Детски градини в Пловдив?

• 198 688
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 435
а, не се притеснявай, в пловдив е като вица за японеца, където се диви на българите по комунистическо
Магазините ви празни, заплатите ви малки, а хладилниците пълни  Shocked
Уж има проблем, пък всички са в най-хубавата градина при най-хубавите госпожи  Laughing
Майтапа настрана - в Пловдив проблем няма.

# 436
Здравейте мами! Интересувам са за детски ясли и детски градини в кв. Каршиака?.Какви са условията, персонал и като цяло какво ви е мнението.Ако имам мами в този квартал , моля пишите.

# 437
  • Пловдив
Зависи къде в "Кършияка"...  newsm78

Мога да помогна с инфо за "Гагарин": две детски ясли №1 - до ЦДГ "Весела", на бул. "Дунав" 69 и ОДЗ "Космонавт", ул. "Гонда вода" №1.
ДГ в района са: ОДЗ "Космонавт", ЦДГ "Весела", ЦДГ "Бреза" - кв. "Гагарин".
Като продължиш в посока от Панаира към х-л Ленинград: ЦДГ "Марица", ЦДГ "Дъга".
По - нататък към Захарна фабрика  - не зная...

И двете ми деца ходеха/ходят в ОДЗ "Космонавт", само за нея мога да говоря.
Като база е добра, голяма градина, с 270 деца в две яслени и няколко градински групи. Правят ремонти почти всяко лято, смениха дограмата миналото, сега имат довършителни работи и поставяне на дограма на първия етаж и сервизните помещения.

Всяка година, при напускане на подготвителната група, правят ремонт на техните помещения, включително и на санитарните, за новите деца, които ще приемат наесен /първа гр./. Така малко - помалко, за няколко години ще обновят материалната база изцяло.
От градината съм изключително доволна като отношение към децата, обучение и т.н., но от яслата - не.

Проблема е, че няма места и за следващата година, даже, децата от квартала са записани от бебета за ясла и ДГ там, за да могат да влязат в списъците! Групите са много големи- по 30 - 33 деца по списък. Ееее, не ходят всички всеки ден, ама около 28-30 са постоянно!  Rolling Eyes

Има проблем с ваканциите - при всяка училищна ваканция, децата от ДГ се събират в сборни групи и се изнудват родителите да си ги гледат и да не ги пускат на сборна!
Така е и при празници, които се отработват, а за лятото - да не говорим! Четири месеца са сборни групи, като пак се започват агитации още от пролетта, да си гледаме децата и да не ги пускаме четири?! месеца на ДГ!  Thinking
Всяка ваканция имам разправия с персонала!!! Shocked

Но тези проблеми, предполагам ги има във всяка ДГ в града...

Ето тук може да видиш адресите на ДГ, в района, за който се интересуваш: http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=5213   Peace

# 438
Момичета, разбрах от приятелка че в ДГ "Звезда" в Смирненски приемат още молби за приема тази година септември. Нямам представа каква е базата и условията, но ако на някой му е удобно може да провери и да си подаде молбата.
Ние завършихме тази година там и мога да ви кажа,че приемат молби и то по  всяко време.Базата е добра,поне според мен,миналата година правиха ремонт-външна изолация и изглежда много кокетно.Между другото градината има сайт,ако искате го вижте.Само да ви кажа,ако записвате деца от тази година питайте за групата на г-жа Генова и г-жа Михова,много съм доволна.http://cdg-zvezda.hit.bg/

# 439
Понеже стана въпрос за кога се подават молби за детските градини..
Проверих в 5 градини - Буратино, Искра, Дъга, Незабравка, Славей..
В Буратино, Искра, Незабравка и Дъга казаха, че приемат молби годината, в която детето навършва 3 години - първият работен ден януари.
В Искра казаха, че е прекалено рано за набор 2006.
В Дъга казаха, че всяка година гласуват на педагогически съвет кога са сроковете за приемане на молби и може да се промени това с януари, ама кога ще стане ясно и те не знаят  Crazy
В Славей прословутата директорка директно ме отряза "Аз си имам яслена група и тя направо отива в градината. Деца отвън се приемат само при изключителни условия." И ми трясна телефона  ooooh! .. Просто исках да се убедя, че наистина нямам намерение да го давам в тази градина  Twisted Evil

Та така.. Явно ще е януари.. освен ако не е някое "специално" ОДЗ с ясла.. Които определено май ще избягвам ..

# 440
Здравейте мами! Интересувам са за детски ясли и детски градини в кв. Каршиака?.Какви са условията, персонал и като цяло какво ви е мнението.Ако имам мами в този квартал , моля пишите.
Аз да дам отчет за яслите:
Вариантите са 3:
- Захарна фабрика (не сещам за номера)
- Герджика (ясла №3)
- Космонавт (Гагарин)
За Космонавт е яка навалица и те отсвирват тотално. Герджика са 2 групи, ама едната е денонощна и докато не я запълнят с преспиващи деца, просто забрави да се класираш. За другата група трябва да запишеш детето поне година по-рано (например преди да го родиш  Simple Smile)
Захарна фабрика  - ами директорката ми звучеше доста разбрана като се обаждах да питам имат ли места - каза ми да отида на място за да уточним от кога искам да пусна детето и т.н.

