Детски градини в Пловдив?

• 198 698
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
И ние сме в Мая. Много съм доволна от условията и персоналът

# 316
Малко глупав въпрос, но до каква възраст са в ясла? ОДЗ ясла с детска градина ли е?

До 3 год .са в ясла.ОДЗ-обединено детско заведение,т.е ясла+детска градина.

# 317
Да ,зад Детски свят е.По закон  шест месеца след навършване на 3 години може да остане в яслата и след това да се премести в градина."Слънчев рай "е точно зад бараките между ЦДГ" Кремена "и" ЦДГ"Десислава".

# 318
Моето дете е в ЦДГ" Чучулига" и съм много доволна. То е във 2-ра група при г-жа Райкова и г-жа Енчева- прекрасни жени. Голямото ми дете беше във "Мирослава", но не останах с добри впечатления от нея. Там си харесван само ако си с пари. А сега - в Чучулига- пак давам пари, но отношението е друго, все пак го правят за нашите деца,нали? Ако ние родителите не помогнем и не сме отзивчиви как искаме да ни обучават и възпитават децата. Та нали ако решите да си го гледате в къщи пак трябва да му купите книжка за занимание, флумастери, моливи, лепило,ножица, блок за рисуване, някакви игри, т.е. пак ще дадете пари. Така, че мили майки нека мислим повече за децата си и тяхното развитие. Нека помагаме повече на учителките ( дори и само с усмивка рано сутрин), нека се радваме повече на постиженията на децата. Аз се опитвам да го правя, правете го и вие.

# 319
Моето дете е в ЦДГ" Чучулига" и съм много доволна. То е във 2-ра група при г-жа Райкова и г-жа Енчева- прекрасни жени. Голямото ми дете беше във "Мирослава", но не останах с добри впечатления от нея. Там си харесван само ако си с пари. А сега - в Чучулига- пак давам пари, но отношението е друго, все пак го правят за нашите деца,нали? Ако ние родителите не помогнем и не сме отзивчиви как искаме да ни обучават и възпитават децата. Та нали ако решите да си го гледате в къщи пак трябва да му купите книжка за занимание, флумастери, моливи, лепило,ножица, блок за рисуване, някакви игри, т.е. пак ще дадете пари. Така, че мили майки нека мислим повече за децата си и тяхното развитие. Нека помагаме повече на учителките ( дори и само с усмивка рано сутрин), нека се радваме повече на постиженията на децата. Аз се опитвам да го правя, правете го и вие.

И моят син е в Чучулига. В общи линии подкрепям всичко, което си написала. Градината е хубава и е на сравнително спокойно място. Има обаче, какво да се иска още много. Точно, за това са нужни родителите, защото на всеки му е ясно, че общината трудно дава....

# 320
Знам, че пловдивчанки не сме много силен отбор в този форум, но все пак да попитам.

Значи все пак имаме активност. Не съм изчела цялата тема, но ще. Аз да попитам - Буратино или Мир?
Като не мога да разглеждам всички постове на 1 стр. и се изнервям. Иска ми се да можеше да бъде по-йерархичен, дървовиден форума. Не ми сесмейте на думите, такъв е работния израз.

# 321
майки, помогнете сега съм в трескаво обикаляне по детските градини в район централен за подаване на молби. без пари явно няма да стане в по-елитните градини, но кажете ми в мирослава или в малкия принц /или ако има някоя по-хубава/. през септември ще станем на 3г., а вече няма време. мерси предварително.

# 322
И аз живея в Район Централен. Ужас е. Сега чакам да ми се обадят от Радост в Съдийския квартал. Но е адски трудно. За малкия принц ако нямаш дееееееебели връзки просто забрави. Там не става ей така просто, знам го от опит.

