Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Време е за Икеа! - Тема 17

 • 80 323
 • 759
 •   1
Отговори
 • ENGLAND
 • Мнения: 3 845
ИКЕА България - Адрес на магазина:
София "Околовръстен Път" №216


Карта
alert
Внимание! Гугъл Карти не показва точното местонахождение!


КАТАЛОГ 2012
Интернет сайт на магазина

Икеа във Facebook


Информация за румънската ИКЕА.
Благодарности на mamaT

НЕ нощувайте в хотел Фамилия в Русе. Индустриална зона, курви размахват ръце в загадъчни пози и разни коли спират и ги качват, гипсокартонена сграда и гипсокартотено обслужване. Мъжът ми за малко да влезе у съседите в опита си да убие една муха, която май оцеля... Ако я беше натресъл мъжката... не знам... вероятно щяхме да срутим етажа.
Объркахме пътя на отиване само веднъж и то чак към края. Навигацията в Румъния стана хахо... само "преизчислява" и дава команди като завий на ляво... на дясно... на ляво... веднъж-дваж нареди да се върнев в пътя, а няколко пъти беше на косъм да изхвърчи през прозореца. То още не е късно, защото и в България дрънка глупости - в Търново настояваше да изкачваме 67% наклон с камиона, после се ядоса, че не я послушахме и ни забута в една улица без изход. Изпадна в истеря - наложи се да я изключим, за да си намерим хотела.
В Румъния говорят румънски! Табелите им са само на румънски, надписите навсякъде са само на румънски, упътването в Икея е само на румънски,  и изобщо не е никак приятно в Румъния да не знаеш румънски. Иначе говорят английски усмихнати и искат 7 леи за гевреци... То вярно, че нас ни имат за най-бедни в Европа, ама 3 кинта за гевреци... не сме толкова гладни. Но това  е друг случай.
Икеа е хубав магазин, а около него има още по-хубави магазини, но един ден не стига за всичко. Напазарихме си разни работи, пихме кафе в Старбъкс у съседнио МОЛ и си купихме шоколад. Топъл, ама като си го стоплим вкъщи.
Обратно... само през Букурещ и никога по околовръстното. Първо - няма го околовръстното. Второ - и да го намерите, то е толкова мръсно, че все едно го няма. Трето - ТИР-ове един след друг и скоростта е нищожно ниска. Не си струва. А нощем си е направо отврат. И най-интересното е, че навигацията много държи да те прати в центъра на Букурещ, а ние този път не я слушахме... а трябваше.
Изтървахме отбивката за Гюргево само веднъж...
Преди да влезем в Б-я станахме свидетели на странно явление. Колона автомобили и ТИР-ове със светещи сигнални лампи превозваха огромни части - нещо като адронния колайдер, поне както аз си го представям. Табели нанай... и се объркаха. Направиха няколко обиколки и си заминаха... А един огромен ТИР ни изпревари с бясна скорост и след това най-уверено се надъни в паркинга... точно преди караулките. Извъртя страхотен обратен завой, намаха се в тревата, даде на заден и заприщи адронния колайдер насред мисията... Цирк и то извън България. Е, доста близо, но все пак извън... Не го застреляха, но май бяха на път да го сторят.
В Б-я ... веднага се появиха онези коли, които ти мигат отзад и те минават с 200.

Авантюра си е това пътуване...
Сега за желаещите да се опнат в ИКЕА малко цифри.
минаване през моста кола - 14 лв. камион - 70 лв.
обратно минаване кола -34 леи, камион - 56 леи.
винетки кола 11 леи, камион - 14 леи. дневни винетки...
пари се обменят в МОЛ-а до ИКЕА при курс 3.7 леи за 1 евро. В Русе банките не продават леи, а бюрата дават доста неизгодни курсове. На мен ми излезе 1.89 леи за лев, при курс 1.91 леи за лев. Бива.Информация за солунската ИКЕА.
Благодарности на Old Sport, bib.bib, west_end и naomi_bal
Old Sport
Влезане в Гърция през Кулата по Е79 - като цяло се кара само и единствено направо, в един момент пътят се разклонява наляво и надясно (няма направо), вие хващате наляво. После има вариант веднага да минете надясно (почти веднага след като сте хванали наляво, затова карайте възможно най-вдясно) и там да следвате табелите за пристанището (съвсем наблизо е) - в един момент ще видите сградата на пристанището (стара, дълга и красива) и там хващате наляво.Карате покрай морето и само направо.Ще минете и покрай Бялата Кула.
(Другият вариант е да не отивате до пристанището, а да карате през центъра, но има адски трафик...) След дълго каране направо би трябвало вече да сте излезнали от града и наоколо да има само магазини за коли, сервизи и прочие такива неща. Там се оглеждайте за табела Cosmos (това е огромен мол и съвсем наблизо е ИКЕА). Има и една хилава табела на ИКЕА - ако я забележите, тръгвате надясно както сочи. Ако не - като стигнете Космос, следвате табелите и тълпите от коли и там вече питайте на бензиностанцията. Трябва да минете покрай един градински център и увеселителен парк със замък и виенско колело. Горе-долу оттам се забелязват табелите на ИКЕА (пада се зад увеселителния парк). Това е пътят за летището и Халкидики.

