.
Имахме инфо, че от 15,07,08год. градината затваря за предвидения основен ремонт - като освен площадката за игра ще се отремонтира и самата сграда - външна изолация, хидроизолация и дограма. Въобще - основен ремонт, който до голяма степен е заслуга на директорката на градината - една много упорита и находчива жена! Дано повечето директорки са като нея!
Въпреки това - разбрах, че ще бъде осигурено посещението на децата в друга градина през този период - баткото, определено, ще посещава сборна група и в другата градина защото нямаме отпуск тази година и няма кой да го гледа. За момента е възхитен от сборната група в градината ни и напук на всички виждания и разсъждения чути от други майки - сборната група му понася много добре. Дори повече - останах с впечатление, че му е все тая с кои деца е в групата стига само и само да е в Марица - базата им е доста добра /в сравнение с доста други градини/.
А относно малкия - тръгнах да подавам молба за ясла в района и установих, че в едната ясла - № 1 приемат молби едва от есента за лятото на 2009г. и то с много мъки а в другата ясла - № 3 приемат молби за лятото на 2010год.  Shocked Останах втрещена!
И къде да си запиша хлапето в такъв случай?! - след като в почти всички ясли положението е същото? Мислех да го дам на ясли като направи 1г. и 3-4м., но сега ...... незная как ще се оправяме. Аз от онзи ден съм отново на работа и в момента сме наели жена която да го гледа, но не мога дълго да си позволим да й плащаме /повече от година/.
Крайно време е някой да се сети да строи в Пловдив градини и ясли вместо грозни и кичьозни кооперации!!!  #2gunfire

# 460
В момента се строят 4 градини в Пловдив
Предстои строежа на още 3
Поне за толкова аз знам, може и да са повече
Е, това ако не е мислене, кое е?  Simple Smile
Яслите винаги подхождат така, няма места, но като се обясни, че ти е спешно, все нещо ще се разберете.
Радвам се за Марица, там има и свестни учителки
За базата да кажа, че е ок, не е, поне има много други градини, които са далеч по-добре
Но пък е уютно, има атмосфера, а и там са малкото от учителките, които ни приемат добре и ни помагат

# 461
Току що разпитвах една от учителките и мога да уточня за таксата - 2700 лв на година. Включва учебници, курс по английски и други, но не включва допълнителните курсове, които са по-желание (като плувния например).
Да, точно така-таксата е 2700 на година без храната, тя се заплаща отделно и се приготвя от фирма за кетъринг, допълнителните занимания се заплащат отделно. Мен ме устройват условията, сега остава и да сме доволни от обучението, което ще ни предложат там. Засега ми изглежда добре, от първа среща  Peace

# 462
Здравейте момичета, аз подадох молба за ДГ на 06.02.2007 Бояна миналия месец навърши 3 отидох да проверя списъка и тя не е приета,обадих се на директорката и тя ми каза,че молбата ми е 40-та и нямам никакви шансове.Детето ми ходи на ясли,които са до ДГ.Според вас не трябва ли децата от яслата да са с предимство и какво да правя? Да се разправям ли все пак молбата не ми е толкова закъсняла ако молби се приемат от 01.01 в годината,в която детето навършва 3г. моята е подадена по-рано? Благодаря ви предварително.

# 463
  • Пловдив
Брой свободни места за децата по набори в Детските градини и Училищата:
http://www.plovdiv.bg/index.php?option=com_content&task=view … 08&Itemid=211

# 464
http://detebg.zapisvane.com/ 
 Посетете тази страница и пишете въпросите и проблемите в Пловдив във връзка със закрилата на детето!

Общи условия

Активация на акаунт