Детски градини в Пловдив?

• 198 680
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 420
  • София / Пловдив
....
Също може и да тръгне лятото в градината в сборни групи, виждала съм го няколко пъти, бим бам ще каже, те бяха миналата година така - тръгна лятото на сборни и наесен в групата си.
Всичко е въпрос на добра воля на директорките.

Да, така е  Peace
Дъщеря ми навърши три години на 26 май, 2007 и тръгна на градина няколко дни по - късно, в началото на юни, в сборна група. Но директорката взе това решение.
Друг е въпросът, че опитът ни със сборната група не беше изобщо добър  Confused и после мина доста време, преди детето да свикне в нейната група с нейните госпожи.
Така че и аз подкрепям мнението, че при възможност е по - добре да седи максимално дълго в яслата! И от септември - направо първа група на градина.

# 421
  Моля ви..   Питах преди месеци,  пак повдигам въпроса за " Люляк"   , това ни е единствената алтернатива  и детето тръгва след седмица,    дай боже.
  Говоря за Люляк  зад Младежки дом,  Не централата на " Ив. Вазов".  Не , че имам време да сменям градината(,  но поне мога да въздействам към по- добро и то за всички. Иненадвам се, че има недоволни, които са си мълчали години. Не смятам ,  да го  направя, ако има защо.   няма да мълча (  не смятам и да се повлиявам  само от тук,  но пък   имам  едно на ум, за което благодаря/ ,   времето ще покаже.  
      Параноичка станах,  но това е по -добре..  Покритото мляко - котките не го лочат.   Искам да направя  каквото зависи от мен.
    Днес Ная  е  Ха- хааа " Абитуриентка"  от яслите.  Бяха  няколко дечица.  Беше  приятно.!!!   Госпожа Катя / Ижа Атя, както се изразява Ная/   се разрева, и  и направи последната прическа..  ох.   Колко раздели още...

Лека вечер!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 422
  • София / Пловдив
Найка, аз мойто мнение за "Люляк" няма как да го променя, защото преместих детето и вече нямам наблюдения.
Сградата зад Младежкия дом така или иначе си е пак към същата градина, същите госпожи и със същото ръководство... а от това, което видях аз, именно директорката е изтървала работата  Confused

Дано вие имате късмет и скоро да пишеш, че сте доволни от градината  Peace
И да си променя мнението за нея  Wink благодарение на вашата бърза адаптация.

# 423
Моето мнение е че ако родителите имат възможности и най-вече връзки да запишат детето си в детска градина "Малкия принц". Знам, че условията там са много добри и поне като се дават "доброволни дарения" всеки месец се вижда за какво се харчат. Моето дете посещава друга градина, за която нямам особено високо мнение.  

# 424
Аз също мога да харача доброволни дарения, така че да се вижда - дай пари и стой, та гледай... не е това основното за една добра детска градина.
Антоан, не се коси... братовчед ми е ходил там, родителите му имат недотм добро мнение за отншението към един вид деца и друг вид деца... Ах! и Ох! срещу пари винаги можеш да получиш...
Това не е конструктива критика към градината, сигурно има и много добри страни, но най-изтъкваната и добра страна за мен лично е причината изобщо да не ми мине през ум да запиша детето си там.
А за градинта на детето ми имам много високо мнение, първо - защото съм я избирала със собствената си глава, очи, уши и нос, ако щеш, и второ - защото времето наистина доказа, че има причина да харесвам градината  и хората, които работят там.

# 425
не е това основното за една добра детска градина.

Много добре казано. Peace

# 426
  • Пловдив
belyata, и аз съм съгласна с теб. "Доброволните дарения" са една много мътна тема. Не ме разбирайте погрешно - качествено образование и здравеопазване се правят с много пари. Таксите в ДГ и ясли са символични. За себе си мога да кажа, че за момента сме склонни да отделим повече пари за по-качествена грижа, но идеята за ежемесечно събиране на дарения с целя да се купуват неща на парче никак, ама никак не ми харесва. Мисля че нещата трябва да са официални и регламентирани с договор между родителя и институцията, така че да си наясно най-малко за година напред колко ще ти коства издръжката на детето и къде ще отидат тези пари.
Има и друго, добрата грижа я дават мотивирани хора. "Доброволните дарения" в никакъв случай не отиват за стимулиращо заплащане на персонала, какво да очаквам тогава от една леля или учителка със заплата 200-300 лв. В този смисъл склонна съм да плащам за по-добри грижи и внимание, а не за по-луксозна обстановка. Като цяло не съм добре настроена към частните инициативи в държавните институции, а за мен явления от сорта на Малкия принц са точно това.

Последна редакция: нд, 01 юни 2008, 16:17 от Linkata

# 427
Момичета, разбрах от приятелка че в ДГ "Звезда" в Смирненски приемат още молби за приема тази година септември. Нямам представа каква е базата и условията, но ако на някой му е удобно може да провери и да си подаде молбата.

# 428
Детето ми е на годинка.Кога да го записвам за място за  градина  (вижда ми се рано от сега   newsm78 ).  Rolling Eyes

# 429
  • София / Пловдив
Туранага_Санka, най - добре попитай директно в градината, в която искаш да запишеш детето.
Ако прочетеш малко по - нагоре в темата, ще видиш, че за различните градини и сроковете за приемане на документи са различни.
Някои взимат молби само в годината, когато детето трябва да тръгне в първа група, а други взимат и две години по - рано молбите.
Питай, за да си спокойна.

П.П. Документите на дъщеря ми ги подадох, когато беше на годинка. И пак бяхме в резервите  Rolling Eyes

# 430
Бим-Бам,благодаря за отговора!Ще прочета темата ,за да се ориентирам,сега ми е пълна мъгла.  bouquet

Във всички общински градини ли дезинфекцират с хлорни препарати ( от време оно) ?

# 431
И аз тук с един въпрос.
Днес ми заявиха, че август месец в градината ще има ремонт и..."да видим какво може да измислим". За сборна група не се спомена нищо...не знам дали предвиждат такъв вариант изобщо. Ииииии тъй като няма как да си измислим свободна баба,  нито 1 месец отпуска (при положение че отпуските са планирани още от април) какво се прави в такъв случай?
Миналата година яслите правиха 2-3 месеца ремонт и децата отидоха по другите ясли в района. Дали същестува възможност да ми приемат хлапето в друга градина временно? Rolling Eyes

# 432
  • София / Пловдив
.... Дали същестува възможност да ми приемат хлапето в друга градина временно? Rolling Eyes

Да, има. Но това би трябвало да се уреди от ръководството на самата градина.
Поне при нас е така. След като ни казаха, че ще затварят поне един месец заради ремонт, ни заявиха, че за най - нуждаещите се деца /без възможност някой да ги гледа/ ще бъдат осигурени места в съседни градини.

# 433
  • Пловдив
ByTheWay, в яслата на дъщеря ми миналата година имаше ремонт, който продължи 3 месеца. Смесени групи нямаше тъй като ремонтираха всичко, включително и хранителния блок. Предложиха ни ясла в Изгрев, друг е въпроса че доколкото зная нямаше родители който да я ползват. Вероятно ще ви предложат друга градина в същия район.

# 434
извинете че се намесвам в темата , от чисто любопитсво вие в пловдив как сте с местата в детските градини
виждам че и в софия са като  при нас във варна - няма места
тази година пак има стотици неприети деца и постоянно се протестира
но не срещам подобни теми за пловдив

Общи условия

Активация на акаунт