За да не влизате в града, следете табелите за летището и Халкидики и се придържайте към дясната лента (или поне средната). Видите ли тебелата,хванете надясно и след това само направо поне 20 минути.Много е натоварено (това е околовръстното), но се кара бързо. В един момент ще видите табела пак надясно за Халкидики и летището.Врътката там е,че надясно се отбива и към центъра на Солун.Т.е. надясно веднъж и веднага след това пътят пак се разклонява и трябва да държите лявото платно и да внимавате да не се понесете към центъра на града.Не е трудно да се ориентира човек,стига да знае.
Оттам нататък не е трудно,кара се само направо предимно покрай магазини за коли и сервизи.Следи се за табела към Космос/Икеа надясно и другото е обяснено по-горе.

В Солун мога да препоръчам само хотелче в града, срещу ЖП гарата - към 50 евро е стаята със закуска. Хотелът се казва Rex. Хубавото там е,че има и безплатен паркинг малко встрани зад хотела.


bib.bib
Перея - това е курортно селце на юг от района на Икея, след летището. До него се стига по-бързо отколкото до центъра на Солун от Икея. Добра идея е да се спи там, ако се съчетават плаж и Икея - има семейни хотели и доста таверни.
Иначе има доста хотели наистина в района на гарата. По мое мнение по-добрите са на улицата, която минава пред гарата в посока център - половин до километър и половина от гарата към центъра. Съветът ми е да се направи резервация в Бг агенция, ако отивате за първи път. В големите агенции познават на пръсти района и хотелите и ще дадат адекватен съвет + няколко евро по-ниска нощувка от цена на рецепция.


west_end
Преди Солун поемате по магистралата за Халкидики, заобикаляте почти целия град.
След отбивката за Каламария, завивате вдясно в отбивката за Thermi. Минавате покрай JUMBO, на светофара вляво и на крайбрежния булевард ще видите Икеа.


naomi_bal
В Солун, по пътя за летището, в близост до огромен шопинг мол, наречен Mediterranean Cosmos.
Минава се по околовръстното на Солун (няма нищо общо с околовръстното на София), от дясно ще видите мола-Mediterranean Cosmos и като следвате табелите за летище Македония ще намерите и Икеата. На един от светофарите пътя за летището е направо а за Икеата ще трябва да завиете надясно. Табелите за Икеата са малко малки и ако карате по-бързо може и да ги пропуснете, но табелите показващи пътя за летището са големи и няма как да ги пропуснете.


N.B. Асортиментът на стоките е еднакъв на 95% във всеки един магазин ИКЕА по света.


  ruporuuАко някой има корекции и/или добавки по-горните описания на mamaT и Old Sport, bib.bib, west_end и naomi_bal нека да ми пише на лична, за да мога да редактирам постинга. Ще е полезно за всички интересуващи се.  Peace


Сайтове посветени на вътрешното обзавеждане - за вдъхновение и интересни идеи

http://livethemma.ikea.se/ http://www.alvhemmakleri.se/en/inspiration http://freshome.com/ http://www.ikeahackers.net/ http://www.apartmenttherapy.com/ http://www.theshare-space.com/
Предишни теми:
Икеа 1, Икеа 2, Икеа 3, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 4, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 5, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 6, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 7, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 8, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 9, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 10, Време е за Икеа! - Тема 11, Време е за Икеа! - Тема 12, Време е за Икеа! - Тема 13, Време е за Икеа! - Тема 14,Време е за Икеа! - Тема 15 , Време  е за Икеа! -  Тема 16
 

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 13:15 от Doret

# 1
 • София
 • Мнения: 183
Първа да се запиша в новата тема  smile3508

Мисля за пореден път да направя гардероба в спалнята на огледален принцип, т.е. всеки разполага точно с 1/2 от гардероба и има пълна свобода да си го разпредели според личните нужди.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 692
Благодаря за новата тема Peace