# 441
  • Пловдив
Drozi, вариантите не са само три за ясли в Кършияка.

Навсякъде е много трудно с прима, обаче...
Успех!  Peace
Виж: http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=5213

Д. ясли № 13, ул. "Ген. Кутузов"4
Д. ясли № 1, бул. "Дунав" 69
Д. ясли № 3, ул. "Победа" 2
ОДЗ "Космонавт"
ОДЗ "Славей", ул. "Полк. Сава Муткуров" 40

# 442
Вижте това:

Община Пловдив кандидатства и с проект по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) за реконструкция и модернизация на откритите площи в 12 детски градини, което ще способства за развитие на креативността и творческите способности на децата. Това са ЦДГ "Люляк" и ЦДГ "Радост" в район "Централен", ЦДГ "Валентина" и ЦДГ "Осми март" в район "Южен", ЦДГ "Еделвайс" и ЦДГ "Кремена" в район "Тракия", ЦДГ "Росица" и ЦДГ "Светла" в район "Западен", ЦДГ "Марица" и ЦДГ "Дъга" в район "Северен" и ЦДГ "Маргаритка" и ЦДГ "Биляна" в район "Източен". Те ще бъдат оборудвани със съвременни игрови съоръжения (замъци, кули, катерушки, пързалки, люлки, кончета и др. игрови компоненти), които ще бъдат съобразени с безопасността и комфорта на децата. Ще бъдат изградени паркови кътове с образователно и възпитателно съдържание. Подборът на тези съоръжения е конкретизация на разработваната методика и те ще бъдат еталон за бъдещото изграждане на външните площи на останалите детски градини на територията на Пловдивска област.
Продължителността на проекта ще бъде 14 месеца, като същият ще бъде реализиран в партньорство с Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Общата сума на проекта е 664 691 евро, от които 15% ще осигури бенефициентът община Пловдив.

Цитатът е от тук:
http://www.stroitelstvo.info/show.php?storyid=497536

# 443
Така е, защото съоръженията и площадките в градините не отговарят на стандартите за безопасност, които все още не са задължителни, но ще станат. И тогава по логиката градините трябва да се затворят, постепенно ще има обновяване изцяло на базата. Няма начин просто.

# 444
Като ви чета, хем е рано да се записваме в повечето градини, хем като ни дойде годината за прием, едва ли ще имаме шанс, просто не знам-ние живеем зад военна болница и от сега ми е ясно, че в района на центъра ще е невъзможно да се вредим, решила съм да тръгна да обикалям градините, ама като знам как ще се отнесат-просто не ми се мисли! ooooh!

# 445
ORHIDEA моя колежка е подала молба за внучето в ДГ "Чайка"/ до стадион Ботев/, което трябва да тръгне 2010 на градина и молбата и е била 33 номер. Направи си сметка сама.

# 446
  • No Line On The Horizon
Според мен тази психоза в Пловдив се създава изкуствено и се дължи на факта, че майките подават молби едновременно в много градини. Същото се получава след това и с училищата. Места има достатъчно в Пловдив, но обстановката се изнервя допълнително точно поради тази причина.
Аз също живея в центъра. Досега и за двете ми деца съм подавала молба за ясла, градина, училище само на едно място и са били приемани. Просто проучвам какви са сроковете, изисквания и т.н., сменяла съм си дори адресната регистрация, но фактът е, че децата ми са били приемани и то без да се налагам да използвам връзки. Верно е, че за второто дете ми е по-лесно, защото вече се познаваме с директорките, но въпреки това съм си пускала молби в срок и чакам както всички, просто се възползвам от преференцията за второ дете, но това е нормално.

# 447
аз го записах на 1 г в едната и не го приеха в другите 2 в годината на навършване на 3 и пак аут сега ще ходя пак за другите класираня но шанса е минимален и какво правим  добре че строят две та го записах за тази до нас ама чак септември ще се разбере и тогава ако го няма в списаците какво правим  стискайте палци според мен сроковете за подаване на молби трябва да са еднакви навсякъде защото има записани за градини на по 2 месеца тук е предимство и месеца на раждане за ясли  да не говорим ТО МАЙ И ЗАчЕВАНЕТО И РАЖДАНЕТО ТРЯБВА ДА ПЛАНИРАМЕ

# 448
  • София / Пловдив
Днес общинският съвет на Пловдив отхвърли предложението да бъдат затворени повече от половината детски градини през лятото и да има само по 1-2 дежурни градини за квартал  Laughing Т.е. остава си в сила старите разпоредби.
Трябва да има сборна група във всяка една градина!
Това значи, че директорките нямат право да затварят градината, освен ако в нея не се извършва основен ремонт. Но в такъв случай са длъжни да осигурят места на децата в друга близка градина, докато приключат основните ремонтни дейности. Друг е въпросът, че и при едно елементарно боядисване с блажна боя например, могат да извикат РИОКОЗ и веднага да им се издаде предписание за извеждане на децата от сградата /заради миризмата например/. Но пък родителите могат след ден - два отново да викнат комисия, която да констатира, че градината може да се обитава.
Ще си ходим по нервите значи, но все е нещо  Wink

# 449

А къде може да се прочете в коя градина, какъв ремонт предстои?

Общи условия

Активация на акаунт