Кокичета, минзухари и всякакви цветя вече избуяха на канадска земя - 25

• 23 270
  • 284
  •   1
Отговори
# 105
Ние пък поспахме доста и не успяхме, но пък ходихме до стария порт и центъра на разходка и  да пийнем кафенце.

# 106
  • Pierrefonds, CA

Воистина Воскресе !

easter

Последна редакция: вт, 29 апр 2008, 04:36 от Е&А&М

# 107
  • Торонто/София
ЧЕСТИТ ВЕЛИКДЕН НА ВСИЧКИ!
Желая ви много здраве и щастие!  easter

# 108
Mомичета, не искам да плаша никого, но ми пуснаха статия за нещо наречено Бифенол А, което се оказва с потенциална опасност за растежа на бебета. Било част от вида пластмаса от която се правят бебшките шишета и при нагряване на течност (или сипване на вряща вода вътре) се отделяло в течността и съответно водело до вредни резултати при бебета.   ooooh!

Доколкото разбирам въпроса бил адски нашумял в Канада (аз както знаете съм в Дубай в момента) и просто се чудя защо никой нищо не казва тука из темичката ни..  newsm78

Ето малко инфо което успях да изровя:

http://www.hc-sc.gc.ca/ahc-asc/media/nr-cp/2008/2008_59_e.html
http://www.chemicalsubstanceschimiques.gc.ca/challenge-defi/bisphenol-a_e.html

Кажете моля кой какво знае по тоя въпрос, защото аз май ще съм от потърпевшите. Надявам се че няма да има ефект на бебето  Praynig но определено ще сменям шишета още утре.. 

# 109
  • Pierrefonds, CA
Emi w Ottawa, за 'Bisphenol A'се говори от мноого време и не само в Канада. Ето  една от темите от този форум..

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=233992.0

# 110
Тъкмо купих шише за вода за беба и е на фирмата Born Free - без бисфенол.

Момичета, този уикенд си разчистих летния гардероб от блузки и полички от преди две години (миналата година бях с корем и не съм купувала нови неща) и установих, че в много малко неща се побирам и съм почти "гола" за лятото Wink Прехвърлих всичко на приятелки.

Абе не че съм дебела станала, а и още кърмя на пълни обороти 6-месечната буба ама преди си купувах дрехите съвсем по мен - а сега съм минала май на следващата мярка и не ставаааа...не вярвам някога да се завра пак в тях, не е въпрос да сваля 2-3 килограма отгоре, ами ми се струва че леко и безвъзвратно съм се закръглила в следствие на раждането, по-"женствена" да го наречем. Не е лошо, само трябва коремните преси да си ги правя, ама не ги правя...

Записах се с беба на "салса бейбис" през май и да видим как ще ни се отрази  Simple Smile

Вие как се намирате в "новото" си тяло?  Simple Smile

# 111
Pate Jaki, наболял за мен въпрос Simple Smile)))
Като се има предвид, че носех панталони размер 0 по Канадските размери, а сега съм доста далеч от 0-лата.
Не си купувах дрехи, тъйкато си седях у дома, но и беше зима. Обаче сега предстои лято, отделно че съм и работна мама.
Интересното е че и миналогодишните летни панталони, които купих (бях тамън родила) сега не ми стават ... или са ми поопънати. Rolling Eyes
Да кажеш да съм се разпрала от ядене - не съм.... явно от ген и конструкция на тялото ще да е. Каквото и да е - не го възприемам още  Sad, но и няма да се върна в моминските си форми, то това е ясно.
За гимнастика, няма време, пък и няма силя Simple Smile)))

Оххх  ooooh!

# 112
  • Монреал
Айде започна се търговската мания с бисфенол-фри продуктите.

http://www.toysrus.ca/family/index.jsp?categoryId=3108296&cp=3108296

Аз пък търся нещо като количка, каручка или кола с кормило, която се бута. Виждали ли сте такова чудо  newsm78

# 113
Май не е само за бебетата вредно. Тук в офиса срещите непрекъснато започват с такава информация - този компонент води до рак при възрастните.