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 14:02 от Amica

# 3
 • на североизток
 • Мнения: 459
Скромно записче Flutter

# 4
 • Мнения: 4 202
И от мен мерси за темата  Peace

# 5
# 6
 • ENGLAND
 • Мнения: 3 845
Doret, сега ще се опитам да обясня, какво си представям.

Двете крила по 50см. мисля да са на рафтове и по 3-4 чекмеджета за бельо или от кошовете. Кое мислиш, че ще е по-добре? Гардероба е бял, мисля, че кошовете ще си паснат.
Крилата, които са по 75см. да бъдат най-горе с по 2 рафта, лост под тях и някъде по средата закачалки за панталони или от тези лостове. На мен ми се искаше скрин, но на мъжа ми не е съгласен в момента. Нали щяло да има скрин отвън. В краен случай може да си оставя място и в последствие да си поръчам. За съхранение, имам ризи, жилетки, панталони, дънки, които слагам на закачалка. Зимните якета си ги  представям в торби под леглото. Другите неща, като блузи ще са на рафтове. Трябва ми и нещо за колани и шалове. Няма да е лошо и чантите да си наредя някъде. На рафтовете 75 см. горе мисля да ми е спалното бельо. Общо взето е това.  Simple Smile
Pepsilight вече в новата тема ти отговарям. Щом ще имаш много дрехи по закачалките по-добре си раздели по-широките крила на две релси, горна и долна, много е удобно така. След време едната може да я махнеш и сложиш скрин. Ще ти остане място и рафт горе и рафт долу, два рафта на височина над 2 м. са малко неудобни. Ако имаш по-малко дълги дрехи използвай релсата с допълнението, дето си го показала, също е много удобно. Но ако имаш повече дълги дрехи може направо да си отдели едната секция от 50 см. за тях. Спалното бельо горе ще ти е доста неудобо, по-добре чантите в кутии.
Сега малко от моя опит с моя гардероб, вече 6 години го допълвам и размествам. Най-отдолу са много удобни издърпващите се  пластмасовите кутии с капак http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S19808460/ , един или два реда, над тях - един ред кошовете http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/90106790/, при тях се губи място, но пък са много по-удобни от рафтовете, удобно е и това чекмедже http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/20214585/, аз в него съм си подредила лекарствата в кутии. След това над тях е удобно да се сложи релсата, и най-отгоре един рафт. В началото аз бях наредила един куп рафтове, но много неудобно. И след това постепенно запълних гардероба с издърпващите се кошове и рафтчета. Преди време имаше и едно прозрачно чекмедже д разделите, много удобно, но вече не го предлагат. Сега ми останаха само най-горе по един рафт.
За шаловете съм си взела една издърпваща се закачалка,ама и нея вече е няма.
Тук има показано икейско разпределение http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/90106790/ , кликни горе на третата снимка.
Но всичко зависи и от бюджета. Доброто е, че във времето може да се допълва вътре гардероба с различни неща, само дето сега на мен ми останаха един куп плоскости за рафтове.
Надявам се да съм ти помогнала малко. Имам снимка и на моя гардероб, мога да ти я пусна.

# 7
 • хасково
 • Мнения: 290
Дорет интересно е да видим гардероба ти!

# 8
 • гр. софия
 • Мнения: 190
Записвам се в новата тема  Peace

# 9
 • Мнения: 55
Здравейте и от мен!
Не знам дали ви писах, но си купихме къща и сега нямам търпение да я напълня с ИКЕА.
Дано останат само пари за мебели Praynig

# 10
 • Мнения: 832
Много ми е интересно при вас  Grinning

# 11
 • Мнения: 292
На мен отново ми влезна муха в главата и започвам пак да търся органайзерите за диадеми- дръвчета. Ако някой някъде из всички магазини ИКЕА  в света или гаражни разпродажби забележи такова  икейско дръвче, моля да се сети за мен и да ми извести!  Mr. Green

# 12
 • София
 • Мнения: 1 902
Да се запиша и аз  bouquet

# 13
 • при моите любими
 • Мнения: 2 214
И аз искам снимки на гардероба  Peace

# 14
 • ENGLAND
 • Мнения: 3 845
tanyaviolin имам стари снимки, днес ще снимам и покажа.
Mrs S аз го гледах миналата седмица в нашата Икеа.
Ако ти трябва органайзер за диадемите, на моята дъщеря са наредени на една еи такава глава
Скрит текст:
Сложих снимката в скрит тект, че е много голяма.

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 15:42 от Doret

Общи условия

Активация на акаунт