# 323
  • Пловдив
майки, помогнете сега съм в трескаво обикаляне по детските градини в район централен за подаване на молби. без пари явно няма да стане в по-елитните градини, но кажете ми в мирослава или в малкия принц /или ако има някоя по-хубава/. през септември ще станем на 3г., а вече няма време. мерси предварително.
Според мен, много добри са и "Майчина грижа" - до Юг -  Енерго, както и "Незабравка" - зад Четвъртък Пазара.  Peace

# 324
Ако живееш на центъра, да биеш път точно за Мирослава според мен не си заслужава. На мен ми е в квартала, но предпочетох Чучулига. На по-чисто и спокойно място е. Двор на детска градина до натоварена улица и паркинг, както е при Мирослава...мерси Crossing Arms Да не говорим че едно дръвце за сянка няма и е страшен припек. Базата им е по-добра, но  не смятам, че това е най-важното. Аз съм много доволна от Чучулига и отношението на госпожите и лелите там Peace

# 325
Ако живееш на центъра, да биеш път точно за Мирослава според мен не си заслужава. На мен ми е в квартала, но предпочетох Чучулига. На по-чисто и спокойно място е. Двор на детска градина до натоварена улица и паркинг, както е при Мирослава...мерси Crossing Arms Да не говорим че едно дръвце за сянка няма и е страшен припек. Базата им е по-добра, но  не смятам, че това е най-важното. Аз съм много доволна от Чучулига и отношението на госпожите и лелите там Peace

В коя група сте? Ние сме в IБ..

# 326
А може ли някой да сподели впечатления от ДГ "Люляк" на ул. "Иван Вазов"?

# 327
  • София / Пловдив
А може ли някой да сподели впечатления от ДГ "Люляк" на ул. "Иван Вазов"?

Могаааааааа  Twisted Evil и все ужасни впечатления...

Директорката напълно е разпуснала ситуацията там. Госпожите оставят децата сам сами, при това на отворени вътрешни и външни врати. Докато пушат всички дружно в директорския кабинет. Лятото, в най - голямата жега, не бяха дали на щерка ми два дни да пие вода  Close шишето стоеше неотворено в раницата и детето се беше обезводнило...
Да продължавам ли с още впечатления?

П.П. Издържах близо два месеца, надявайки се, че ситуацията ще се промени. Уви, не стана. Преместих я дребната в друга градина, където нещата са коренно различни.

# 328
В коя група сте? Ние сме в IБ..
IA

# 329
Kremena и Mama Boby, големи благодарности относно коментарите ви за "Буратино"!  lovekiss
Днес имах време и възможност и изчетох  book цялата тема.
Аз съм подала документи в "Мир" и "Буратино".  Твърде вероятно е, както и от двете детски градини ми казаха в последствие, да приемат детенцето ми и на двете места, ако действително се спази решението взето от Общински съвет - Пловдив, публикувано в темата от nioto   тук
Ако наистина се получи така, още от сега се колебая - "Мир" или "Буратино" Thinking? Моля се  Praynig поне на едното място да сме вътре.
Прочетох великолепните ви отзиви от "Буратино" и директорката на градината. Често минаваме   tiptoe с малчо и покрай двете градини и се заиграваме на пързалката пред едната. Аз се блещя smile3556 и озъртам  search , събирам информация (поввече визуална). Дворчетата и на двете са прекрасни. На "Буратино" сградата ми се струва , че скоро ще подлежи на ремонтиране, но доколко съм права - ще си покаже.
Ще спомена, че когато подавах документите в "Буратино" първо ме отрязаха  newsm28 , но във възмущенито си разбрах, че детето ми ще е с предимство, поради същото това решение и още същия ден взех мерки. За един кратък момент смених бяла и червена боя на лицето си.  Изпитвах(м) възмущение, облекчение.  Sob Малко ми остана да не се разплача. В "Мир" също ме бяха отрязали, но и там се върнах и допълних документацията. Подадох документите на 2 Януари - много късно подавате молбата, ми казаха от "Мир", вчера (т.е. 1.Яну) от 5 часа сутринта чакаха родители.  smile3555 Въпреки това съм безкрайно очарована от една от жените в "Мир", не знам дали е от персонала, който се занимава с децата или от деловодството. На 2 пъти имах среща с нея и 2та пъти беше забележително учтива с мен и ми отговори спокойно на върпосите ми.   smile3501
Не прочетох нищо конкретно за Мир от коментарите, освен че базата била нова - действително и аз влязох и видях че е след основен ремонт.
На този етап и поне до септ. месец (надявам се най-късно до другата година) "Мир" ми е по-близката градина, но  дотогава това няма да има значение.
И аз се отнесох с кометара. Май за сега ще да клоня към "Буратино". Имам още 2 месеца да умувам, а накрая може и да разбера че не се е налагало ако не съм 'достойна' за някоя от двете.

Последна редакция: пт, 11 апр 2008, 23:18 от Фанита

Общи условия

Активация на акаунт