# 114
TarikMom, виж какво намерих в ToysRus:
http://www.toysrus.ca/product/index.jsp?productId=3032356&cp … parentPage=family
http://www.toysrus.ca/family/index.jsp?categoryId=2582904&cp=2567301.2582904
Предполагам, че за нещо такова питаш ooooh!

# 115
И аз порових малко за тоя Bisphenol-A, и открих списък с продукти, които не го съдържат:
http://safemama.com/2007/11/22/bpa-free-bottle-and-sippy-cup-cheat-sheet/

Въпроса е обаче следния: от него ще се предпазим (нас и децата ни), ОК, а от всичко друго опасно, което ни заобикаля newsm78 То излиза, че вече 1 година Флоранс е пила мляко и вода от опасно шише (АВЕНТ). Обаче пък доколкото разбрах, тази вредна съставка се отделяла при определена температура. За съжаление, всичко което намерих като информация е на английски, от който аз почти нищо не разбирам. В сайта на Авент на френски няма нищо по въпроса.

# 116
Според нашия сайфти офицер ( само как го преведох) това се получава дори ако шишето ти с вода е в колата през лятото. Е къде да го държа, да си нося хгладилника с мен ли, един господ знае какво ще отделя тогава.

# 117
E&M мерси много за линка. Благодаря и на останалите за информацията.

# 118
  • Pierrefonds, CA
p4eli4ka  напиши 'бисфенол а' в гугъл и ще излезат сайтове на бг по въпроса...

Пък и тук във форума има много теми.

# 119
E&M, аз долу-горе разбрах идеята, въпроса е, че ще сменя шишето, ама никой няма да ми даде информация дали трябва да сменя лъжичките примерно. Тъй че, от едно ще се отървем, ама от другите опасни неща newsm78

Потърсих в Гугъл и 99% от резултатите бяха сайтове на руски. Един от малкото бг-сайтове, които ми излезе, беше бг-мама (естествено Peace). Ще цитирам мнение, на което попаднах:
За да се спрат спекулациите с този Бисфенол А, ще ви разкажа как се стигна до тази конфронтация между фирмите - вносители на различните марки шишета. Защото тук изобщо не става въпрос за опасни шишета, а за нелоялна конкуренция. Преди време Екобебе бяха вносители на шишетата на Д-р Браун със системата п/в колики, които в последствие почнаха да се боядисват в бежов цвят, защото не са от поликарбонат. Обаче въпросната фирма внасяше шишетата от Израел, а не от оригиналната американската фирма. И когато на израелците им изтече лиценза да ползуват марката Д-р Браун, те си прекръстиха шишетата на Би Фри (т.с.без бисфенол А). Като усилено се ракламираше, че това са новите шишета на Д-р Браун. Оригиналните шишета на Д-р Браун си останаха американските и те вече си имат представител за Б-я - "Неделчев & Неделчев". Обаче Екобебе скочиха с/у тях, защото те са си рекламирали от години тая система п/в колики и марката Д-р Браун. И понеже само израелските шишета са без Бисфенол А, те почнаха да плюят всички останали и най - вече шишетата на Д-р Браун. Оплаквали са се в Комисията за защита правата на потребителите и са идеолози на всичките глупости, които се изписаха, без да си дават сметка, че някои майки може да се притесним. Всъщност този Бисфенол А се отделя в много малки количества от шишетата, произведени от нискокачествен поликарбонат и то при силното им издраскване в миялна машина и много дългото им използуване. На практика е доказано, че тези условия не могат да се получат. Естествено всички шишета, произведени в ЕС са минали тези тестове и са напълно безопасни. Просто трябва да внимаваме да не купуваме боклуци с неизвестен произход. Иначе страшно няма.
Не знам доколко е вярно, ама е напълно възможно според мен Thinking

Общи условия

Активация на акаунт