Кокичета, минзухари и всякакви цветя вече избуяха на канадска земя - 25

• 23 280
  • 284
  •   1
Отговори
# 150
И от нас с Паулинка Честит Рожден Ден на голямото момченце Виктор!

Да е гордост и радост на мама Denzul и да има щастливо детство и много приключения на два крака!  Simple Smile
[/size][/size][/color]

# 151
Много Ви благодаря  Hug

Виктор си е с баба цял ден, тъйкато сме на работа с татко му, но за довечера съм му спретнала мини-мини тортичка. Горкото няма си зъбки и неможе да си ги смеля папнията сам.
Ще ви пусна снимки малко по-натам.

# 152
  • Vaudreuil Canada
Честит Първи Рожден Ден на Виктор!
Да расте здраво, усмихнато и щастливо дете и много да радва мама и тати.

# 153
Честит ложден ден на Виктор!  bouquet
Цената на хомеопатичен преглед - средно по стотина долара, при новата ми хомеопатка е 80.
Аз утре отлитам #Crazy Момичета, и в такситата ли в бг е задължително бебетата да пътуват в седалки за коли?

# 154
  • Pierrefonds, CA

Честит Първи Рожден  Ден на Виктор !  Да е здрав и щастлив !
   bdbaloni

Дензъл    bouquet

# 155
  • Канада, Монреал
Ехо, здравейте Simple Smile

Честит имен ден на всички именници!

И аз вече съм на канадска земя - по-точно монреалска. На няколко пъти започвам да ви пиша и толкова неща искам да споделя с вас, а все не намирам време.
Много ви благодаря за помоща и подкрепата, когато ви писах, че ще пътуваме към Монреал през февруари, разбрах че и Надин13 вече е тук от неин постинг.
Специални благодарности и на Е&M!
Да ви кажа доста трудно преживях имиграцията, може би и заради бременността - притеснявах се за толкова неща. Беше ми трудно да си намеря гинеколог, звънях на над 20 и никой не искаше да ме приеме, особено като чуеше, че съм над 30 седмица...Накрая започнах да звъня по болниците, докато най-накрая си намерих гинеколог. Не мога да кажа, че съм възхитена от него.
Сега при нас нещата се пооправиха, вече си имаме квартира и се радваме на нашето сладко момченце - Самюел, който се роди на 13 април след много продължително и според мен трудничко раждане. Все пак резултатът е важен:)
Опитвам се да се наспя, но не ми се отдава много, малкият гладник не ме оставя.
Смяната на памперси на момче е направо предизвикателство, много пъти като му сваля памперса и започва едно неконтрулируемо пишкане, няма удържане  #Crazy, после рев, защото е мокър, преобличане и пак сме гладни...или пък го хващат коликите. Въобще имаме си вече пълна програма.

# 156
  • Канада, Монреал
newsm59 denzul, честит първи рожден ден на Виктор и от нас!  newsm38

Да ви радва много и да е много здрав.

Забравих да ви питам, като си изпращахте Birth request for Certificate до Directeur de l`etat civil, поискахте да ви издадат само Акт за раждане (този пълния) или и един съкратен (abridged birth certificate) и има ли нужда от такъв abridged сертификат?

# 157
  • Pierrefonds, CA

Lady_Cherie, честит ти син Самюел !    bouquet 
Да ви е здрав и послушен ! Без колики !
В началото е така, недоспиване, хранения по час, че и повече..След втория месец ще се променят нещата, поне така беше при нас.  Simple Smile

Ние поръчахме 1 birth cert. и 1 copy of act.. Koпието ще ви е нужно за изкарване на БГ гражданство  (  за заверяване във външно министерство в Отава и после по каналния ред .. )

# 158
Здравейте моми4ета,

Първо да честитя на Виктор 1-ви рожден ден, да е жив и здрав и много да радва мама и тати nbirthday

Имам една питанка някой от вас удължавал ли е виза за престоя на родител в Канада? Интерисува ме каква причина дадохте за удължаването на визата?

Предварително благодаря  bouquet

# 159
Ние изкарахме 2 оригинални акта за раждане. За българското гражданство направихме копие на единия оригинал и го заверихме за 5$. Това е по-евтиния вариант.
heureuse, уж в Бг е задължително децата да са в столчета, но да не мислиш, че в такситата има такива. Дори като сме викали таксита по телефона предупреждавахме че сме с количка, за да има място в багажника (обикновено имат газови бутилки). В нито една от колите Флоранс не е била със столче. Лек полет ти желая Peace

# 160
Честит 1-ви Рожден ден на Виктор!

# 161
  • Торонто/София
Здравейте момичета! Аз пак бях болна да му се невиди но вече се оправих!
На всички рожденници със закъснение - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! bdbaloni
на всички новодошли - ДОБРЕ ДОШЛИ!  welcome

# 162
Denzul, ЧРД на малкия и от мен:) Много усмивки и весели преживявания.   bouquet

New mom: аз имам позната която се занимава с хомеопатия (има си собствена клиника) в Отава - българка е. В момента съм в Дубай, прибирам се след 4 дни и ще ти пиша на лични до седмица телефона и, че тук го нямам.  Confused

Поздрави от слънчев Дубай.. ах да ви кажа не вярвах на хората, ама тук си е бая жега вече. През деня не можеме да излизаме, че е адски влажно и Ина става ужасно мрънкава. На басейна дори и е топло и само ме дърпа да ходиме във водата. Да видим как ще и се отрази прохладното време в Канада Wink

# 163
  • Калгари, Канада
Честит Рожден Ден на  Виктор! Да е весел и здрав, да радва мама и тати!
Честит Гергьов ден, момичета!

Значи проблемите не са само при мен.
Каролина, нямам идея тези малките червени пъпчици дали са бенки или не, не са капилярчета обаче. Sneji ,  ме притесни малко - проблеми с черния дроб, това не би ми хрумнало. Най-добре да говоря с моя личен лекар и да чуя и неговата версия.
New mom, знам че  и тук има хомеопати, но никога не съм ползвала. Предполагам във всеки град ще намериш. Прегледите наистина вървят около 100 –чка. А града най- добре го избери по това дали можеш да си намериш работа и квартира, прецени климата дали ще ти хареса.
Lady Cherie, всички бебчета поливат обилно родителите си по време на смяна на памперса /дори и момиченцата/ - след време се научаваш да се отбраняваш     Wink
Да ти е здравичко бебчето!

# 164
  • Торонто/Сливен
Краси, имам познати, които писаха за причина, че искали бабта да прекара с тях "този светъл, РЕЛИГИОЗЕН празник - Великден". Laughing Нали знаеш, като намесиш думата "религиозен" и нищо не могат да откажат.
Сега обаче няма такива празници, освен да измислите някой важен семеен празник. Wink

Общи условия

Активация на акаунт